پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 16 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 08.05.2023, 8:00

اعدام دو نفر در ایران به اتهام «توهین به مقدسات»


قوه قضائیه جمهوری اسلامی صبح امروز از اعدام یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع به اتهام‌هایی همچون «سب النبی» و «توهین به مقدسات» خبر داد.

سازمان حقوق بشر ایران با تاکید بر غیرانسانی بودن مجازات مرگ، استفاده از اعدام صرفا به خاطر ابراز نظر و عقیده را به‌شدت محکوم می‌کند و از جامعه جهانی می‌خواهد تا به این جنایت واکنش جدی، فوری و موثر نشان دهد.

محمود امیری‌مقدم مدیر سازمان حقوق بشر ایران، در این باره گفت: «مقامات جمهوری‌اسلامی با قتل حکومتی دو نفر به خاطر ابراز عقیده و اعلام آن، ماهیت قرون‌وسطایی خود را بار دیگر به نمایش گذاشتند.»

او افزود: «اعدام‌های امروز باید نقطه عطفی در روابط کشورهای مدافع حق آزادی بیان با جمهوری‌اسلامی ایران باشند. جامعه جهانی باید با واکنش خود نشان دهد که اعدام برای ابراز عقیده، امری تحمل‌ناپذیر است. خودداری جامعه جهانی از واکنش قاطع، چراغ سبزی به حکومت ایران و تمام هم‌فکران آنها در سراسر دنیاست. این امر می‌تواند آزادی بیان را در سرتاسر جهان بطور جدی به خطر بیاندازد.»

میزان، وب‌سایت رسمی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، با اعدام خبر اعدام یوسف مهراد و صدرالله فاضلی زارع، اتهام‌های آنان را به شرح زیر ذکر کرد: «براساس رای صادره، صدرالله فاضلی زارعی، به اتهام سب‌النبی، ارتداد فطری، قذف مادر پیامبر اکرم، استخفاف قرآن به وسیله سوزاندن، توهین به مقدسات و انتشار تصاویر خصوصی دیگران بدون رضایت و یوسف مهرداد به اتهام سب النبی و توهین به مقدسات دینی و اسلامی به اعدام محکوم شدند.»

سازمان حقوق بشر ایران پیشتر در گزارشی درباره پرونده یوسف مهراد که پدر ۳ کودک بود، شرح داد که او دو ماه پس از بازداشت در ۴ خرداد ماه ۱۳۹۹، در سلول انفرادی نگه داشته شده بود، مدت ۸ ماه از دسترسی به وکیل و حتی تماس با خانواده خود محروم بوده است.

در قوانین جمهوری اسلامی مجازات اعدام در موارد گسترده‌ای به‌کار گرفته می‌شود و حتی روابط جنسی توام با رضایت طرفین و توهین به مقدسات را نیز در بر می‌گیرد. جمهوری اسلامی سال ۱۳۹۳ یک فرد به نام محسن امیر اصلانی را به خاطر زیر سوال بردن روایت قرآن در مورد زندگی یونس پیامبر در دهان ماهی، اعدام کرده بود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024