جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 08.07.2022, 10:07

شینزو آبه، نخست‌وزیر سابق ژاپن جان باخت


به گزارش رسانه‌های محلی ژاپن شینزو آبه، نخست وزیر سابق این کشور، پس از آن که هدف تیراندازی قرار گرفته بود، درگذشت.

به گزارش تلویزیون ان‌اچ‌کی ژاپن شینزو آبه در حین انتقال به بیمارستان «هوشیار و پاسخگو» بوده است.

گلوله‌ها به پشت و گردن ابه اصابت کردند. پیکر خونین آبه بلافاصله به بیمارستان منتقل شد، اما به دلیل شدت جراحات و خونریزی درگذشت.

“تتسویا یاماگامی” ۴۱ ساله، ضارب آبه از فاصله ۱۰ متری به وی از ناحیه پشت دو گلوله شلیک کرد.

پس از دومین شلیک، آبه به زمین افتاد و به گفته مقام‌های بهداشت و درمان و ماموران انتظامی، بیهوش شد.

در جریان این حمله، وی از ناحیه سمت راست گردن نیز زخمی شد.

پلیس گفته بود که آبه بلافاصله پس از جراحت ناشی از شلیک گلوله‌ها هوشیار بود اما درجریان انتقال به بیمارستان هوشیاری‌اش را از دست داد و شرایط به دلیل ایست قلبی و ریوی به وخامت گذاشت.

خشونت با سلاح گرم در ژاپن امری نادر است به طوری که در سال ۲۰۱۴ میلادی تنها ۶ مورد مرگ ناشی از اسلحه در این کشور گزارش شد.

شینزو آبه دارای رکورد طولانی‌ترین مدت نخست وزیری در ژاپن بود که در سال ۲۰۲۰ به خاطر بیماری از سمت خود کناره گیری کرد.

او بعدا اعلام کرد که به خاطر وخیم شدن یک‌ بیماری روده‌ای اقدام به کناره‌گیری کرده بود.

آبه متولد ۲۱ سپتامبر ۱۹۵۴ بود و از یک خانواده برجسته سیاسی پا به عرصه سیاست ژاپن گذاشت و پسر شینتارو آبه، وزیر خارجه سابق و نوه نوبوسوکه کیشی، نخست وزیر سابق ژاپن بود.

آبه به تمام معنا یک ملی گرا محافظه کار بود و دو بار حزب لیبرال دموکرات(LDP) را به پیروزی رساند.

او برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ به نمایندگی در پارلمان ژاپن انتخاب شد و در سال ۲۰۰۵ زمانی که جونیچیرو کوایزومی، نخست وزیر وقت او را به سمت منشی ارشد کابینه منصوب کرد، به عضویت کابینه درآمد.

او در سال ۲۰۰۶ به مقام نخست وزیری رسید و جوان‌ترین نخست وزیر پس از جنگ ژاپن شد هر چند دوره‌اش بسیار کوتاه و تنها کمی بیش از یکسال شد که بسیار بحث‌برانگیز هم بود.

او در سال ۲۰۱۲ بازگشت سیاسی غافلگیرکننده‌ای داشت و در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ پیروز انتخابات شد و تا سال ۲۰۲۰ در قدرت ماند تا اینکه به دلیل بیماری استعفا داد.

پس از استعفا یوشیهیده سوگا، متحد نزدیکش در حزب جانشین او شد، اما وی همچنان به عنوان یک شخصیت قدرتمند در سیاست ژاپن دیده می‌شد.


تصویری شینزو آبه و ضارب او، لحطاتی پیش از آغاز سخنرانی


چه سلاحی در تیراندازی به شینزو آبه استفاده شد؟

یک متخصص سلاح گرم می‌گوید که به نظر می‌رسد اسلحه‌ای که با آن شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن کشته شد دست ساز بوده باشد.

به گزارش یورونیوز؛ جنزن جونز، مدیر یک شرکت تخصصی درباره سلاح (Armament Research Services) گفت: «به نظر می‌رسد که این سلاح دو لوله با پودر سیاه (باروت) یا پیشرانه دیگری پر شده بود.» وی افزود: «این سلاح احتمالا از طریق یک شارژ باتری ساده شلیک شده است.»

وی تصریح کرد که «به نظر می‌رسد این یک سلاح گرم تولید شده در صنایع دست‌ساز باشد که نوع اصطلاح فراگیر برای آن دسته از سلاح‌های گرم است که خارج از فرآیند سنتی یا خارج از فرآینده‌های تولید صنعتی ساخته می‌شوند. اصطلاحی که در حال حاضر رواج یافته است تا نشان دهد که اسلحه از سوی یک فرد به میل خود ساخته شده است.»

وی اضافه کرد که به نظر می‌رسد که سلاح مورد استفاده یک سلاح نسبتا ساده باشد: «اگر بخواهیم یک مقایسه بسیار ساده بکنیم باید بگوییم چیزی شبیه سلاح‌های دوران جنگ داخلی است به این معنی که باروت یا پیشرانه به‌طور جداگانه روی گلوله بارگذاری می‌شود.»

وی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «فکر می‌کنم این موضوع، این واقعیت را نشان می‌دهد که اگر فردی بخواهد سلاح گرم تهیه کند تقریبا در هر شرایطی راهی برای انجام این کار وجود دارد.»

این کارشناس با اشاره به قوانین سختگیرانه داشتن سلاح در ژاپن گفت: «آنچه که اینجا می‌بینیم سلاحی احتمالا سرپر است که تنها تلاشی برای دور زدن کنترل سلاح گرم نیست بلکه دور زدن کنترل دقیق مهمات در ژاپن است. انتخاب یک سلاح گرم سرپر راهی برای دور زدن این کنترل‌ها است.»

شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن، روز جمعه ۸ ژوئیه (۱۷ تیر) در شهر «نارا» این کشور هدف شلیک دو گلوله قرار گرفت و درگذشت.

پلیس ژاپن مردی مظنون و ۴۱ ساله به نام «یاماگامی تتسویا» را به اتهام قتل شینزو آبه دستگیر کرده است. پلیس ژاپن می‌گوید مظنون به آقای آبه از پشت شلیک کرده است.

طبق گزارش ان‌اچ‌کی مظنون بازداشت شده ساکن همان شهر محل حادثه است. منابع دفاعی می‌گویند که وی به مدت سه سال تا حدود سال ۲۰۰۵ برای نیروی دفاع شخصی دریایی کار می‌کرد.

پلیس می‌گوید مظنون به بازجو‌ها گفته است که از نخست وزیر سابق ناراضی بوده و قصد کشتن او را داشته است.

 



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024