جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 03.09.2022, 19:00

نامه دو سینماگر زندانی به جشنواره فیلم ونیز


جعفر پناهی و محمد رسول‌اف دو سینماگر زندانی در نامه مشترکی به جشنواره فیلم ونیز نوشتند: «ما فیلمساز هستیم. ما بخشی از سینمای مستقل ایران هستیم. برای ما زندگی کردن یعنی خلق کردن. ما آثاری خلق می‌کنیم که سفارشی نیستند. بنابراین، صاحبان قدرت ما را مجرم می‌بینند.»

نامه مشترک جعفر پناهی و محمد رسول‌اف روز شنبه ۱۲ شهریور / سوم سپتامبر ۲۰۲۲ در نشست ویژه جشنواره ونیز خوانده شد.

در این بیانیه آمده:

«ما فیلمساز هستیم. ما بخشی از سینمای مستقل ایران هستیم. برای ما زندگی کردن یعنی خلق کردن. ما آثاری خلق می‌کنیم که سفارشی نیستند.
بنابراین، صاحبان قدرت ما را مجرم می‌بینند. سینمای مستقل بازتاب زمان خودش است. از جامعه الهام می‌گیرد و نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت باشد.
تاریخ سینمای ایران شاهد حضور مستمر و فعال کارگردانان مستقلی است که برای عقب راندن سانسور و تضمین بقای این هنر تلاش کرده‌اند.
در این مسیر، برخی از ساختن فیلم منع شدند، برخی دیگر مجبور به تبعید یا منزوی شدند.
و با این حال، امید به آفرینش دوباره دلیلی برای هستی ست. مهم نیست در کجا، چه زمانی و در چه شرایطی. یک فیلمساز مستقل یا در حال خلق کردن است یا به آفرینش فکر می‌کند. ما فیلمساز هستیم، فیلمساز مستقل.»

قرار است فیلم «خرس نیست» ساخت جعفر پناهی در روز جمعه (۹ سپتامبر) در بخش مسابقه جشنواره ونیز به نمایش درآید. این فیلم پیش از بازداشت اخیر فیلم‌سازش ساخته شده است.

جعفر پناهی یک بار در سال ۱۳۷۹ با فیلم «دایره» برنده جایزه شیر طلای بهترین فیلم جشنواره ونیز شده است و حالا از مدعیان کسب دوباره آن محسوب می‌شود.

محمد رسول‌اف هم از سینماگران مطرح و بین المللی و از اعضای آکادمی اسکار است. او همچنین جوایز معتبر بین‌المللی زیادی به دست آورده و برخی از ساخته‌هایش مانند فیلم‌ «لرد» بسیار تحسین شده است. آقای رسول‌اف در سال‌های اخیر موفق شد با فیلم «شیطان وجود ندارد» نیز جایزه خرس طلایی جشنواره برلین را به دست بیاورد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024