جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 12.01.2024, 8:28

۶۰ موضع نظامی حوثی‌ها هدف حمله قرار گرفت


مقامات آمریکایی گفتند که نیروهای ایالات متحده و بریتانیا در حملات بامداد جمعه ۲۲ دی، به مواضع حوثی های تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن، سایت های مورد استفاده این گروه را هدف قرار دادند.

به گزارش آسوشیتدپرس، نیروهای دو کشور در یک حمله ای تلافی جویانه و گسترده با استفاده از موشک‌های تاماهاوک و جت‌های جنگنده، مواضع حوثی ها را بمباران کردند.

در این ارتباط، فرماندهی خاورمیانه نیروی هوایی ایالات متحده اعلام کرد که بیش از ۶۰ هدف در ۱۶ منطقه در یمن، از جمله مواضع فرماندهی و کنترل، انبارهای مهمات، سیستم‌های پرتاب راکت و سامانه‌های رادار هدف حملات بامداد جمعه قرار گرفته اند.

خبرگزاری رویترز هم گزارش داد که یک مقام گروه حوثی ها انجام حملات در صنعا، پایتخت یمن، و همچنین شهرهای صعده و ضمار و همچنین در استان حدیده را تایید کرده است.

شاهدان عینی نیز به رویترز گفتند که آمریکا و بریتانیا یک پایگاه نظامی در مجاورت فرودگاه صنعا ، یک موضع نظامی در نزدیکی فرودگاه تعز، پایگاه دریایی حوثی ها در حدیده و مواضع نظامی در استان حجه را هدف قرار داده اند.

جو بایدن ، رئیس جمهوری ایالات متحده، هدف از حملات به مواضع حوثی‌ها را «تضمین آزادی کشتیرانی در یکی از حیاتی‌ترین آبراهه‌های جهان» اعلام کرد و افزود: «این حملات، واکنش مستقیم به حملات بی‌سابقه حوثی‌ها علیه کشتی‌ها در مسیرهای بین‌المللی» بوده است.

او تاکید کرد که «هدف از این حملات نشان دادن این موضوع بود که ایالات متحده و متحدانش حملات بی وقفه حوثی ها به دریای سرخ را تحمل نخواهند کرد.

آقای بایدن اشاره کرد که حملات تنها پس از تلاش برای مذاکرات دیپلماتیک و بررسی دقیق انجام شدند.

در این حال، جمهوری اسلامی حمله به گروه نیابتی خود در یمن را محکوم کرده است.

گروه حزب الله لبنان، از دیگر گروه های نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه، هم حملات آمریکا و بریتانیا به حوثی ها را محکوم کرده است.

روسیه هم خواستار نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل شد. این کشور همراه با چین و دو کشور دیگر روز چهارشنبه ۲۰ دی، به قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد رای ممتنع داده بود.

پس از تصویب این قطعنامه، جان‌ کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید، گفت: «متن قطعنامه به صراحت از حوثی‌ها می‌خواهد تا این حملات را متوقف کنند و بر لزوم حمایت شورای امنیت از کشتیرانی ایمن و همچنین عبور بی‌خطر کشتی‌های تجاری از دریای سرخ تاکید دارد.»

آقای کربی افزود: «ایالات متحده به دنبال درگیری نیست و خواستار گذر امن و ایمن کشتی‌ها تجاری از طربق دریای سرخ است. اما اگر این مهم محقق نشود، در صورت لزوم با شرکای خود درباره اقدامات بعدی مشورت خواهد کرد.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، هم روز چهارشنبه به حوثی‌ها و جمهوری اسلامی هشدار داد که حملات مداوم حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران به خطوط کشتیرانی تجاری در دریای سرخ «عواقب» خواهد داشت.


نقاط بمباران شده در یمن

وزیر دفاع آمریکا: در صورت لزوم، عملیات بیشتری هم انجام خواهیم داد

وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که آمریکا و بریتانیا بامداد جمعه حملاتی را علیه اهداف نظامی واقع در مناطق تحت‌کنترل حوثی‌ها در یمن انجام دادند؛ عملیاتی که با هدف «مختل‌کردن توانمندی‌های حوثی‌ها» و جلوگیری از «تهدید تجارت جهانی» انجام شد.

لوید آستین در این بیانیه نوشت: «در پاسخ به حملات غیرقانونی و خطرناک حوثی‌های وابسته به جمهوری اسلامی به کشتی‌های آمریکایی و بین‌المللی و همچنین کشتی‌های تجاری ـ که به طور قانونی در دریای‌سرخ حرکت می‌کنند ـ این عملیات به مرحله اجرا درآمد.»

آستین همچنین تاکید کرد که ایالات متحده حق دفاع را برای خود حفظ می‌کند و در صورت لزوم، اقدامات بیشتری را برای محافظت از نیروهای آمریکا، انجام خواهد داد.

وزیر دفاع آمریکا با تاکید بر فوریت اقدام جمعی، خاطرنشان کرد که از ۱۹ نوامبر، حوثی‌ها بیش از ده‌ها حمله به کشتی‌های مختلف از جمله کشتی‌های تجاری را آغاز کرده‌اند؛ وضعیتی که به یک «چالش بین‌المللی» تبدیل شده و نیازمند «تلاش‌ مشترک بین‌المللی» است.

لوید آستین در این بیانیه خاطر‌نشان کرد، ائتلاف کشورهای شرکت‌کننده در این عملیات، تعهد مشترک خود را به حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین و حفاظت از کشتی‌های ایالات متحده، همراه با کشتی‌های تجاری که از حقوق و آزادی‌های دریانوردی استفاده می‌کنند، در برابر حملات غیرقابل توجیه، نشان دادند.

بر اساس این بیانیه، هدف از این حملات مشترک و هماهنگ، مختل‌کردن و کاهش توانمندی‌های حوثی‌ها، جلوگیری از به خطر انداختن فعالیت‌های دریایی و ایجاد تهدید برای تجارت جهانی، در یکی از حیاتی‌ترین آب‌راه‌های جهان است.

بنا بر این گزارش، این حملات پایگاه‌های مرتبط با هواپیمای بدون سرنشین، موشک‌های بالستیک و کروز، رادار ساحلی و توانمندی‌های نظارت هوایی حوثی‌ها را در هم کوبید.

بیانیه رئیس جمهوری آمریکا

رئیس جمهوری آمریکا هم روز پنجشنبه در بیانیه‌ای با تایید حملات آمریکا و بریتانیا به مواضع حوثی‌ها در یمن گفت :«این حملات به دستور من و با حضور نیروهای نظامی ایالات متحده، بریتانیا و با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا و هلند، با موفقیت، متحد و قاطع انجام شد.»

جو بایدن هدف از حملات بامداد جمعه به مواضع حوثی‌ها را «تضمین آزادی کشتیرانی در یکی از حیاتی‌ترین آبراهه‌های جهان» عنوان کرد و افزود:«این حملات واکنش مستقیم به حملات بی‌سابقه حوثی‌ها علیه کشتی‌های دریایی بین‌المللی از جمله استفاده از موشک‌های بالستیک ضد کشتی برای اولین بار در تاریخ، در دریای سرخ است.»

او تصریح کرد: «این حملات جان و مال کارکنان آمریکایی، دریانوردان غیرنظامی و شرکای ما را به خطر انداخته، تجارت را مختل کرده و آزادی کشتیرانی را تهدید کرده است. بیش از ۵۰ کشور در ۲۷ حمله به کشتی‌رانی تجاری بین‌المللی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند. خدمه بیش از ۲۰ کشور در اعمال دزدی دریایی تهدید یا گروگان گرفته شده‌اند. بیش از ۲ هزار کشتی مجبور شده‌اند هزاران مایل مسیر خود را تغییر دهند تا از دریای سرخ عبور نکنند، که می‌تواند باعث تأخیرهای چند هفته‌ای در زمان حمل محصولات شود و در ۹ ژانویه، حوثی‌ها بزرگ‌ترین حمله خود تا به امروز را انجام دادند که مستقیماً کشتی‌های آمریکایی را هدف قرار داد.»


صدای آمریکا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024