جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 04.02.2024, 9:15

تظاهرات صدها هزار نفر علیه راست‌گرایان در آلمان


تجمع‌‌های گسترده اعتراضی شهروندان آلمان در شهرهای مختلف این کشور علیه راست‌گرایی افراطی در واکنش به نشست مخفیانه حزب دست راستی “آلترناتیو برای آلمان” (AfD) و نئونازی‌ها به منظور اخراج مهاجران، همچنان ادامه دارد.

به گفته پلیس، روز شنبه سوم فوریه بیش از ۱۵۰ هزار شهروند در پایتخت آلمان، برلین، در نزدیکی مجلس فدرال این کشور در تجمع‌‌ها شرکت کردند. در عین حال برگزارکنندگان این تظاهرات از حضور حدود ۳۰۰ هزار شرکت‌کننده خبر دادند.

تظاهرکنندگان در این تجمع شعارهایی مانند “ما دیوار آتشین هستیم، اتحاد علیه راست”، “جایی برای نژادپرستی نیست” و “همه با هم علیه فاشیسم” سر دادند. حضور چندین سیاستمدار در بین تظاهرکنندگان حزب‌های سیاسی جزو برگزارکنندگان تظاهرات اعتراضی در برلین علیه راست‌گرایی افراطی نبودند، با این حال چندین سیاستمدار برجسته آلمان در این تجمع حضور داشتند.

ساسکیا اسکن، یکی از دو رئیس حزب سوسیال‌دموکرات آلمان (SPD) و کارل لاوترباخ، وزیر بهداشت آلمان با حمل پوستری که روی آن نوشته شده بود “کارت قرمز به نازی‌ها نشان دهید” در این تظاهرات شرکت کردند.

هم‌زمان با تظاهرات در پایتخت، در برخی از شهرهای دیگر آلمان نیز تجمع‌های اعتراضی علیه راست‌گرایی افراطی برگزار شد.

بنا بر گزارش رسانه‌ها، در شهر درسدن در شرق آلمان نیز دست‌کم ۳۰ هزار نفر در مخالفت با راست افراطی به تظاهرات پرداختند. این در حالی است که این شهر و سایر شهرهای شرق آلمان از مهمترین پایگاه‌های حزب آلترناتیو برای آلمان هستند. همچنین در شهرهای کاسل، هانوفر و وتسلار نیز هزاران شهروند در تجمع‌های اعتراضی به خیابان‌ها رفنتند.

نشست مخفیانه اعضای “آلترناتیو برای آلمان”

روز شنبه ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳ هتل ییلاقی “آدلون” در شهر کوچک پوتسدام، واقع در ۳۰ کیلومتری برلین میزبان نشستی بود که چهره‌های شناخته‌شده راست افراطی آلمان و اتریش در آن شرکت داشتند. علاوه بر این چهره‌ها اما اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان، از جمله رولند هارت‌ویگ مشاور شخصی آلیس وایدل، رهبر این حزب و چندین نفر از نمایندگان این حزب در مجلس آلمان که نقش تعیین‌کننده‌ای در این حزب دارند نیز در پوتسدام بودند.

این نشست کاملا محرمانه بوده و قرار و مدارهای آن تنها از طریق نامه‌نگاری کتبی انجام شده است. کپی این نامه‌ها اما در اختیار یک رسانه تحقیقی به نام “کورکتیو” قرار گرفته است. یک گزارشگر با دوربین مخفی نیز در محل برگزاری نشست حضور داشته است.

در گزارش مفصل این گروه که روز ۱۰ ژانویه منتشر شد، آمده است که شرکت‌کنندگان این نشست خواهان اخراج یا اصطلاحا “مهاجرت معکوس” کسانی شده‌اند که حتی تابعیت آلمان را گرفته‌اند اما به زعم آنها در این جامعه ادغام نشده‌اند.

دویچه وله



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024