جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 04.07.2022, 9:44

ترکیه کشتی روسی حامل غلات اوکراین را توقیف کرد


سفیر اوکراین در ترکیه می‌گوید که مقام‌های گمرک این کشور یک کشتی باری حامل غلات از بخشی از اوکراین که تحت اشغال روسیه است را توقیف کرده‌اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، واسیل بودنار می‌گوید: «ما همکاری کاملی داریم، کشتی درحال حاضر در ورودی بندر متوقف است، مقام‌های گمرک ترکیه آن را توقیف کرده‌اند.»

بی‌بی‌سی مسیر حرکت کشتی «ژیبِک ژولی» که با پرچم روسیه تردد می‌کند را از بندر اوکراینی بِردیانسک تا کاراسو در ساحل دریای سیاه ترکیه دنبال کرده است.

معلوم نیست بار این کشتی از کجا یا چگونه به دست آمده است، اما روسیه به دزدیدن غلات از نواحی تحت کنترل خود در اوکراین متهم است، اتهامی که رد می‌کند.

بردیانسک در منطقه زاپوریژیا در جنوب اوکراین در ساحل دریای آزوف قرار دارد.

اخبار عزیمت این کشتی از بِردیانسک را ایوهِن بالیتسکی که روسیه اخیرا به عنوان فرماندار ناحیه تحت اشغال زاپوریژیا منصوب کرده در تلگرام اعلام کرد.

آقای بالیتسکی گفت که هفت هزار تن غلات به کشورهای «دوست» ارسال خواهد شد.

او افزود که کشتی‌ها از ناوگان دریای سیاه روسیه از «ایمنی” کشتی اطمینان حاصل خواهند کرد، و اینکه این بندر از مین‌های دریایی پاکسازی شده.

او بعدا این پست را اصلاح کرد و اشارات به بار کشتی و مقصد آن را حذف کرد.

یک گزارش ویدئویی درباره عزیمت کشتی هم در چند کانال تلگرامی طرفدار کرملین به اشتراک گذاشته شده است که آن را در کنار یک کشتی نیروی دریایی روسیه در بندر نشان می‌دهد. یک گزارشگر می‌گوید اینجا بندر بردیانسک است.

ما با مقایسه این تصاویر با تصاویر ماهواره‌ای از این بندر، توانستیم تایید کنیم که در بردیانسک فیلمبرداری شده است.

وضعیت آب و هوا در ویدئو و زاویه سایه‌ها در طول بندر حاکیست که صبح روز ۲۸ ژوئن گرفته شده.

برخی ویژگی‌های بدنه کشتی، مثل نام، در ویدئو مبهم شده. اما ما با تکیه بر پست‌های تلگرامی و روایات شاهدان عینی که در اختیار یک کارشناس کشتیرانی اوکراینی گذاشته شده بود تایید کردیم کشتی‌ای که بردیانسک را ترک کرد همان است که اکنون در نزدیکی ساحل ترکیه متوقف مانده.

ما همچنین توانستیم حرکات اولیه ژیبک ژولی را درحالی که هنوز به سوی اوکراین در حرکت بود تا بار بگیرد ردگیری کنیم.

این کشتی روز ۲۲ ژوئن از ترکیه به حرکت درآمد، و بار خود را در بندر روسی نووروسیسک خالی کرد.

بعد درحالی که به ساحل اوکراین نزدیک می‌شد، سیگنال ردگیری آن ناپدید شد - که نشانه خاموش شدن آن است.

سینگال روز ۲۹ ژوئن بار دیگر ظاهر شد درحالی که کشتی بار دیگر به طرف جنوب می‌رفت و از اوکراین دور می‌شد. این ردگیر همچنین عمق کشتی در آب را نشان می‌دهد که حاکیست بارگیری کرده است.

میشل باکمن، از دبیران بازار در «لویدز لیست اینتلیجنس» می‌گوید این رفتار “سوءظن برانگیز است».

او می‌گوید خیلی از کشتی‌های باری دستگاه‌‍های ردگیری خود را در بخشی از سفر در دریای آزوف خاموش می‌کنند، اما بیشتر آنها فرستنده‌ها را موقع رسیدن به بندر مقصد روشن می‌کنند.

معلوم نیست که کشتی قصد تخلیه بار خود در بندر کاراسوی ترکیه را دارد یا می‌خواهد به سفرش از طریق تنگه بسفر به جنوب به سوی مقصدی که هنوز مشخص نیست ادامه دهد.

صاحب ژیبک ژولی، که یک شرکت مستقر در قزاقستان به نام کی‌تی‌زی است، به خبرگزاری رویترز گفته که این کشتی را یک شرکت روسی اجاره کرده است.

این شرکت گفت که درحال رایزنی با همه طرفهای درگیر است و به همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها پایبند خواهد بود.


چاووش اوغلو: ترکیه ادعاهای سرقت غلات اوکراینی توسط روسیه را جدی می‌گیرد

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه دیروز در حضور وزیر خارجه بریتانیا وعده داد که ترکیه درباره ادعاها در خصوص سرقت غلات اوکراین توسط روسیه تحقیق می‌کند.

این مقام ارشد آنکارا تصریح کرد: ترکیه ادعاهایی مبنی بر سرقت غلات اوکراینی توسط روسیه را جدی می‌گیرد و در حال بررسی این اتهامات است. وی افزود، ترکیه اجازه نمی‌دهد غلات دزدیده شده توسط روسیه یا هر کشور دیگری به ترکیه آورده شود.

لیز تراس وزیر خارجه بریتانیا در این نشست خبری اعلام کرد، بحران مربوط به غلات در اوکراین باید ظرف یک ماه آینده حل شود. وی همچنین پیشنهاد کمک لندن برای کمک به حل این وضعیت را مطرح کرد.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیراً روسیه را به جلوگیری از صدور غلات اوکراین متهم کرد و گفت: ما از روسیه می‌خواهیم که محاصره بنادر (اوکراین) را پایان دهد. غیرقابل تصور است، نمی‌توان تصور کرد که میلیون‌ها تن گندم در اوکراین مسدود شود در حالی که در بقیه جهان مردم از گرسنگی رنج می‌برند. این یک جنایت جنگی واقعی است، بنابراین نمی‌توانم تصور کنم که این جنایت بیشتر طول بکشد.

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تامین می‌کنند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تأمین می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنان، سوریه، یمن، سومالی و کنگو اشاره کرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024