جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 30.07.2022, 9:12

قربانیان سیل در ایران به ۵۳ نفر رسید


پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر ایران درباره وضعیت بارش‌های شدید در روزهای گذشته و جاری شدن سیل در مناطق مختلف این کشور گفت: ۳۸۵ نقطه از کشور، ۲۰ استان، ۱۱۱ شهرستان و ۲۹ محور مواصلاتی متاثر از سیلاب است و تا کنون در جریان این سیلاب‌ها ۵۳ نفر جان خود را از دست داده و تا این لحظه ۱۶ نفر همچنان مفقود هستند.

به گزارش رسانه های ایران، وی با بیان اینکه بیشترین آسیب متاثر از سیلاب در این کشور در استان تهران رخ داده است، اظهار کرد: امام‌زاده داوود در غرب استان و شهرستان فیروزکوه و دماوند در شرق به خصوص منطقه زرین دشت و روستای آتشان‌ بیش از نقاط دیگر آسیب دیده‌اند. همچنین عملیات جست‌وجو در کن و امامزاده داوود به مرحله آخر رسیده اما در فیروزکوه همچنان ادامه دارد.

رئیس جمعیت هلال احمر ایران از امدادرسانی 3 هزار نجاتگر و امدادگر این جمعیت در مناطق سیل زده سراسر کشور خبر داد و گفت: عملیات پاسخ به این سانحه دشوار و پیچیده بوده اما خوشبختانه موفقیت‌های زیادی حاصل شده است. به عنوان نمونه روز گذشته مردی ۴۰ ساله در امامزاده داوود بعد از ۱۶ ساعت در رودخانه پایین دست توسط امدادگران نجات یافت و جان سالم به در برد.

وی در خصوص سیلاب در شهرستان فیروزکوه گفت: متاسفانه به دلیل ریزش کوه در این شهر، دسترسی به راه‌های مواصلاتی و خدمت رسانی با موانع دشواری روبرو بود.

همچنین روز گذشته محسن منصوری استاندار تهران نیز از جان باختن ۱۰ نفر در جریان سیلاب فیروز کوه خبر داده بود.

آسیب سیل به بافت تاریخی شهر یزد

محمدصالح جوکار، رئیس مجمع نمایندگان مجلس یزد در گفت وگو با «ایسنا»، درباره آخرین وضعیت سیل در این استان توضیح داد: باتوجه به اینکه در بافت تاریخی غالبا سازه‌ها از نوع خشتی بود و سازگاری با آب ندارد، شاهد تخریب منازل در این بافت هستیم. تا الان دو نفر فوتی گزارش شده است. ارتباط برخی از مناطق روستایی قطع شده است و برخی از روستاها نیز به دلیل حجم بالای بارندگی تخلیه شدند.

هزاران نفر در استان کرمان درگیر سیلاب شدند

از سوی دیگر، مجید سعیدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در توصیف کلی شرایط سیل در این استان طی روز گذشته گفت: در پی سیلاب جمعه یک مورد ریزش کوه و نیز یک مورد رانش زمین در شمال استان اتفاق افتاده است و 2 هزار و 212 نفر در نقاط مختلف استان از روز گذشته تاکنون درگیر سیلاب هستند.

وی افزود: مسیرهای استان کرمان به سیستان و بلوچستان (از سمت رودبارجنوب) و خرسان جنوبی (از سمت راور و شهر نهبندان) به دلیل سیلابی شدن و تخریب جاده‌ها مسدود است.

رسولی‌نژاد: فاجعه اصلی در فیروزکوه اتفاق افتاده است

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس گفت: با توجه به اینکه تعداد زیادی خودرو و افراد غیر بومی برای گردش به دماوند و فیرزوکوه آمده بودند نمی توان آمار دقیقی از تعداد مفقودین و فوتی‌های ناشی از سیل اخیر ارائه کرد.

احمد رسولی‌نژاد در گفت و گو با ایسنا، در رابطه با آخرین وضعیت سیلاب در دماوند و فیروزکوه بیان کرد: از ساعت ۲.۵ بعدازظهر روز پنج شنبه بارندگی شدیدی را در منطقه زرین دشت به ویژه روستاهای مزداران و آتشان داشتیم. در واقع ما از شب پنج شنبه با این مساله درگیریم، ابتدا روستاهای بالایی شهر رودهن مانند جَوَرد و آردینه بودند که یک مورد فوتی داشتیم و آنجا هم خسارات زیادی به تاسیسات آب، برق و گاز وارد شد و راه های روستایی و از جمله راه اصلی رودهن به جورد هم ساعاتی بسته شده بود که نیروهای امدادی ورود کردند و خودم نیز از ابتدا حضور داشتم.

نماینده مردم فیروزکوه و دماوند در ادامه خاطرنشان کرد: در دماوند بیشتر خسارات مالی داریم و یک مورد فوتی فقط در روستای وسکاره داشتیم. بزرگترین خسارتی که در حال حاضر در دماوند شاهدیم تگرگ است که متاسفانه باعث شده ۷۰ درصد باغات دماوند از بین برود که خبر بدی برای کشاورزان و باغداران است و شامل سیب درختی دماوند می‌شود که مهمترین محصول ما می‌باشد و همچنین به تعداد دیگری از محصولات باغی خسارت وارد شده است.

رسولی‌نژاد در رابطه با تعداد مفقودی ها در سیل بیان کرد: در دماوند مفقودی نداریم، اما در فیروزکوه داریم. فاجعه اصلی در فیروزکوه و روستای مزداران اتفاق افتاده که سه روز است در آن مستقریم. ۹۰ درصد روستای بزرگ و زیبای مزداران زیر گل و لای فرو رفته است و اوج فاجعه در این منطقه قرار دارد و آمار دقیقی از مفقودین نمی توانیم بدهیم.

وی افزود: آماری که اعلام می‌شود مربوط به افراد بومی منطقه است که بین ۶ تا ۹ نفر از افراد بومی مفقود شده‌اند. متاسفانه علیرغم هشدارهایی که چند روز جلوتر داده شده است اما افرادی به این منطقه آمدند که تعداد زیادی از خودروها مربوط به مسافرانی است که برای گردش آمده بودند و بین راه آهن و رودخانه گیر کردند که خبری از تعداد آنها نداریم. گذشته از افراد بومی این منطقه افراد غیر بومی بسیاری را داریم که در اینجا باغ، ویلا و خانه اجاره کرده بودند و بعضا مراجعه کردند که نمونه آن آقای پزشکی است که همسر و دخترش مفقود شده بودند و بعد از ۴۸ ساعت اعلام شد که جنازه همسر این پزشک پیدا شده است، اما با توجه به این شرایط نمی توانیم آمار دقیقی از فوتی ها و مفقودین بدهیم.

نماینده فیرزوکوه گفت: ارتفاع گل و لای در برخی مناطق به ۴ متر می رسد و البته هنوز به سراغ باغ ها و مزارع نرفتیم که بسیار خسارت دیده اند و ارتفاق گل و لای و سیل در آنجا بسیار است.

رسولی نژاد ضمن تشکر از ریاست سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: ایشان وقت بسیاری در این منطقه گذاشتند. قطعا آمار تلفات منطقه ما نسبت به استان تهران و کل کشور و حتی امام زاده داوود بیشتر است. البته فعلا آمار دقیقی نمی‌توانیم بدهیم، اما با توجه به اینکه دستگاه های جدید به این منطقه آورده اند امیدواریم در ساعات آینده بتوانیم آمار دقیق تری اعلام کنیم، چرا که سگ ها با توجه به اینکه گل و لای زیاد است نمی توانند کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: ان شاءالله بعدازظهر امروز بتوانیم آمار دقیق تری از فوتی ها و مفقودی ها بدهیم.

نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس با بیان این‌که «الان وضعیت امدادرسانی خوب شده است» نسبت به عملکرد  هلال احمر در ساعات اولیه وقوع سیل و انجام برخی رفتارها که آن ها را نمایشی خواند، انتقاد کرد و در عین حال گفت: ما از عملکرد همه دستگاه ها مانند راهداری، استانداری، وزارت کشور، معاون اول رئیس جمهور و سپاه راضی هستیم، سپاه سیدالشهداء و قدس به کمک ما آمدند ولی ضعیف ترین دستگاه در امدادرسانی به این سیل هلال احمر  بود.

بعداز ظهر روز پنج شنبه (۶ مردادماه) بارش شدید باران در شهرستان های دماوند و فیروزکوه باعث بروز سیلاب در این منطقه شد که طبق اخبار اعلام شده خسارات بسیاری به این مناطق وارد شده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024