جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 17.02.2023, 16:12

آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ با سخنرانی زلنسکی


زلنسکی: جالوت باید شکست بخورد

یورونیوز: کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن) با سخنان ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین آغاز به کار کرد.

آقای زلنسکی در اظهارات خود خواستار سرعت گرفتن تلاش‌ها برای کمک به اوکراین شد و گفت: «ما باید عجله کنیم. ما به افزایش سرعت در توافق‌ها و تحویل تجهیزات نیاز داریم تا جلوی روسیه را بگیریم.»

رئیس جمهوری اوکراین که از طریق تماس ویدئویی در این جلسه حاضر شده بود، اضافه کرد: «مسئله فقط این نیست که اوکراین باید ببرد. مسئله این است که جالوت باید ببازد و هیچ جایگزینی به جز پیروزی اوکراین در این جنگ وجود ندارد.»

جالوت، نام شخصیتی منفور است که در جنگ با قوم طالوت، به دست داوود پیامبر کشته شد.

ولودیمیر زلنسکی همچنین با اشاره به استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی گفت: «در حالی که ما در حال مذاکره برای جت‌های جنگنده هستیم، کرملین ایران را متقاعد کرده است که پهپادهای مرگبار به روسیه بفرستد. کرملین آماده است بهای آن را بپردازد، نه فقط با پول؛ بلکه با اورانیوم ۹۲ درصد غنی‌شده. من مطمئن هستم که هیچ‌کسی در اینجا حاضر نیست این ریسک را بپذیرد.»

اظهارات آقای زلنسکی در حالی بیان می‌شود که پیشتر بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، گفته بود کنفرانس امسال تحت‌الشعاع تهاجم روسیه به اوکراین، قرار خواهد داشت. مقامات و تحلیلگران غربی بر این باور هستند که این درگیری با ورود به دومین سال خود در هفته آینده به مرحله حساسی نزدیک می‌شود.

آقای پیستوریوس گفت که جنگ اوکراین «فقط یک نزاع اروپایی نیست»، بلکه پیامدهایی فراتر از قاره سبز دارد. اقتصادهای سراسر جهان از تأثیر جنگ بر عرضه غلات، قیمت انرژی و تورم متحمل خسارت شده‌اند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، نیز در سخنان خود که پس از آقای زلنسکی ایراد شد، از کشورهایی که می‌توانند به اوکراین تانک تحویل دهند خواست «واقعاً این کار را انجام دهند.»

آقای شولتس وعده داد که یک «کارزار فشرده» را برای ترغیب متحدان غربی جهت اقدام در این باره هدایت کند. صدراعظم آلمان افزود چشم‌انداز جنگ در اوکراین به گونه‌ای است که این نزاع «می‌تواند برای مدت طولانی ادامه یابد.»

اوکراین برای مقابله با حمله روسیه به سلاح‌های غربی وابسته است. کشورهای غربی تا کنون در کنار این کشور قرار داشته‌اند، با این حال آقای زلنسکی می‌گوید غرب در برخی مواقع در برآورده کردن درخواست‌های او کند عمل کرده است.

کی‌یف، پس از دریافت وعده‌های کشورهای غربی برای تانک و مهمات بیشتر، اکنون چشم خود را به جت‌های جنگنده دوخته است. با این حال تا کنون کشورها، عمدتا از بیم بالا رفتن تنش بیشتر با روسیه، از ارسال این دست تسلیحات به اوکراین خودداری کرده‌اند.

قرار است کامالا هریس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، نیز به همراه به رهبران فرانسه و بریتانیا در کنفرانس مونیخ سخنرانی کند.

کنفرانس سال گذشته درست چند روز قبل از اعزام نیروهای روسیه به اوکراین برگزار شده بود و خانم هریس در آن زمان با هشدار نسبت به تهاجم قریب‌الوقوع مسکو گفته بود «از زمان پایان جنگ سرد، هیچگاه این مجمع تحت چنین شرایط وخیمی تشکیل نشده است.»

حدود ۴۰ رئیس دولت و همچنین سیاستمداران و کارشناسان امنیتی از تقریباً ۱۰۰ کشور جهان در کنفرانس سه روزه امنیتی مونیخ در آلمان شرکت دارند.

در پی سرکوب خونبار معترضان ایرانی طی ماه‌های اخیر، بر خلاف گذشته برای کنفرانس امسال از هیچکدام از مقام‌های رسمی دولت ایران جهت شرکت دعوت به عمل نیامده و مسئولین جلسه این بار از چهره‌های شاخص اپوزسیون جمهوری اسلامی شامل رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و نازنین بنیادی برای شرکت در این نشست دعوت کرده‌اند.

برگزارکنندگان کنفرانس همچنین پس از تهاجم مسکو به اوکراین، برای اولین بار در دو دهه گذشته به جای مقامات روسیه از فعالان اپوزسیون این کشور دعوت به عمل آورده‌اند.

وزیر دفاع اسرائیل: ایران به بیش از پنجاه کشور تسلیحات مرگبار می‌فروشد

به گزارش روزنامه جروزالم پست، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه ۱۷ فوریه در کنفرانس امنیتی مونیخ خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد. این تحریم در پایان سال ۲۰۲۳ منقضی می‌شود.

آقای گالانت در این کنفرانس گفت: «ایران آشکارا و نهان درپی نابودی اسرائیل است. تهران به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق واسطه‌ها یعنی تروریست‌ها فعال در نزدیکی مرزهای اسرائیل، در تلاش برای نیل به این هدف خود است. جمهوری اسلامی نه تنها تهدیدی برای اسرائیل که برای امنیت و ثبات اروپا و کل جهان است.»

وی همچنین افزود: «تاثیرات سوء ایران در سراسر قاره‌ها و کشورها در حال افزایش است. در سال گذشته، حکومت ایران به یکی از صادرکنندگان بین‌المللی سلاح‌های مرگبار تبدیل شد. تهران با بیش از پنجاه کشور در سراسر جهان در ارتباط است و به آن‌ها سلاح می‌فروشد. ایران تامین کننده پهپاد‌هایی با برد هزار کیلومتر برای کشورهای اروپای شرقی چون بلاروس است پیش‌تر نیز تهران این تسلیحات را به کشورهای آمریکای جنوبی چون ونزوئلا می‌فروخت.»

یوآو گالانت خواستار اقدامات فوری جامعه بین‌المللی برای توقف صادرات سلاح توسط جمهوری اسلامی شد و گفت: «جهان باید متحد شود و گام‌های فوری و سریعی برای توقف فروش تسلیحات ایران و ایجاد سازوکار بازدارنده و مؤثر در این زمینه بردارد.»

وی افزود: «جهان باید پیش از انقضای دوره تحریم تسلیحاتی کنونی جمهوری اسلامی در پایان سال ۲۰۲۳ وارد عمل شود. ترکیب تهدید تهران هسته‌ای و فروش تسلیحات می‌تواند به فجایع بزرگتری ختم شود.»

اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست‌ یابد چه می‌شود؟

وزیر دفاع اسرائیل با تاکید بر لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای گفت: «اگر رفتار ایران بدون سلاح هسته‌ای این‌گونه است، تصور کنید که اگر آیت‌الله‌های خون‌خوار به زرادخانه هسته‌ای دست‌یابند چه می‌شود. این موضوع تهدیدی تحمل‌ناپذیر برای امنیت جهانی است. همه ما باید از تمام ابزار ممکن برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانایی‌های هسته‌ای استفاده کنیم.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024