جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 09.02.2023, 9:00

ستوده: مردم همچنان خواهان تغییر حکومت هستند


نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشرو فعال زنان در گفت‌وگویی با شبکه خبری سی‌ان‌ان از وضعیت امروزاعتراضات ایران، فرهاد میثمی واوضاع فعالان سیاسی- اجتماعی و مخالفان گفت.

کریستین امان‌پور در معرفی نسرین ستوده برای بینندگان شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان او را وکیلی معرفی کرد که از فعالان سیاسی-اجتماعی ازجمله زنانی که به دلیل برداشتن حجابشان مورد تعقیب قضایی قرارگرفتند، دفاع می‌کند و به همین دلیل بارها خود به زندان افتاده است: «سال ۲۰۱۹ او به ۳۸ سال زندان و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شد، مجازاتی که جهان را حیرت زده کرد».

نسرین ستوده که اکنون به‌واسطه مرخصی پزشکی در مرخصی از زندان به سر می‌برد به کریستین امانپورگفت که نه تنها خود او بلکه خانواده‌اش نیز زیر فشارهای روزانه قرار دارند.

نسرین ستوده در این گفت‌وگو همچنین به وضعیت فرهاد میثمی و اعتصاب غذای او اشاره کرد. تصاویر نگران کننده‌ای که از فرهاد میثمی به دنبال هفته‌ها اعتصاب غذا درزندان منتشر شده، او را بشدت لاغرنشان می‌دهد، در سراسرجهان انعکاس یافته است. ستوده به امانپورگفت امیدواراست که خواسته‌های فرهادی برآورده شده تا «جان فرهاد وجان همه ما حفظ شود.»

فرهاد میثمی که ازسال ۱۳۹۷ به‌دلیل حمایت از زنان فعال معترض به حجاب اجباری در زندان به‌سر می‌برد، اعتصاب غذای خود را از مهرماه در اعتراض به کشتار اخیر تظاهرکنندگان آغاز کرد.

میثمی پیش از این در نامه‌ای سه خواسته را برای پایان اعتصاب غذای خود مطرح کرده بود: «پایان اعدام، آزادی زندانیان سیاسی – مدنی و پایان دادن به آزار و اذیت با حجاب اجباری».

خانم ستوده گفت که خواسته‌های فرهاد خواسته‌های اکثریت ایرانیان است: توقف اجرای احکام اعدام معترضان، پایان دادن به آزار زنان  بابت حجاب اجباری و او همچنین آزادی شش تن از زندانیان سیاسی ازنحله‌های فکری مختلف را خواسته است.

فرهاد میثمی پیش ازاین درپیامی، خواهان آزادی فوری محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، ناهید شیربیشه، از مادران دادخواه آبان، رضا شهابی، ازاعضای سندیکان کارگران اتوبوس‌رانی تهران، بهاره هدایت، فعال دانشجویی، مصطفی نیلی، وکیل دادگستری و نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار شده بود.

این وکیل حقوق بشر که از تهران با شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت‌وگو می‌کرد در پاسخ به سوال امانپور مبنی بر این که آیا نگران امنیت خود هست، گفت: «بله، به خاطر تهدیدی که متوجه همه خانواده‌ام است می‌ترسم، اما ترس من بیشتر از اتفاقی است که اگر کاری نکنم خواهد افتاد.»

خانم ستوده در این مصاحبه همچنین به شرح وقایع ۴ ماه گذشته در ایران و اعتراضاتی که با مرگ حکومتی مهسا (ژینا) امینی جرقه ‌آن زده شد، پرداخت. ستوده جزییات وقایع و نیز وضعیت حاضر را شرح داد وگفت: «این موضوع وجدان جمعی ایرانیان را آزرده کرده بود.»

او گفت الان مدتی است که اعتراضات خیابانی فروکش کرده اما این به هیچ وجه به مفهوم فروکش کردن اعتراضات مردمی نیست و «مردم همچنان دچار خشم هستند و همچنان خواهان تغییر حکومت هستند و رفراندوم می‌خواهند».

او همچنین به روش‌های ارعاب تظاهرکنندگان از جمله کور کردن آن‌ها با نشانه گرفتن صورت، کشتن تظاهر کنندگان واحکام اعدامی که برای معترضان صادر شده اشاره کرد.

در بخشی از این مصاحبه کریستین امانپور از نسرین ستوده پرسید که آیا از زمان اعتراضات و کشته شدن مهسا چیزی برای زنان ایران تغییر کرده است. ستوده در پاسخ گفت اگر اوضاع رسمی را در نظربگیرید به هیچ وجه، و حتی می‌توانم بگویم بدتر هم شده. او گفت که مقام‌های امنیتی قصد قدرت‌نمایی بیشتری دارند، اما نافرمانی مدنی در حال گسترش است و زنان زیادی شجاعانه بدون حجاب به خیابان می‌آیند.

ستوده در پایان بار دیگر تاکید کرد که در این مصاحبه می‌خواهد «افکار و وجدان عمومی جهان را به شرایط فرهاد میثمی» جلب کند.

رادیو زمانه



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024