يكشنبه ۱ تير ۱۴۰۴ - Sunday 22 June 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 17.06.2025, 7:14

گروه هفت: ایران منشا بی‌ثباتی در خاورمیانه است


خبرگزاری رویترز: کشورهای گروه هفت در بیانیه‌ای که اواخر روز دوشنبه منتشر شد، حمایت خود را از اسرائیل اعلام کردند و ایران، رقیب اسرائیل، را منشأ بی‌ثباتی در خاورمیانه نامیدند. رهبران گروه هفت خواستار کاهش گسترده تنش‌ها در منطقه شدند.

جنگ هوایی میان ایران و اسرائیل ـــ که از روز جمعه ۱۳ ژوئن با حملات هوایی اسرائیل به ایران آغاز شد ـــ نگرانی‌ها را در منطقه‌ای که از اکتبر ۲۰۲۳ و شروع حمله نظامی اسرائیل به غزه در وضعیت تنش‌زا قرار دارد، افزایش داده است.

رهبران گروه هفت در بیانیه خود اظهار داشتند: «ما تأیید می‌کنیم که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد. ما حمایت خود را از امنیت اسرائیل تکرار می‌کنیم.»

این بیانیه افزود: «ایران منشأ اصلی بی‌ثباتی منطقه‌ای و تروریسم است» و تأکید کرد که گروه هفت «به‌وضوح اعلام می‌کند که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

اسرائیل روز جمعه ۱۳ ژوئن، در آنچه «حمله پیش‌دستانه» برای جلوگیری از توسعه تسلیحات هسته‌ای توسط تهران خواند، به ایران حمله کرد. از آن زمان، این دو رقیب خاورمیانه‌ای ضرباتی را به یکدیگر وارد کرده‌اند؛ مقامات ایرانی گزارش داده‌اند که بیش از ۲۲۰ نفر، عمدتاً غیرنظامی، کشته شده‌اند، در حالی که اسرائیل اعلام کرد ۲۴ غیرنظامی کشته شده‌اند.

ایران اتهام تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را رد کرده و اعلام کرده است که به‌عنوان یکی از طرف‌های معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT)، حق توسعه فناوری هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز، از جمله غنی‌سازی، را دارد.

اسرائیل، که عضو معاهده NPT نیست، تنها کشوری در خاورمیانه است که به‌طور گسترده اعتقاد بر این است که دارای تسلیحات هسته‌ای است. اسرائیل این موضوع را نه تأیید می‌کند و نه تکذیب.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به دلیل وضعیت خاورمیانه برنامه‌ریزی کرده بود که اجلاس گروه هفت در کانادا را زودتر ترک کند و به واشنگتن بازگردد.

ایالات متحده تاکنون اعلام کرده است که در حملات اسرائیل به ایران دخالتی نداشته است، اگرچه ترامپ روز جمعه گفت که ایالات متحده از حملات اسرائیل از قبل آگاه بوده و آنها را «عالی» توصیف کرد. واشنگتن به تهران هشدار داده است که به منافع یا پرسنل آمریکایی در منطقه حمله نکند.

بیانیه گروه هفت اظهار داشت: «ما خواستار آن هستیم که حل بحران ایران به کاهش گسترده‌تر تنش‌ها در خاورمیانه، از جمله برقراری آتش‌بس در غزه، منجر شود.» این بیانیه افزود که این کشورها همچنین آماده هماهنگی برای حفظ ثبات در بازارهای انرژی هستند.

یک حمله اسرائیلی روز دوشنبه به سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ایران اصابت کرد. هم‌زمان ترامپ در پستی در رسانه‌های اجتماعی اظهار داشت که «همه باید فوراً تهران را تخلیه کنند.»

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه در تماس‌های تلفنی با همتایان بریتانیایی، فرانسوی و اتحادیه اروپا درباره جنگ ایران و اسرائیل گفت‌وگو کرد. واشنگتن اعلام کرد که ترامپ همچنان به دنبال دستیابی به یک توافق هسته‌ای با ایران است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net