يكشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - Sunday 1 June 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 18.05.2025, 18:18

ویتکاف: حتی یک درصد غنی‌سازی را هم نمی‌پذیریم


استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ایالات متحده، روز یکشنبه گفت که هرگونه توافقی بین ایالات متحده و ایران باید شامل توافقی برای عدم غنی‌سازی اورانیوم باشد، اظهار نظری که انتقاد تهران را برانگیخت.

به گزارش رویترز، در حالی که ویتکاف موضع دونالد ترامپ، رئیس جمهور، در مورد غنی‌سازی اورانیوم را تکرار می‌کرد، پاسخ ایران گواه این بود که دو طرف راه درازی برای رسیدن به هرگونه توافقی بر سر برنامه هسته‌ای ایران در پیش دارند.

ویتکاف در مصاحبه‌ای که در برنامه «این هفته» شبکه ABC پخش شد، گفت: «ما یک خط قرمز بسیار بسیار واضح داریم و آن غنی‌سازی است. ما حتی نمی‌توانیم اجازه دهیم ۱٪ از ظرفیت غنی‌سازی وجود داشته باشد.»

از دیدگاه دولت ترامپ، همه چیز «با توافقی که شامل غنی‌سازی نمی‌شود، آغاز می‌شود. ما نمی‌توانیم چنین چیزی داشته باشیم. زیرا غنی‌سازی امکان تسلیحاتی شدن را فراهم می‌کند. و ما اجازه نخواهیم داد که بمبی به اینجا برسد.»

پاسخ تهران به اظهارات ویتکاف سریع بود. خبرگزاری نیمه رسمی تسنیم ایران به نقل از عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه گفت: «انتظارات غیرواقع‌بینانه مذاکرات را متوقف می‌کند، غنی‌سازی در ایران چیزی نیست که بتوان آن را متوقف کرد.»

عراقچی گفت: «من فکر می‌کنم او (ویتکاف) کاملاً از واقعیت مذاکرات فاصله دارد» و افزود که غنی‌سازی ادامه خواهد یافت.

ویتکاف گفت که نسبت به مذاکرات خوش‌بین است و فکر می‌کند طرفین این هفته دوباره در اروپا مذاکره خواهند کرد.

ویتکوف گفت: «ما امیدواریم که این منجر به مثبت‌اندیشی واقعی شود.»

عراقچی گفت که تاریخ و مکان دور بعدی مذاکرات به زودی اعلام خواهد شد.

ترامپ روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده به دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران بسیار نزدیک شده است، اما روز جمعه گفت که ایران باید سریعاً اقدام کند.

ترامپ روز جمعه پس از ترک امارات متحده عربی در هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت: «آنها پیشنهادی دارند. مهم‌تر از آن، آنها می‌دانند که باید سریع اقدام کنند، وگرنه اتفاق بدی خواهد افتاد.»

گفته‌های ترامپ در یک فایل صوتی ضبط شده است. عراقچی در شبکه‌های اجتماعی گفت که تهران پیشنهادی از سوی آمریکا دریافت نکرده است.

ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، ایالات متحده را از توافق سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی که محدودیت‌های شدیدی بر فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم تهران در ازای کاهش تحریم‌ها اعمال می‌کرد، خارج کرد. ترامپ همچنین تحریم‌های گسترده ایالات متحده را دوباره اعمال کرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net