جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 01.08.2022, 11:19

نخستین کشتی حامل غلات بندر اوکراین را ترک کرد


اوکراین بر اساس یک توافق بین‌المللی، صادرات غلات خود را برای اولین بار از زمان آغاز تهاجم روسیه در شش ماه پیش، با خروج اولین محموله از بندر اودسا از سر گرفت.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه روز دوشنبه در استانبول اعلام کرد کشتی «رازونی» حامل غلات که از بندر اودسا حرکت کرده فردا حدود ساعت ۱۵.۰۰ به تنگه استانبول می‌رسد و پس از لنگر انداختن، هیئت مشترک آن را کنترل خواهد کرد.

«رازونی» با پرچم سیرالئون حامل ذرت بوده و پس از بازرسی‌هایی که در استانبول انجام می‌شود، به سفر خود به طرابلس ادامه خواهد داد.

آلکساندر کوبراکف، وزیر زیرساخت اوکراین، در توییتر نوشت: «نخستین کشتی حامل غلات پس از تجاوز روسیه، از بندر عزیمت کرد. به لطف پشتیبانی تمامی کشورهای شریک ما و سازمان ملل، توانستیم توافق امضاشده در استانبول را به طور کامل اجرا کنیم.» این کشتی، با ۲۶ هزار تن ذرت بارگیری شده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از حرکت اولین کشتی حامل غلات اوکراین به گرمی استقبال، و ابراز امیدواری کرد که از سرگیری صادرات غلات اوکراینی «ثبات و کمک بسیار مورد نیاز به امنیت غذایی جهانی را به ارمغان بیاورد.»

دیمیترو کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین نیز از «روز آسودگی برای جهان، به‌ویژه برای دوستان ما در خاورمیانه، آسیا و آفریقا» سخن گفت و اضافه کرد ۱۶ کشتی دیگر پر از غلات منتظر نوبت خود هستند تا اودسا در جنوب اوکراین را ترک کنند.

لیز تراس وزیر خارجه بریتانیا نیز که یکی از دو نامزد نهایی برای مقام نخست‌وزیری این کشور است، از «اولین گام مهم» سخن گفت و از مسکو خواست تا «تامین جهانی غذا را به سلاح تبدیل نکند».

در مقابل، روسیه نیز حرکت اولین کشتی غلات اوکراین را «بسیار مثبت» ارزیابی کرد.

دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز دوشنبه به خبرنگاران گفت این تحول «بسیار مثبت است و فرصت خوبی برای آزمایش اثربخشی» توافق استانبول است.

توافقنامه امضا شده در ۲۲ ژوئیه در استانبول بین روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد اجازه ازسرگیری صادرات اوکراین را تحت نظارت بین‌المللی صادر کرد.

همچنین توافق مشابهی که همزمان امضا شد، صادرات محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی مسکو را علی‌رغم تحریم‌های غرب تضمین می‌کند.

این دو توافقنامه باید به کاهش بحران جهانی غذا کمک کند که باعث افزایش قیمت‌ها در برخی از فقیرترین کشورهای جهان به دلیل مسدود شدن بنادر اوکراین پس از تهاجم روسیه شده است.

بر اساس مفاد این قرارداد، کشتی‌ها و محموله‌های آنها قرار است در استانبول تحت نظارت یک مرکز هماهنگی مشترک که چهارشنبه گذشته افتتاح شد، بازرسی شوند.


منابع:‌ ایران اینترنشنال، آناتولی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024