جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 10.06.2023, 18:28

مرگ مشکوک سپیده فرهان، زندانی سیاسی سابق


پیکر بی‌جان سپیده فرهان (فرح‌آبادی)، زندانی سیاسی سابق، فعال مدنی و از معترضان دی‌ماه ۱۳۹۶، روز جمعه ۱۹ خرداد در منزل شخصی‌اش در کرج پیدا شد علت مرگ هنوز مشخص نیست.

سعید سیفی‌جهان، زندانی سیاسی سابق، از دوستان و هم‌پرونده‌ای‌های سپیده فرهان در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی درگذشت این فعال مدنی را تایید کرد.

به گفته آقای سیفی‌جهان، سپیده فرهان آخرین بار روز چهارشنبه ۱۷ خرداد باخانواده‌اش بود و پس از آن کسی او را ندید و به تماس‌های خانواده‌اش پاسخی نمی‌داد.

خانم فرهان ساکن کرج بود و شنبه ۲۰ خرداد در آرامستان بهشت سکینه کرج به خاک سپرده شد.

هنوز علت فوت خانم فرهان مشخص نیست و خانواده در انتظار نتیجه پزشکی قانونی است.

به گفته سعید سیفی‌جهان، هنگامی که پیکر بی‌جهان سپیده فرهان در منزلش کشف شد، هیچ نشانه‌ای از خودکشی وجود نداشت، و از بینی و دهان او خون جاری شده بود.

پوریا نوری، درباره مرگ ناگهانی و مشکوک سپیده فرهان در توییتر نوشت: «تصویری از مزار سپیده فرهان (فرح‌آبادی) منتشر شده و دوستانش را در شوک عجیبی فرو برده. سپیده از همبندیان مادرم بود که از دی ۱۳۹۸ تا تیر ۱۴۰۰ نزدیک به دوسال در زندان‌های اوین و قرچک حبس کشید. پس از آزادی در گزارشی از فشارهای دوره بازجویی و ستاندن هویت انسانی در زندان قرچک گفته بود.»

سپیده پس از آزادی از زندان در یک مصاحبه گفته بود «در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، در ۱۰ روز، هر روز ۹ قرص به من می‌دادند. بعدا وقتی تحقیق کردم متوجه شدم قرص ترک اعتیاد بوده و مخصوص کسانی است که اعتیاد شدید به مورفین دارند...»

اعتراضات دی ۹۶، بازداشت و زندان سپیده فرهان

سپیده فرهان ۹ دی ۱۳۹۶ به همراه تعدادی دیگر از دوستانش در جریان اعتراضات مقابل دانشگاه تهران شرکت کرد و همان روز به دست مأموران نیروی انتظامی به شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفت.

چند روز بعد، در تاریخ ۱۲ دی ماه هنگامی که برای چندمین بار در اعتراضات شرکت کرده بود، به همراه چند تن از دوستانش بازداشت و به بازداشتگاه «دفتر پیگری»، یکی از ساختمان‌های معروف وزارت اطلاعات در نزدیکی چهار راه ولی‌عصر تهران منتقل شد.

او نهایتا پس از بازجویی در دفتر پیگیری، با چشم‌بند و دستبند به زندان اوین مننقل شد.

خانم فرهان در بازداشت اولیه خود جمعا ۲۱ را در سلول انفرادی سپری کرد و نهایتا توسط بازپرسی شعبه هفت اوین با «شاه‌محمدی» تفهیم اتهام شد.

سپیده فرهان ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ با قرار وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده مسئولیت رسیدگی به اتهام‌های مطرح شده علیه این فعال مدنی را به عهده داشت و او به اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» و «اخلال در نظم عمومی» به شش سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

حکم صادر شده علیه خانم فرهان در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.

بعدها به سپیده فرهان گفته شد اشتباهی تایپی در برگه صدور حکم وجود داشته و حکم پنج سال زندان او به اتهام «اجتماع و تبانی» به دو سال کاهش پیدا کرد و از اتهام «اخلال در نظم عمومی» تبرئه شد.

نهایتا دی ماه ۱۳۹۸ خانم فرهان جهت گذراندن دوران محکومیت خود به زندان اوین برده شد.

این زندانی سیاسی سابق پس تحمل یک سال و نیم حبس در زندان‌های اوین و قرچک ورامین، تیر ماه ۱۴۰۰ با مرخصی متصل به آزادی به صورت کامل آزاد شد.


منابع: بی‌بی‌سی، شبکه‌های اجتماعی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024