|
چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ -
Wednesday 29 October 2025
|
لری نویمایستر / آسوشیتدپرس / ۲۹ اکتبر ۲۰۲۵
دادستانها به قاضی فدرال اعلام کردند که توطئه برای ترور مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی، در منزلش در بروکلین «به طرز هولناکی به موفقیت نزدیک شده بود.»
دادستانها خواستار صدور حکم ۵۵ سال زندان برای «رفعت امیروف» ۴۶ ساله و «پولاد عمرُف» ۴۱ ساله در جلسه دادرسی روز چهارشنبه در دادگاه فدرال منهتن هستند. به گفته دادستانها، امیروف اهل آذربایجان و عمرُف اهل گرجستان، از سرکردگان جنایتکاران وابسته به مافیای روسیه بودهاند.
وکلای امیروف خواستار حداکثر ۱۳ سال زندان برای موکل خود شدهاند. وکلای عمرُف نیز تقاضای صدور حکم ۱۰ سال زندان را مطرح کردهاند.
این دو نفر در جریان محاکمهای دو هفتهای در ماه مارس محکوم شدند؛ محاکمهای که با شهادتهای تکاندهنده از سوی یک قاتل اجیرشده و همچنین خود علینژاد، نویسنده، فعال و همکار رسانهای صدای آمریکا همراه بود.
علینژاد روز سهشنبه در پیامی به حامیان خود اعلام کرد که قصد دارد در دادگاه حاضر شود تا با مردانی روبهرو شود که دادستانها آنها را اعضای بلندپایه گروه «گولیچی» معرفی کردهاند؛ شاخهای از مافیای روسیه که در ایالات متحده و خارج از آن مرتکب قتل، ضربوشتم، اخاذی، آدمربایی، سرقت و آتشسوزی شدهاند.
او گفت: «آنها حکمشان را دریافت خواهند کرد و من حقیقت خود را در بیانیهای تأثیرگذار بیان خواهم کرد.»
علینژاد ۴۹ ساله، کمپینهایی آنلاین را رهبری کرده که زنان ایرانی را تشویق میکرد تا با انتشار ویدیوهایی از خود بدون پوشش موی سر، به قوانین مربوط به حجاب در اماکن عمومی اعتراض کنند.
دادستانها اعلام کردند که مأموران اطلاعاتی ایران ابتدا در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ طرحی برای ربودن علینژاد در خاک آمریکا و انتقال او به ایران داشتند تا صدای انتقادیاش را خاموش کنند.
به گفته دادستانها، پس از ناکامی در آزار، تخریب وجهه و تهدید علینژاد، ایران در ژوئیه ۲۰۲۲ مبلغ ۵۰۰ هزار دلار برای اجرای طرح قتل او پیشنهاد داد.
در اسناد دادگاه آمده است که علینژاد هدف دولت ایران قرار گرفت زیرا «زندگی خود را وقف افشای بیرحمی، فساد و استبداد جمهوری اسلامی کرده بود.»
دادستانها نوشتند زمانی که پیشنهاد جایزه ۵۰۰ هزار دلاری برای قتل علینژاد مطرح شد، امیروف و عمرُف «هیچ کنجکاویای نسبت به اینکه قرار است چه کسی و چرا کشته شود، از خود نشان ندادند.»
|
| |||||||||||||
|
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|