جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 06.11.2023, 20:36

بیانیه سازمان دیده‌بان حقوق بشر:

ارسال سلاح به اسراییل و گروه‌های فلسطینی را معلق کنید


ارسال سلاح به اسراییل و گروه‌های مسلح فلسطینی را معلق کنید
ریسک همدستی دولت‌ها با نقض‌های جدی اسراییل و گروه‌های مسلح فلسطینی

(قدس، ۶ نوامبر ۲۰۲۳) – دیده‌بان حقوق بشر امروز گفت متحدان اسراییل و حامیان گروه‌های مسلح فلسطینی باید انتقال سلاح به طرف‌های درگیر در اسراییل و غزه را معلق کنند، زیرا ریسک جدی وجود دارد که این تسلیحات برای ارتکاب نقض‌های جدی حقوقی مورد استفاده قرار گیرند. ارائه تسلیحاتی که به شکل دانسته و عمده به انجام حملات غیرقانونی کمک کنند فراهم‌کنندگان آنها را در معرض همدستی با جنایات جنگی قرار می‌دهد.

اسراییل و گروه‌های مسلح فلسطینی در جریان تخاصمات اخیر مرتکب نقض‌های جدی شده‌اند که جنایات جنگی محسوب می‌شوند. حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ عامدانه صدها غیرنظامی را در اسراییل کشتند و بیش از ۲۰۰ نفر را گروگان گرفتند. سپس اسراییل برق، سوخت، غذا، و آب را به روی اهالی غزه بست و آنها را از کمک‌های انسان‌دوستانه نجات‌دهنده جان محروم کرد، که همه آنها اقدام به مجازات دسته‌جمعی محسوب می‌شود.

برونو استاگنو، مدیر ارشد دادخواهی (ادووکسی) دیده‌بان حقوق بشر گفت «غیرنظامیان در مقیاسی بی‌سابقه در تاریخ اسراییل و فلسطین در حال مجازات و کشته‌شدن هستند». او اضافه کرد «آمریکا، ایران، و دیگر کشورها در صورت ادامه کمک نظامی به ناقضان شناخته‌شده، با ریسک همدستی در نقض‌های جدی روبه‌رو هستند».

متحدان اصلی اسراییل - آمریکا، انگلیس، کانادا، و آلمان – باید تا زمانی که نیروهای اسراییلی با مصونیت دست به نقض‌های نظام‌مند و گسترده حقوقی و جنایات جنگی علیه فلسطینی‌ها می‌زنند کمک نظامی و فروش سلاح به اسراییل را به تعلیق در آورند. ایران و دیگر دولت‌ها باید تا زمانی که گروه‌های مسلح فلسطینی، از جمله شاخه‌های نظامی حماس و جهاد اسلامی، دست به نقض نظام‌مند حقوق جنگ می‌زنند و مرتکب جنایات جنگی علیه غیرنظامیان اسراییلی می‌شوند، از ارسال سلاح به آنها خودداری کنند.

به گفته مقامات محلی از روز ۷ اکتبر حدود ۱۴۰۰ اسراییلی و دیگران – از جمله صدها غیرنظامی – و بیش از ۹۷۰۰ فلسطینی – از جمله هزاران غیرنظامی – کشته شده‌اند.

در دور فعلی تخاصمات، نیروهای اسراییلی با بستن آب، برق، و غذا و جلوگیری عامدانه از ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه دست به مجازات دسته‌جمعی غیرنظامیان در غزه زده‌اند.

نیروهای اسراییلی همچنین مرتباً از سلاح‌های انفجاری با اثرات وسیع در مناطق پرجمعیت استفاده کرده، و بلوک‌هایی کامل و بخش‌های بزرگی از محله‌ها را به ویرانه تبدیل می‌کنند و سبب‌ساز نگرانی‌های جدی از حملات غیرتبعیض‌آمیز شده‌اند، و همچنین به شکل غیرتبعیض‌آمیز در مناطق پرجمعیت در غزه و در لبنان دست به استفاده از فسفر سفید زده‌اند؛ ماده‌ای آتش‌زا که گوشت انسان را می‌سوزاند و می‌تواند سبب صدمات دائمی شود. عفو بین‌الملل همچنین صحت عکس‌هایی را تأیید کرده‌است که نشان می‌دهند نیروهای اسراییلی در نزدیکی مرز لبنان و حصارهای غزه دست به استفاده از پرتابه‌های ۱۵۵ میلی‌متری فسفر سفید سری M825 زده‌اند.

نیروهای نظامی اسراییل همچنین به خاطر عملیات نظامی در شمال غزه، به بیش از یک میلیون نفر در این منطقه دستور داده‌اند تا مکان را تخلیه کرده و به جنوب غزه بروند، با وجود این که جای امنی برای رفتن نیست و راه امنی برای رسیدن به هیچ نقطه‌ای در نوار غزه وجود ندارد. هشدارهای عمومی، در عوض هشدارهای مشخص حملات قریب‌الوقوع، حاکی از این است که تمامی نقاط شمال غزه هدف حمله نظامی قرار خواهد گرفت. این فرمان خطر جابجایی اجباری عمومی را بالا می‌برد که جنایت جنگی است. اسراییل همچنین به حملات هوایی در جنوب غزه ادامه داده است و گذرگاه‌های مرزی را به روی هر فرد دنبال فرار، بسته است.

حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی به شکل عامدانه دست به قتل غیرنظامیان زده‌اند، غیرنظامیانی را گروگان گرفته و همچنان آنها را در اختیار دارند، و هزاران راکت به سمت جوامع اسراییلی پرتاب کرده‌اند، که همگی اینها جنایات جنگی هستند.

مقامات اسراییلی و گروه‌های مسلح فلسطینی اظهارنظرهایی کرده‌اند که نشان می‌دهند نقض‌های جدی از سوی نیروهای آنها ادامه خواهد داشت. مقامات اسراییلی تمامی اهالی غزه را مسئول حمله ۷ اکتبر دانسته‌اند و یک وزیر گفته است تا زمانی که نیروهای اسراییلی حماس را «حذف» کنند، «هیچ دلیلی نیست» تا به غیرنظامیان کمک انسان‌دوستانه ارائه شود. یک سخنگوی شاخه نظامی حماس تهدید کرد «اعدام یکی از گروگان‌های غیرنظامی دشمن» را «با صدا و تصویر» پخش کند.

دیده‌بان حقوق بشر گفت کمک‌های نظامی بیشتر به اسراییل، با وجود کارنامه اثبات‌شده نقض‌های جدی حقوق جنگ، آمریکا، انگلیس، کانادا، و آلمان را در معرض همدستی با این نقض‌ها قرار می‌دهد در صورتی که آنها دانسته و به شکل عمده به این نقض‌ها کمک برسانند. ارائه کمک نظامی به گروه‌های مسلح فلسطینی، در شرایط تداوم حملات غیرقانونی آنها، ایران را در معرض همدستی با این نقض‌ها قرار می‌دهد.

نقض‌های فعلی در ادامه سال‌ها نقض نظام‌مند، از جمله حملات هوایی غیرقانونی به غزه از سوی نیروهای اسراییلی، شلیک غیرتبعیض‌آمیز راکت‌ها به سمت جوامع غیرنظامی در اسراییل از سوی گروه‌های مسلح فلسطینی، و جنایات علیه بشریت آپارتاید و آزار و اذیت از سوی اسراییل هستند که همچنان با مصونیت در حال ارتکاب هستند.

جوزف آر. بایدن، رییس‌جمهور آمریکا، از کنگره خواسته است ۱۴.۳ میلیارد دلار دیگر فروش تسلیحات به اسراییل را تصویب کند، که بدون این نیز سالانه ۳.۸ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت می‌کند. در روز ۲ نوامبر مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که این کمک نظامی به اسراییل را فراهم می‌کند. از ۷ اکتبر، آمریکا بمب با قطر کوچک، کیت‌های هدایت مهمات تهاجم مستقیم مشترک(JDAM)، گلوله توپخانه ۱۵۵ میلی‌متری، و میلیون‌ها مهمات و سلاح‌های دیگر را یا به اسراییل منتقل کرده است یا اعلام کرده است قصد ارسال دارد.

انگلیس از سال ۲۰۱۵ مجوز ۴۴۲ میلیون پوند اسلحه (برابر با ۵۳۹ میلیون دلار) برای نیروهای اسراییلی را صادر کرده است که شامل هواپیما، بمب، و مهمات می‌شود. کانادا مجموعاً ۴۷ میلیون دلار کانادا( حدود ۳۳ میلیون دلار آمریکا) را تنها در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ صادر کرده است. آلمان بین ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ مجوز فروش ۸۶۲ میلیون یورو (برابر ۹۱۶ میلیون دلار) تسلیحات به اسراییل را صادر کرده است.

رهبری حماس علناً در ژانویه ۲۰۲۲ اعلام کرد که حداقل ۷۰ میلیون دلار کمک نظامی از ایران دریافت کرده است اما مشخص نکرد این کمک در چه دوره‌ای بوده است.

استاگنو گفت «چند جان غیرنظامی دیگر باید از دست برود، چقدر دیگر غیرنظامیان باید از جنایات جنگی آسیب ببینند، تا دولت‌های تأمین‌کننده سلاح به مقامات اسراییل و گروه‌های مسلح فلسطینی این کار را متوقف کرده و از همدستی با خونریزی خودداری کنند؟»


برای گزارش‌های دیگر دیده‌بان حقوق بشر درباره اسراییل و فلسطین لطفاً از این صفحه بازدید کنید:
https://www.hrw.org/middle-east/north-africa/israel/palestine



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024