جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 15.01.2024, 21:25

حمله موشکی حوثی‌ها به یک کشتی باری آمریکا


حوثی‌های تحت حمایت ایران در یمن تایید کردند که یک کشتی باری متعلق به آمریکا را در خلیج عدن با موشک‌های دوربرد خود هدف قرار داده‌اند. آنها این حادثه را یک ضربه مستقیم توصیف کرده و می‌گویند که همه کشتی‌های آمریکا و بریتانیا به دلیل شرکت در «تجاوز به یمن» هدف قرار خواهند گرفت.

به گزارش بی‌بی‌سی، در همین حال فرماندهی نظامی آمریکا در خاورمیانه سنتکام تایید کرد که یک کشتی باری متعلق به آمریکا در حدود ۱۷۶ کیلومتری دریایی جنوب شرقی شهر عدن یمن مورد اصابت موشک حوثی ها قرار گرفت. اما بنابر گزارش سنتکام به کشتی آمریکایی به نام «عقاب جبل‌الطارق» هیچ صدمه یا خسارت قابل توجهی وارد نشده است و به سفر خود ادامه می‌دهد.

هفته گذشته نیروهای ایالات متحده و بریتانیا مواضع حوثی‌ها را در پاسخ به حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ مورد حمله قرار دادند.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، نیز امروز در نخستین حضور خود در پارلمان این کشور پس از حمله مشترک بریتانیا و آمریکا به حوثی‌ها در یمن گفت که «به دلیل اهمیت و فوریت موضوع نتوانستم پیش از حمله پارلمان را از این اقدام آگاه کنم.»

او تاکید کرد که حمله به «حوثی‌های مورد حمایت ایران برای دفاع از خود و متناسب بود». او دلیل حمله به حوثی‌ها را «هدف قرار گرفتن مستقیم اهداف بریتانیا» عنوان کرد. او گفت که حملات انجام شده «محدود» بود و هدف آن افزایش تنش‌ها نبود.

نیروی دریایی آمریکا و بریتانیا ۲۲ دیماه در دریای سرخ، یک رشته حملات هوایی در یمن انجام دادند که هدف از آن کاهش توانایی نظامی حوثی‌ها عنوان شد.

اکنون آقای سوناک می‌گوید تصمیم به حمله «بسادگی گرفته نشد» و به گفته وی بریتانیا تلاش کرد تا تنش در منطقه و حمله به کشتی‌ها در دریا سرخ را از طریق «دیپلماسی» حل کند و در همین رابطه به حوثی‌ پیام داده شد.

آقای سوناک تاکید کرد که «تهدید علیه کشتی‌ها باید متوقف شود.» او تاکید کرد حمله حوثی‌ها «مشکلات اقتصادی حادی» ایجاد کرده است.

ریشی سوناک گفت: «۱۳ هدف که محل پرتاب هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌های بالستیک حوثی‌ها بودند منهدم شدند.» نخست‌وزیر بریتانیا گفت که «تا کنون شواهدی مبنی بر کشته‌شدن غیرنظامیان در این حملات وجود ندارد.»

مقامات حوثی‌ اما همچنان تاکید کردند که «حمله‌ به کشتی‌های اسرائیلی و آنهایی که مرتبط با اسرائیل هستند و یا به سمت بنادری در فلسطین اشغالی می‌روند، ادامه خواهد داشت.»

حوثی‌ها می‌گویند خواستار پایان دادن حملات اسرائیل به غزه و دسترسی ساکنان غزه از شمال تا جنوب به کمک‌های بشردوستانه‌اند.

نخست‌وزیر بریتانیا پس از اظهاراتش از سوی یکی از نمایندگان در خصوص نقش ایران در منطقه مورد سوال قرار گرفت و در پاسخ گفت: «رفتار ایران تهدید جدی علیه ما و متحدانمان است. بریتانیا و نیروی دریایی آن کاملا هشیارند و کشتی‌های احتمالی قاچاق سلاح به حوثی‌ها را رهگیری می کنند.» او گفت که رفتار ایران در منطقه باعث بی‌ثباتی است.

ایران از حامیان حوثی‌های یمن است اما می‌گوید این گروه خود در ارتباط با حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ تصمیم می‌گیرند و عمل می‌کند.

در ادامه جلسه پارلمان، کی‌یر استارمر، رهبر حزب اصلی مخالف کارگر، از حملات مشترک آمریکا و بریتانیا حمایت کرد و آن را «متناسب» با تهدید‌های حوثی‌ها خواند.

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و روسیه

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، با سرگئی لاوروف همتای روسی خود تلفنی صحبت کرده است.

بر اساس این گزارش، وضعیت در دریای سرخ از جمله موضوعات مورد بحث طرفین بوده است.

به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایران به سرگئی لاوروف گفته است که تداوم حملات اسرائیل به غزه و «اقدامات مداخله‌جویانه آمریکا در دریای سرخ» به تعبیر او موجب ایجاد ناامنی بیشتر منطقه می‌شود.

آقای امیرعبداللهیان گفته است که «آمریکا به بهانه قطعنامه جدید به دنبال نظامی کردن دریای سرخ است و ما تردید نداریم که این اقدامات در تشدید ناامنی‌ها در دریای سرخ تاثیر دارد.»

او حمله هفته گذشته به یمن را «خطای استراتژیک» آمریکا عنوان کرده است.

جدول زمانی منتهی به حمله آمریکا و بریتانیا به یمن

۷ اکتبر ۲۰۲۳: حماس به اسرائیل حمله کرد و ۱۲۰۰ نفر را کشت و صدها نفر دیگر را گروگان گرفت. اسرائیل پس از آن کمپین تلافی جویانه ای را آغاز کرد که تا امروز ادامه دارد و تاکنون بیش از ۲۳۰۰۰ کشته برجای گذاشته است.

۱۴ نوامبر ۲۰۲۳: حوثی ها با اعلام حمایت خود از حماس، متعهد شدند که کشتی های مرتبط با اسرائیل را که از طریق دریای سرخ در حال تردد هستند، هدف قرار دهند.

۱۹ نوامبر ۲۰۲۳: حوثی ها یک کشتی باری را ربودند و تا این لحظه، حوثی‌ها چندین موشک و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده‌اند که کشتی‌های جنگی آمریکا در منطقه آنها را رهگیری کرده اند.

۱۵ دسامبر ۲۰۲۳: تعدادی از شرکت های بزرگ کشتیرانی، از جمله مرسک، اعلام کردند که تمام سفرهای خود را از طریق دریای سرخ متوقف می کنند.

۳۱ دسامبر ۲۰۲۳: هلیکوپترهای نیروی دریایی آمریکا سه قایق تندرو حوثی ها را در هنگام حمله به یک کشتی کانتینری غرق کردند.

۳ ژانویه ۲۰۲۴: ایالات متحده، بریتانیا و ۱۰ ایالت دیگر با صدور بیانیه ای مشترک به حوثی ها هشدار دادند که در صورت ادامه حملات با عواقب مواجه خواهند شد.

۱۰ ژانویه ۲۰۲۴: شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را تصویب کرد که خواستار توقف فوری حملات حوثی ها شد. در این مرحله حوثی ها بیش از ۲۰ حمله به کشتی ها انجام داده اند

۱۱ ژانویه ۲۰۲۴: آمریکا و بریتانیا یک حمله بزرگ در دریای سرخ را دفع کردند و از اقدام نظامی به عنوان یک گزینه یاد کردند

۱۲ ژانویه ۲۰۲۴: آمریکا و بریتانیا حملات هوایی به اهداف حوثی ها در یمن انجام دادند و بیش از ۱۳ سایت را هدف قرار دادند.

۱۴ ژانویه ۲۰۲۴: ارتش آمریکا موشکی را که به گفته آنها از منطقه حوثی‌ها در یمن به سمت یکی از کشتی‌های جنگی آن شلیک شده بود، ساقط کرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024