جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 19:54



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 19:23



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 8:12



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 22:41



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 12:22



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 11:35



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Mon, 19.01.2026, 0:42



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Sun, 18.01.2026, 19:00



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Sun, 18.01.2026, 0:09



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Sat, 17.01.2026, 12:20



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Sat, 17.01.2026, 11:22



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Sat, 17.01.2026, 11:01



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 16.01.2026, 15:17



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 16.01.2026, 10:50



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 16.01.2026, 10:14



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 15.01.2026, 19:26



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 14.01.2026, 20:16



اسرائیل طرح‌های آمادگی برای حمله احتمالی آمریکا به ایران را نهایی کرد
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 22:55

اسرائیل طرح‌های آمادگی برای حمله احتمالی آمریکا به ایران را نهایی کرد

منابع امنیتی ارشد اسرائیلی همزمان با برآوردهایی که از نزدیک بودن انجام یک حمله نظامی راهبردی آمریکا علیه اهدافی در ایران حکایت دارد و در اقدامی که نشان‌دهنده شتاب گرفتن تحولات نظامی در منطقه است، شامگاه جمعه سوم بهمن اعلام کردند که ارتش اسرائیل تمامی طرح‌های آمادگی‌های عملیاتی، دفاعی و تهاجمی خود را تکمیل کرده است.

بر اساس گزارش «شبکه ۱۳» اسرائیل، ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل شامگاه جمعه آخرین جزئیات طرح‌های آمادگی نیروی هوایی، سامانه‌های پدافند هوایی و فرماندهی جبهه داخلی را نهایی کرده است.

در این گزارش آمده است که دستورها برای افزایش سطح آماده‌باش به بالاترین درجه صادر شده و تمرکز اصلی بر حفاظت از تأسیسات حیاتی و مراکز جمعیتی در برابر هرگونه واکنش احتمالی تهران یا گروه‌های نیابتی آن در منطقه قرار دارد.

نشریه «هاآرتص» نیز گزارش کرده است که نهادهای امنیتی اسرائیل با این فرض عمل می‌کنند که «ساعت صفر» ممکن است نزدیک باشد، هرچند هنوز درباره زمان دقیق آن عدم قطعیت وجود دارد.

این روزنامه افزوده است که سطح هماهنگی میان تل‌آویو و واشینگتن به مرحله‌ای بی‌سابقه رسیده و ایمن‌سازی کریدورهای هوایی و یکپارچه‌سازی سامانه‌های رصد راداری به پایان رسیده است.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که بزرگ‌ترین استقرار نظامی آمریکا طی دهه‌های اخیر در منطقه شکل گرفته و خاورمیانه شاهد ورود گسترده و بی‌سابقه تجهیزات و یگان‌های نظامی ایالات متحده بوده است.

در این چارچوب، گروه‌های رزمی به فرماندهی ناوهای هواپیمابر عظیمی مانند «یواس‌اس لینکلن آبراهام» در منطقه مستقر شده‌اند و همزمان زیردریایی هسته‌ای کلاس اوهایو «یواس‌اس جورجیا» که بیش از 150 موشک کروز «توماهاوک» حمل می‌کند و توان تخریبی بسیار بالایی را از زیر سطح دریا فراهم می‌سازد، نیز وارد منطقه شده است.

همچنین واشینگتن یگان‌هایی از جنگنده‌های نسل پنجم «اف بی بیست» و دو رپتور را مستقر کرده تا برتری کامل هوایی را تضمین کرده و هر گونه سامانه‌های پدافند هوایی احتمالی ایران را خنثی کند.

در همین حال، بمب‌افکن‌های راهبردی B52 به پایگاه‌های منطقه‌ای منتقل شده‌اند؛ هواپیماهایی که توان حمل بمب‌های سنگرشکن را دارند و برای هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای و نظامی مستقر در عمق کوه‌ها طراحی شده‌اند.

برای نخستین بار، سامانه پیشرفته دفاع موشکی تادِ آمریکا در داخل سرزمین‌های تحت کنترل اسرائیل و با مدیریت نیروهای آمریکایی مستقر شده و در کنار سامانه پدافندی «حیتس» اسرائیل فعالیت می‌کند؛ ترکیبی که یک سپر دفاعی چندلایه در برابر موشک‌های بالستیک دوربرد ایجاد می‌کند.

گزارش‌های هوانوردی همچنین از تردد گسترده هواپیماهای ترابری نظامی «سی هفده» و «سی پنج» خبر می‌دهند که مقادیر زیادی مهمات هدایت‌شونده دقیق و تجهیزات لجستیکی را به پایگاه‌های هوایی در اسرائیل و منطقه منتقل کرده‌اند؛ این اقدام با هدف تضمین تداوم عملیات نظامی در صورت کشیده شدن اوضاع به یک جنگ منطقه‌ای گسترده انجام شده است.

العربیه فارسی



تحریم‌های جدید آمریکا علیه «ناوگان سایه» ایران
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 22:20

تحریم‌های جدید آمریکا علیه «ناوگان سایه» ایران

ایالات متحده مجموعه جدیدی از تحریم‌ها علیه ایران وضع کرده است که «ناوگان سایه» این کشور را هدف می‌گیرد. بنا بر اعلام واشنگتن، تهران از این ناوگان برای حمایت از صادرات نفت خود استفاده می‌کند. 

در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، مقام‌های آمریکایی تحریم ۹ کشتی و شرکت‌های مالک یا مدیر آنها را مستقیماً به سرکوب خونین معترضان از سوی حکومت ایران مرتبط دانستند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد این ناوگان «در مجموع صدها میلیون دلار نفت و فرآورده‌های نفتی ایران را به بازارهای خارجی منتقل کرده است». طبق این گزارش، درآمد حاصل از این صادرات برای «تأمین مالی گروه‌های تروریستی نیابتی منطقه‌ای، برنامه‌های تسلیحاتی و نهادهای امنیتی» مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، در بیانیه‌ای گفت این اقدامات «بخش حیاتی از سازوکار ایران برای تأمین منابع مالی لازم جهت سرکوب مردم خود را هدف قرار می‌دهد».

او افزود: «وزارت خزانه‌داری همچنان مسیر انتقال ده‌ها میلیون دلاری را که رژیم سرقت کرده و به‌طور ناامیدانه می‌کوشد به بانک‌های خارج از ایران منتقل کند، رصد خواهد کرد.»

تامـی پیگات، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت این تحریم‌ها توان ایران را برای «تأمین مالی سرکوب داخلی و اقدامات مخرب در عرصه بین‌المللی» محدود خواهد کرد. 

به گزارش تلویزیون دولتی ایران، در جریان سرکوب اعتراضاتی که در ابتدا با تجمع بازاریان معترض به گرانی آغاز شد و سپس به اعتراضات گسترده ضدحکومتی گسترش یافت، ۳۱۱۷ نفر کشته شدند.

در مقابل، خبرگزاری حقوق بشری «هرانا» مستقر در ایالات متحده اعلام کرده است که شمار قربانیان این موج اعتراضات ۴۵۱۹ نفر بوده است که از این میان ۴۲۵۱ نفر معترض، ۱۹۷ تن از نیروهای امنیتی، ۳۵ نفر زیر ۱۸ سال و ۳۸ رهگذر بوده‌اند که به گفته هرانا، هیچ‌یک از آنان نه معترض بوده‌اند و نه از نیروهای امنیتی.

در بحبوحه این ناآرامی‌ها، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، تهدید کرده بود در پاسخ به کشتار معترضان به ایران حمله خواهد کرد، اما با فروکش‌کردن نسبی اعتراضات، از این تهدید عقب‌نشینی کرد. با این حال، ترامپ شامگاه پنجشنبه اعلام کرد که آمریکا نیروی دریایی بزرگی را به منطقه اعزام کرده است.

او به خبرنگاران گفت: «ما مراقب ایران هستیم.»

روز جمعه، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نشست فوق‌العاده‌ای درباره ایران برگزار کرد که در آن، ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از مقام‌های تهران خواست «به سرکوب بی‌رحمانه خود پایان دهند».

پیام اخوان، دادستان پیشین سازمان ملل و حقوق‌دان ایرانی‌تبار اهل کانادا، در این نشست کشتارهای اخیر را «بزرگ‌ترین قتل‌عام در تاریخ معاصر ایران» توصیف کرد.

در پایان، شورای ۴۷ عضوی حقوق بشر با ۲۵ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و باقی آرای ممتنع، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که مأموریت گروه تحقیق مستقل در زمینه نقض حقوق بشر در ایران را تمدید و دامنه آن را گسترش می‌دهد.



«از هیچ‌ منکری نبود اجتنابتان» / دانشجویان دانشگاه شریف
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 21:41

«از هیچ‌ منکری نبود اجتنابتان» / دانشجویان دانشگاه شریف

اکنون این واژگان و سطور از پس بیش از دو هفته قطع و سانسور بدیهی‌ترین ابزارهای ارتباطی مردم نگاشته می‌شوند. از پس روزی که با یک دستور، مردم این سرزمین حق حداقلی ارتباط محروم شدند و با دستوری دیگر، جان‌های بی‌گناه فراوانی از دست رفتند؛ از پس روزهایی که دیگر هیچ چیز مانند پیش از آن نمی‌شود.

باری، امروز گفتن از حق طبیعی دسترسی آزاد به اطلاعات و یا تکرار هزارویک‌بارۀ کرور کرور موارد نقض و توهین به حقوق مدنی و انسانی مردم نیز دیگر شوخی نابه‌جا و طنز سیاه است. سخن از پایمال شدن حقوق فرد فرد مردم این سرزمین در تمام این سال‌ها، آن‌قدر رفته که دیگر کلمات معنای خودشان را از دست داده‌اند و البته هربار هم تجاوز و تعدی به داشته و نداشتۀ این مردم چنان مرزهای جدیدی را به خود دیده که واژگان در برابر توصیف این کوه فجایع سپر انداخته‌اند. چه جای سخن از حق اعتراض و بیان خواسته‌های مدنی است، وقتی نیروهای امنیتی سرتاسر شهر را رعب‌آجین کرده‌اند؟ یا فریاد حق تعیین سرنوشت چه معنا دارد وقتی جان کوچک و بزرگ در خیابان بازیچۀ‌ سلاح جنگی یک مشت شبه‌نظامی مردم‌ستیز شده‌است؟ از حق آزادی اطلاعات و ارتباطات چه باید گفت وقتی صدای گلوله و فریاد از پنجرۀ خانه‌ها هم شنیده می‌شود؟

این روزها تمام آنچه سال‌هاست در دفاع از حقوق مدنی و لزوم رفع ستم خوانده و نوشته و گفته شده بیش از خیال خامی‌ نمی‌نمایند؛ آتش سرکوب خرابه‌های خانۀ امید را هم سوزانده و تیغ کشتار نور چشم هر افق روشنی را کور کرده‌است.

از شب پنج‌شنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ و روزهای پس از آن در سرتاسر کشور فاجعه‌ای رقم خورده که جز با کشتار و قتل مردم نمی‌توان توصیفش کرد؛ مردمی که جانشان از آنچه دهه‌ها از سوی حاکمیت بر آن‌ها روا داشته شده به ستوه آمده بود و پاسخ فریاد اعتراض و نارضایتی‌شان را با جنایتی بزرگتر گرفتند. شهرهای کوچک و بزرگ ایران صحنه‌هایی را به خود دیدند که حتی شنیدن خبر بخش کوچکی از آن از تحمل بسیاری خارج است؛ سرکوب خون‌بار و آشکاری که تمام اهل قدرت از بالاترین رده تا پایین در آن دست دارند و محکومند. همان‌هایی که البته به تبع عادت همیشگی خود، در برابر قرار گرفتن مردم بی‌دفاع مقابل گلوله جنگی و رگبار تیر خم به ابرو نیاوردند و بیش از دو هفته با سانسور تمام اطلاعات، دروغ‌گویی و دیکته کردن دستوری روایتشان به صدر تا ذیل رسانه‌ها، به خیال خود، قصه را از بنیاد وارونه کردند.

اکنون، تنها سخنی که رواست، سخن از رد خون بر کوچه و خیابان و سخن از سیاهۀ پایان‌ناپذیر جنایات است. حاکمیت تنها در چند روز چنان کنش قرون وسطایی را به اندیشۀ تاریخ‌مصرف‌گذشتۀ خود ضمیمه کرده که روی منفورترین سرکوب‌گران و مستبدان نیز سفید شده‌است. تنها دو سه روز کافی بود تا زن و مرد و پیر و جوان مردم ایران در خیابان کشته شوند؛ تا جان انسان‌ها به صرف گذر از خیابان و رد شدن از پیاده‌رو هدف گلوله جنگی قرار بگیرد؛ تا صدای شلیک رگبار کف تهران بلند شود؛ تا بیمارستان‌ها از جنازه پر شوند و تا از کودک هشت‌ساله تن بی‌جان ناشناسی در حیاط پزشکی قانونی کهریزک باقی بماند.

آری،‌ خون کردند. خون کردند و در مقابل دوربین‌ها صد قصۀ بی‌سروته بافتند تا رد آن را از دستشان بشویند؛ خون کردند تا شهرهای ایران صحنه رژه رفتن و خط و نشان کشیدن مردان مسلح نقاب‌دار و تیربارهایشان شود؛ آن‌چنان خون کردند که آواز عزا تا خانه‌های بسیاری از مردم و نزدیکانشان رسیده‌است.

در ورای غم و اندوه این فاجعه که شمارش آن ممکن نیست، اما آتشی از خشم و بیزاری در سینۀ آحاد مردم زبانه می‌کشد؛ خشم و بیزاری از خفقانی که راه نفس ملت را بسته است؛ از سرکوبی که تا مقابل درهای خانه‌ها رسیده‌است و از کشتار جوانانی که هرچه بشماریم، نام‌های جدیدی به فهرستشان اضافه می‌گردد. آن سوی تمام این فاجعه‌ها فریاد «این گل پرپرشده، هدیه به میهن شده» به گوش می‌رسد؛ فریادی که قطع و انسداد راه‌های ارتباطی مردم هم مانع از شنیدنش نمی‌شود.

حالا و پس از تمام آنچه از سر گذرانده‌ایم. دیگر چیزی برای انذار نمانده و هیچ معنایی در هشدار نیست‌. حال، تنها بیزاری و نفرت از تک‌تک اعمالتان مانده‌است؛ بیزاری از جور و ستمی که دیگر با چشمان بسته هم بر همگان پیدا می‌گردد.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 20:00



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 18:40



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 16:59



<span style="color: #0000ff;">برنامه چهل‌وچهارم فروم زن، زندگی، آزادی</span>
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 16:31

برنامه چهل‌وچهارم فروم زن، زندگی، آزادی

فروم زن، زندگی، آزادی − برنامه چهل‌وچهارم (آنلاین)
جهت‌یابی فکری و اخلاقی در وضعیت دردناک و پیچیده‌ی امروزین

• بر سر مردمان میهن ما چه آمد و اکنون در چه شرایطی هستیم؟
• تجربه‌های تاریخی به ما برای جلوگیری از سرگردانی و گرفتار شدن در تنگنای خشم و اضطراب چه می‌گویند؟
• در چنین شرایطی پرسش‌گری، بازنگری و بازاندیشی به چه معناست و چرا ضروری ست؟
• مسئولیت لحظه چیست؟

سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴، ۲۷ ژانویه ٢٠٢۶، در برنامه‌ای با موضوع «جهت‌یابی فکری و اخلاقی در وضعیت دردناک و پیچیده‌ی امروزین»

همراه با

پرستو فروهر، عبدالکریم لاهیجی و محمدرضا نیکفر

در باره‌ی این پرسش‌ها و پرسش‌های مرتبط دیگر گفت‌وگو خواهیم کرد.
زمان: سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴، ۲۷ ژانویه ٢٠٢۶، آغاز برنامه ساعت ۲۱:۳۰ به وقت ایران، ١۹:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

مدت برنامه: دو ساعت
مکان: برنامه به صورت آنلاین و از طریق پلاتفورم‌های ایران آکادمیا برگزار می‌شود.

سایت ایران آکادمیا: https://iranacademia.com/?p=35561
یوتیوب ایران آکادمیا: برنامه ۴۴ فروم زن زندگی آزادی
https://www.youtube.com/watch?v=kTJ2ToZ3wvo
اینستاگرام: https://www.instagram.com/p/DT0NMW8Djc2/
فیس‌بوک: https://www.facebook.com/IranAcademia/posts/pfbid0A33ET7fMQmf4HTKdRfutQu3T6VLmiNisW1umYAghLvcmqUE8dfQ6xJQ8Tc3jqPECl

هنگام پخش برنامه می‌توانید پرسش‌های خود را برای ما بنویسید.

اگر مایلید، می‌توانید پرسش‌های خودتان را، قبل از اجرای برنامه برای ما بفرستید. ما آن‌ها را جمع‌بندی کرده و در حد امکان، در محدوده‌ی وقت برنامه، آن‌ها را به بحث می‌گذاریم.

برای تماس با برگزار کنندگان می‌توانید به آدرس زیر ای‌میل بنویسید:
forumzanzendegiazadi.cologne@gmail.com

برنامه‌های ما را از کانال فروم زن، زندگی، آزادی در تلگرام با آدرس  Forum_Zan_Zendegi_Azadi دنبال کنید.

لینک پوستر این برنامه در تلگرام: https://t.me/aliporsan/2462

همه‌ی برنامه‌های ما در سایت ایران‌ آکادمیا:
https://iranacademia.com/agora/multimedia/video/conference/movements-questions/

و هم‌چنین در کانال یوتیوب ایران‌ آکادمیا:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL24ieCYLZlGy413hs4q71UEJAGMxxzy0w

در دسترس هستند.

فروم زن، زندگی، آزادی



عبدالحمید: آمار بالای کشته‌ها ایران را در سوگ و بهت فرو برد
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 16:27

عبدالحمید: آمار بالای کشته‌ها ایران را در سوگ و بهت فرو برد

امام‌جمعه زاهدان با انتقاد صریح از برخورد خشونت‌آمیز با معترضان، کشته‌شدن هزاران زن، مرد و کودک در اعتراضات دی‌ماه را «غیرقابل تصور» خواند و تأکید کرد قربانیان خیزش اخیر، مردم ایران بوده‌اند نه نیروهای خارجی.

مولانا عبدالحمید، امام‌جمعه زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه سوم بهمن ۱۴۰۴، با ابراز تأسف عمیق از آمار بالای کشته‌شدگان اعتراضات اخیر، گفت این حجم از تلفات انسانی، مردم ایران و افکار عمومی جهان را «حیرت‌زده و مبهوت» کرده است. او ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های داغدار، تأکید کرد که در جریان این اعتراضات هزاران زن، مرد، کودک و نوجوان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با اشاره به رویه‌های متعارف جهانی در مواجهه با اعتراضات گفت در اغلب کشورها، حتی در صورت بروز خشونت، از روش‌هایی مانند گاز اشک‌آور، آب‌پاش یا گلوله پلاستیکی استفاده می‌شود و شمار قربانیان معمولاً محدود است. به گفته او، کشتن معترضان رفتاری است که در دنیا از آن اجتناب می‌شود.

امام‌جمعه زاهدان با رد روایت‌های رسمی درباره «خارجی بودن» کشته‌شدگان، تصریح کرد: قربانیان خیزش اخیر مردم ایران هستند؛ مردمی که سال‌ها با مشکلات اقتصادی و اجتماعی دست‌وپنجه نرم کرده‌اند. او افزود حمایت احتمالی خارجی‌ها واقعیت اعتراضات داخلی را تغییر نمی‌دهد.

مولانا عبدالحمید همچنین تأکید کرد هیچ دولتی حق ندارد با مردم خود با خشونت برخورد کند و وظیفه حکومت‌ها شنیدن صدای معترضان و تلاش برای جلب رضایت عمومی است. به گفته او، بی‌توجهی به هشدارهای دلسوزان و تداوم بن‌بست سیاسی و اقتصادی، پیامدهای سنگینی نه‌تنها برای کشور بلکه برای دین و مذهب حاکم به‌همراه داشته و موجب دین‌گریزی بخشی از جامعه شده است.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 16:21



نشست ویژه شورای حقوق بشر درباره ایران امروز برگزار می‌شود
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 13:51

نشست ویژه شورای حقوق بشر درباره ایران امروز برگزار می‌شود

مای ساتو گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره ایران:

‏نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل درباره ایران امروز (۲۳ ژانویه) ساعت ۱۴:۰۰ به وقت اروپای مرکزی، ۱۶:۳۰ به وقت تهران،  برگزار می‌شود.

لینک پخش زنده: https://webtv.un.org/en/asset/k1m/k1mxhbfwh0

این نشست به درخواست ۲۱ کشور عضو شورای حقوق بشر، به همراه ۳۰ کشور ناظر، برگزار می‌شود؛ که بازتاب‌دهنده‌ی نگرانی گسترده‌ی جامعه‌ی بین‌المللی و تعهد آن به رسیدگی به وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران است.

من شورای حقوق بشر را در جریان تحولات پس از اعتراضات سراسری که از ۲۸ دسامبر ۲۰۲۵ آغاز شد قرار خواهم داد. محدودیت‌های ارتباطی اعمال‌شده از ۸ ژانویه، جریان اطلاعات را به‌شدت محدود کرده و نظارت بین‌المللی بر وضعیت موجود در داخل کشور را با موانع جدی مواجه ساخته  است.

دسترسی مستقیم به ایران از طریق انجام بازدید کشوری کماکان برای ارزیابی دقیق وضعیت ضروری است. درخواست من، از مقامات ایران، برای انجام بازدید از کشور، از زمان آغاز مأموریتم به‌عنوان گزارشگر ویژه در اوت ۲۰۲۴، همچنان بدون پاسخ باقی مانده است.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 13:29



موج جدیدی برای بازداشت وکلای حقوق بشری در ایران
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 11:15

موج جدیدی برای بازداشت وکلای حقوق بشری در ایران

بازداشت وکلای حقوق بشری در ایران؛
هدف سلب کامل حق دفاع بازداشت‌شدگان است

گزارش‌های رسیده به دادبان از موج جدیدی برای بازداشت وکلای حقوق بشری در ایران حکایت دارد.

بنا بر اطلاعات رسیده به دادبان، تاکنون دستکم بازداشت ۲ وکیل حقوق بشری شامل شیما قوشه و محمدهادی جعفرپور در جریان بازداشت‌های گسترده پس از اعتراضات سراسری روزهای ۱۸ و ۱۹ دی ۱۴۰۴ تایید شده است. گزارش هایی نیز از بازداشت تعدادی دیگری از وکلا وجود دارد که برای دادبان قابل تایید نیست.

بازداشت همزمان چند وکیل حقوق بشری نشان می‌دهد نهادهای امنیتی به‌طور هدفمند به سراغ حلقه دفاع حقوقی بازداشت‌شدگان رفته‌اند. حذف وکلای مستقل از چرخه دادرسی، راه را برای اعمال فشار، اعتراف‌گیری اجباری و صدور احکام سنگین هموار می‌کند. این روند، نقض مستقیم حق دفاع و یکی از ستون‌های اساسی دادرسی عادلانه است.

از منظر حقوق داخلی، تعقیب و بازداشت وکیل به دلیل انجام وظایف حرفه‌ای، مغایر با قانون اساسی و اصول بدیهی استقلال وکالت است. وکیل به موجب قانون موظف به دفاع از موکل است و این وظیفه نمی‌تواند مبنای تعقیب کیفری قرار گیرد. هدف قرار دادن وکلا در عمل به معنای بی‌اثر کردن حق داشتن وکیل و محروم‌سازی سیستماتیک شهروندان از حمایت حقوقی است.

موج جدید بازداشت وکلای حقوق بشری نشانه‌ای روشن از حرکت دستگاه سرکوب به سوی بستن کامل مسیر دادخواهی است. این اقدامات نه تنها امنیت شغلی و جانی وکلا را تهدید می‌کند، بلکه کل جامعه را از حداقل تضمین‌های حقوقی محروم می‌سازد. این وضعیت، نظام قضایی را هرچه بیشتر از مفهوم عدالت تهی کرده و آن را به ابزار مستقیم‌تری برای سرکوب بدل می‌کند.


دادبان



صدور حکم برای آرمین نورمحمدی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 9:23

صدور حکم برای آرمین نورمحمدی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات ۱۴۰۱

آرمین نورمحمدی، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در زندان اوین محبوس است، توسط قاضی صلواتی از بابت اتهام محاربه به اعدام محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، علی شریف زاده اردکانی، وکیل مدافع این زندانی در این خصوص اعلام کرد که بنا بر رأی صادره توسط  شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و با استناد به تبصره یک ماده ۶۸۷ قانون مجازات اسلامی، آقای نورمحمدی با اتهام «محاربه» به مجازات اعدام محکوم شده است. حکم مذکور روز دوشنبه ۲۹ دی ماه صادر و به این وکیل دادستری ابلاغ شده است.

این وکیل دادگستری در گفت‌وگو با روزنامه شرق، توضیحاتی درباره پرونده موکل خود ارائه کرده است. به گفته وی، آرمین نورمحمدی در سال ۱۴۰۲ و پس از پایان اعتراضات سال ۱۴۰۱، به‌همراه هشت نفر دیگر در اسلامشهر بازداشت شد. اتهام مطرح‌شده علیه این افراد، مشارکت در آتش‌زدن دو دستگاه عابربانک متعلق به بانک سپه عنوان شده است. این وکیل اعلام کرده که میزان خسارت واردشده جزئی بوده و این موضوع نیز مورد تأیید قرار گرفته است. وی همچنین تأکید کرده است که در خصوص سایر اتهامات منتسب به آرمین نورمحمدی، مستندات و ادله قانونی مشخصی ارائه نشده است.

بر اساس توضیحات این وکیل، پدر آرمین نورمحمدی با جلب رضایت بانک سپه، خسارت اعلام‌شده را به‌طور کامل پرداخت کرده و مبلغ مربوطه به حساب بانک واریز شده است. با وجود این، بنا بر گفته‌های او، در نهایت حکم اعدام برای موکلش صادر شده است.

این وکیل دادگستری افزوده است که برای دیگر متهمان این پرونده حبس‌های طویل‌المدت در نظر گرفته شده است. آرمین نورمحمدی تنها زندانی این پرونده است که از سال ۱۴۰۲ در بازداشت موقت به سر می‌برد و دیگر متهمان این پرونده با قید وثیقه آزاد شده‌‌اند. گفتنی است این حکم بدوی است و حق اعتراض و تجدید نظر برای این پرونده محفوظ است.

آرمین نورمحمدی، متولد ۲۱ مرداد ۱۳۷۷ است.



پرونده بازداشت‌شدگان در اختیار قضات ویژه وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه است
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 9:17

پرونده بازداشت‌شدگان در اختیار قضات ویژه وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه است

روایت یک قاضی دادگستری از وضعیت فعلی پرونده بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری اخیر که به دست دادبان رسیده، نشان می‌دهد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در همکاری کامل با ضابطان امنیتی، این پرونده‌ها را به قضات ویژه و مورد اعتماد وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه ارجاع کرده است.

به گفته این قاضی، رئیس قوه قضاییه و علی‌القاصی مهر، رئیس کل دادگستری استان تهران، شخصا بر روند انتساب اتهام‌ها و ارجاع پرونده‌ها نظارت دارند.

اظهارات این قاضی دادگاه در ایران، صحبت‌های اخیر غلامحسین محسنی‌اژه‌ای که گفته بود شخصا اتهامات منتسب به معترضان را تعیین کرده و اتهام اخلال در نظم عمومی را به اقدام علیه امنیت ملی تغییر داده است، تایید می‌کند.

این قاضی دادگاه همچنین اخذ پول برای تحویل پیکرها توسط مقامات و ماموران، یا الزام به معرفی کشته‌شده به‌عنوان بسیجی به‌عنوان شرط تحویل پیکر را نیز تایید کرده و گفته است: «یا باید بپذیرند که فرد کشته‌شده بسیجی بوده و به‌عنوان بسیجی معرفی شود، یا برای تحویل پیکر باید یک میلیارد تومان بپردازند.»

به گزارش دادبان، این روایت نشان می‌دهد استقلال قضایی عملا کنار گذاشته شده و فرایند دادرسی به‌طور کامل در خدمت نهادهای امنیتی قرار گرفته است؛ وضعیتی که نه‌تنها حق دادرسی عادلانه، اصل تفکیک قوا و حق دفاع متهمان را نقض می‌کند، بلکه با تبدیل دادگاه به ابزار سرکوب، زمینه صدور احکام از پیش‌تعیین‌شده و مجازات‌های فراقانونی را فراهم می‌سازد.

دادبان



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 8:14



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Fri, 23.01.2026, 7:09



روایت‌های کشته‌شدگان؛ حسین محمودی، معترض ۳۶ ساله اصفهانی
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 23:41

روایت‌های کشته‌شدگان؛ حسین محمودی، معترض ۳۶ ساله اصفهانی

روایت‌های کشته‌شدگان؛ حسین محمودی، معترضی در آرزوی زندگی در ایران بدون سرکوب
سازمان حقوق بشر ایران / ۲ بهمن ۱۴۰۴

سازمان حقوق بشر ایران به جزئیات تازه‌ای از کشته‌شدن حسین محمودی، معترض ۳۶ ساله اصفهانی، در اعتراضات روز ۱۸ دی‌ماه دست یافته است.

منابع نزدیک به خانواده او به سازمان حقوق بشر ایران گفته‌اند که حسین و چند نفر از دوستانش در فلاورجان اصفهان با شلیک مستقیم مأموران حکومتی کشته شده‌اند.

حسین محمودی، ۳۶ ساله، با گسترش اعتراضات ضدحکومتی دی‌ماه ۱۴۰۴ تصمیم گرفت با تعدادی از دوستانش در تجمعات خیابانی اصفهان شرکت کند.

یک منبع نزدیک به خانواده او به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «حسین در تجمعات ۱۸ دی‌ماه اصفهان شرکت داشت. وقتی مأموران شروع به شلیک به‌سمت معترضان کردند، حسین و چند نفر از دوستانش به منطقه جعفرآباد فلاورجان رفتند که در آنجا با رگبار گلوله جنگی مأموران نظامی حکومتی مواجه و همگی کشته شدند. زخمی‌های بسیاری در خیابان به‌جا مانده بود.»

این منبع نزدیک به خانواده حسین محمودی درباره امتناع مأموران حکومتی از تحویل پیکر او به خانواده‌اش گفت: «پیکر حسین و دوستانش را تحویل نمی‌دادند. جنازه‌های بسیار زیادی وجود داشت. پریشب (۲۷ دی‌ماه) خانواده حسین توانستند پیکر عزیزشان را تحویل بگیرند. مأموران حکومتی آن‌ها را تهدید کردند که نباید اطلاع‌رسانی کنند. برای تحویل پیکر حسین، ۴۰۰میلیون تومان از خانواده‌اش گرفتند؛ به‌ازای هر گلوله، ۸۰ میلیون تومان.»

این منبع مطلع در‌حالی‌که از کشته‌شدن حسین محمودی به‌شدت متأثر بود، به سازمان حقوق بشر ایران گفت که به‌دلیل قطع مکالمه با ایران، نتوانسته است جزئیات بیشتری از قتل‌عام معترضان در فلاورجان اصفهان به‌دست بیاورد.
به گفته این منبع، حسین به ورزش‌های رزمی و بدنسازی علاقه‌مند بود و آرزو داشت در ایرانی آزاد و بدون سرکوب زندگی کند.

پیش‌تر، دو منبع مستقل اعلام کرده بودند تعداد کشته‌شدگان اعتراضات ضدحکومتی در اصفهان بیش از ۱۶۰۰ نفر است.

براساس اطلاعات موجود، تخمین زده می‌شود هزاران معترض در سرتاسر ایران کشته‌ شده‌ باشند، که بیشتر این رقم به کشتار گسترده معترضان در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۱۸ و ۱۹ دی‌ماه، بازمی‌گردد. در آخرین گزارش آماری، سازمان حقوق بشر ایران براساس مستندات دریافتی از منابع موثق، کشته‌شدن دست‌کم ۳۴۲۸ معترض را اعلام کرد؛ و این رقمی است که با روایت‌های شاهدان عینی و برآورد این سازمان از تعداد واقعی جان‌باختگان فاصله‌ای معنادار دارد. برآوردهای منتشرشده در برخی رسانه‌ها، مبتنی‌بر اطلاعات رسیده از منابع حکومتی یا بیمارستان‌ها، از کشته‌شدن ۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ معترض حکایت دارند.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 23:36



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 22:50



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 22:31



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 22:18



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 22:03



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 21:01



"همگامی" از تظاهرات کلن حمايت می کند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 20:18

"همگامی" از تظاهرات کلن حمايت می کند

روز يکشنبه ۲۵ ژانويه ساعت  ۱۴در شهر کلن تظاهراتی با عنوان “همبستگی جمهوری خواهان در حمايت از مبارزات مردم ايران” برگزار می شود. اين تظاهرات ضمن حمايت از مبارزات مردم، در اعتراض به کشتار بی سابقه مردم ايران توسط رژيم جنايتکار جمهوری اسلامی برگزار می گردد. جنايتکاران برای فرونشاندن اعتراضات بحق مردم ايران، هزاران معترض را کشته و بی شرمانه کشتار را به دولت های خارجی نسبت داده اند.

“همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران” از تظاهرات کلن برای همبستگی جمهوری خواهان و اعتراض عليه کشتار مهيب جمهوری اسلامی، حمايت می کند. اميد است که تظاهرات “همبستگی جمهوری خواهان” در شهرهای مختلف جهان برگزار گردد و صدای ایشان در پشتيبانی از اعتراضات مردم و در محکوميت رژيم تبهکار جمهوری اسلامی به گوش جهانيانيان برسد.

دبيرخانه “همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران”

۲۱ ژانويه ۲۰۲۶



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 19:24



آلمان: ایران ممکن است جاسوسی از مخالفان را بازهم تشدید کند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 17:22

آلمان: ایران ممکن است جاسوسی از مخالفان را بازهم تشدید کند

رژیم جمهوری اسلامی در ایران و متحدان آن ــ به‌ویژه حزب‌الله لبنان ــ تضعیف شده‌اند. مقام‌های امنیتی غربی و همچنین ایرانیان تبعیدی فعال در آلمان بر این باورند که فعالیت‌های برون‌مرزی جمهوری اسلامی در حال حاضر “بیش از حد تحت فشار قرار گرفته” است، اما آن‌ گونه که یک کارشناس امنیتی آلمانی بیان کرده، “به هیچ‌وجه متوقف یا رها نشده است.”

ناظران فعالیت‌های برون مرزی ایران تا حد زیادی اتفاق نظر دارند که حزب‌الله در شرایط بحرانی شدیدی قرار دارد. این گروه شبه‌نظامی اسلام‌گرا طی ۳۰ سال گذشته برای انجام عملیات تروریستی در کشورهای مختلف به کار گرفته شده و بخش عمده‌ای از منابع مالی آن از سوی حکومت شیعه‌مذهب ایران تأمین شده است.

به گفته کارشناسان امنیتی در آلمان، فشار فزاینده بر رژیم جمهوری اسلامی در پی اعتراضات گسترده مردمی در ایران می‌تواند باعث شود که دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در خارج از کشور نیز رویکردی تهاجمی‌تر در پیش بگیرند. این موضوع درباره حامیان باقی‌مانده رژیم نیز صدق می‌کند.

در همین راستا، اداره فدرال حفاظت از قانون اساسی آلمان (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) در پاسخ به یک پرسش اعلام کرده است که تنها حزب‌الله در آلمان همچنان حدود ۱۲۵۰ حامی بالقوه دارد.

این نهاد هشدار داده است: «تحولات کنونیِ مرتبط با اعتراضات می‌تواند بازیگران دولتی ایران را به تشدید جاسوسی و رصد مخالفان رژیم سوق دهد. زیرا از نگاه حاکمان ایران، این طیف از افراد بقای حاکمیت تمامیت‌خواه آن‌ها را به خطر می‌اندازند.»


دویچه وله فارسی



لوموند از بازگشت زمستان انقلابی در ایران می‌گوید
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 17:14

لوموند از بازگشت زمستان انقلابی در ایران می‌گوید

رادیو بین‌المللی فرانسه / ناصر اعتمادی

روزنامه لوموند در یادداشتی به قلم آلن فراشون، فضای ایران را در زمستان ۲۰۲۵-۲۰۲۶ با زمستان انقلاب ۱۹۷۸-۱۹۷۹ مقایسه می‌کند؛ با این تفاوت که این بار شعار خیابان از «مرگ بر شاه» به «مرگ بر خامنه‌ای» رسیده است. فراشون می‌نویسد: «میان این دو تاریخ، نیم‌قرن استبداد دینی در ایران به یک فاجعه ختم شده است».

فراشون در توصیف واکنش حکومت ایران به موج اعتراض‌ها در این کشور، یادآوری می‌کند که جمهوری اسلامی از جنبش سبز تاکنون به فواصل منظم با کشتن معترضان در خیابان‌ها از موجودیت خود دفاع کرده است. او می گوید : اینبار نیز نیروهای حکومت اسلامی «به روی جمعیت معترض در خیابان‌ها آتش گشوده‌اند» آنان را «زندانی، معلول و شکنجه» کرده‌اند. فراشون تأکید می‌کند که سرکوب به شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی بدل شده  است. در همین چارچوب، او به رکورد اعدام‌ها در ایران اشاره می‌کند و می‌نویسد رژیم ایران «دیگر جز با سرکوب حکومت نمی‌کند»: «بیش از ۲۰۰۰ اعدام در ۲۰۲۵، خود به تنهایی یک رکورد، یک نشانه است.»

آلن فراشون با اشاره به ابعاد بی سابقۀ کشتار اخیر در ایران می‌نویسد : «دامنۀ کشتار نشانۀ ترسی است که قدرت اسلامی را فرا گرفته و در عین حال گویای شجاعت ایرانیان» در مقابل چنین حکومتی است. در روایت لوموند، جنبش اعتراضی اخیر فقط محدود به یک قشر یا یک جغرافیا معین نبوده و نیست. فراشون تأکید می‌کند که اعتراضات گستردۀ اخیر «از فقیرترین‌ها تا طبقۀ متوسط، از روستاها تا شهرها» را شامل شده‌اند. به نوشتۀ او، حتی «حامیان پیشین رژیم» و «منتقدان سنتی» آن اکنون در «محکوم‌کردن شکستِ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی رژیم» اسلامی با هم یکصدا شده‌اند. سرمقاله نویس لوموند می‌نویسد : جمهوری اسلامی در بیرون شکست خورده و در داخل جز کشتارِ جمعی، هیچ پاسخ دیگری به انبوه بحران‌ها ندارد. به همین خاطر فراشون از جمهوری اسلامی به عنوان «رژیمی فرسوده » نیز یاد کرده است.

او ریشه‌های نارضایتی عمومی را ترکیبی از بحران‌های انباشت شده می‌بیند : خشکسالی، سوءمدیریت، فساد رهبران، تورم مهارگسیخته، بیکاری مزمن، اختصاص رانت نفتی به نظامیگری و توسعه‌طلبی در خارج از کشور و  البته تحریم‌های بین‌المللی. به نوشتۀ او، مجموع این عوامل کشور را به «بن‌بست بزرگ اقتصادی و اجتماعی» رسانده است.

او می‌نویسد رژیمی که «به نامِ “مستضعفان”» بنا شد، امروز در برابر جمعیتی ایستاده که «روز به روز فقیرتر» می‌شود. در این میان، دو ستون اصلی قدرت — روحانیت شیعه از یک سو و سپاه پاسداران از سوی دیگر — به گفتۀ فراشون فقط سرگرم دفاع از منافع خصوصی خود هستند.

در سیاست خارجی نیز فراشون تصویری «کم‌فروغ» از وضعیت جمهوری اسلامی ترسیم می کند : از متلاشی شدن باصطلاح «محور مقاومت» و نیروهای نیابتی آن زیر ضربات اسرائیل تا بی اعتنایی روسیه و چین که نظام اسلامی را رها کرده‌اند، هر چند تهران مدعی است که با آنها «پیمان‌های راهبردی» امضا کرده است.  به نوشتۀ فراشون، شکست جمهوری اسلامی فقط سیاسی و اقتصادی نیست. «فرهنگی» هم هست. او می‌نویسد : در کشوری که جمعیتش از ۳۸ میلیون نفر در ۱۹۷۹ به «بیش از ۹۲ میلیون» نفر در ۲۰۲۶ رسیده و «به ‌شدت هم شهری» شده، شعارهای رسمیِ ضدآمریکایی و ضداسرائیلی «دیگر برای ایرانیانی که پیش از هر چیز نگران بقای مادی خود هستند»، کمترین اهمیتی ندارند. به گفتۀ فراشون «دوگانۀ روحانیت-سپاه»، یعنی «این تئوکراسیِ نظامی‌شده»، اکنون «قفل» شده و به بن‌بست رسیده و «هیچ آینده‌ای» برای جمعیت جوان و پویا عرضه نمی‌کند.

در بخش پایانی مقالۀ خود، آلن فراشون به بازیگران و سناریوهای محتمل اشاره می‌کند: رضا پهلوی که «از واشنگتن می‌کوشد مبارزه علیه رژیم را نمایندگی کند»؛ مخالفانی که «در زندان» هستند؛ و این پرسش که آیا بدون سازمان و ساختار در درون کشور، رضا پهلوی می‌تواند «قیام کثرتگرا» را حول نام خود حفظ کند. فراشون این احتمال را نیز طرح می‌کند که اگر سپاه پاسداران احساس کند که منافع عظیم اقتصادی‌اش تهدید شده، شاید «ظهور یک “مردِ قوی”» را در درون خود تسهیل کند و رهبر ۸۶ ساله را به «بازنشستگی» بفرستد و با کم کردن فشار اجتماعی اسلامگرایان بتواند منافع اقتصادی و کنترل خود را بر ثروت‌های کشور حفظ کند. فراشون این مسیر را «نتیجۀ نظامی‌سازی رژیم در دو دهۀ گذشته» می‌داند. او در پایان به سکوت شی جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین در قبال کشتارهای داخل ایران اشاره می‌کند و می‌نویسد: ایرانیان تنها هستند و به تنهایی روبروِ رژیمی ایستاده‌اند که هرچه بیشتر احساس غروب کند، بی‌رحم‌تر می‌شود.



رئیس پارلمان اروپا: ایران باید آزاد باشد و آزاد خواهد شد
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 17:09

رئیس پارلمان اروپا: ایران باید آزاد باشد و آزاد خواهد شد

رئیس پارلمان اروپا، گفته است «از خیابان‌های تهران تا قلب پارلمان اروپا، پیام واضح است: ایران باید آزاد باشد، ایران آزاد خواهد شد.»

روبرتارمتسولا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که پارلمان اروپا «با اکثریت قاطع به حمایت از آرمان‌های مردم ایران رأی داده است.»

او نوشته است که پارلمان اروپا خواستار اقدام قاطع حکومت ایران برای «توقف خشونت» و پایان دادن «به سرکوب وحشیانه و کشتار جمعی معترضان مسالمت‌‌جو» از شده است.

یه نوشته خانم متسولا، پارلمان اروپا همچنین خواستار «توقف اعدام‌ها» شده و به ایران گفته است که باید «فورا کشتارهای حکومتی راکه برای ساکت کردن مخالفان انجام می‌شود، متوقف کند.»

به گفته رئیس پارلمان اروپا، اعضای این نهاد خواستار آزادی بازداشت‌شدگان و «همه تظاهرکنندگان و زندانیان سیاسی زندانی» هستند.

این نهاد مهم اروپایی در عین حال خواهان آن شده که با عوامل سرکوب در ایران برخورد شود و «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی شود» و مسئولان آن تحت پیگرد قرار بگیرند.

خانم متسولا در پایان این پیام هم خطاب به مردم ایران نوشته است:«حتی وقتی کابل‌ها قطع می‌شوند، ما صدای شما را می‌شنویم. حتی وقتی خاموشی‌ها اتفاق می‌افتد، ما شما را می‌بینیم. شما تنها نیستید. پارلمان اروپا قاطعانه در کنار شما ایستاده است.»

بی‌بی‌سی فارسی



زلنسکی: معترضان ایران در خون خود غلتیدند اما جهان از آنها حمایت نکرد
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 16:53

زلنسکی: معترضان ایران در خون خود غلتیدند اما جهان از آنها حمایت نکرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در سخنرانی اجلاس داووس با اشاره به اعتراضات در ایران گفت معترضان «در خون خود غلتیدند اما جهان به اندازه کافی از آنها حمایت نکرد.»

او با انتقاد از عدم حمایت کافی از اعتراضات گفت: «این یک واقعیت است. در گوشه‌ای ایستادند. در اروپا جشن‌های کریسمس و سال نو و زمان تعطیلی‌ها بود. اما زمانی که سیاستمداران به سر کار برگشتند و موضع خود را بیان کردند، آیت‌الله هزاران نفر را کشت.»

آقای زلنسکی با طرح این پرسش که «ایران بعد از این خونریزی‌ها چه آینده‌ای خواهد داشت؟» گفت که اگر رژیم به حیات خود ادامه دهد، پیامش به هر «قلدری» می‌تواند این باشد: «به حد کافی مردم را بکشید در قدرت باقی خواهید ماند.»

کشتار بی‌سابقه هزاران معترض در ایران در جریان اعتراضات اخیر، واکنش‌های منفی و محکومیت‌های جهانی در پی داشته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز در اظهارات اخیرش در مورد این اعتراضات گفت که جمهوری اسلامی ایران «بی‌هدف در خیابان‌ها به مردم شلیک کرده است.»

بی‌بی‌سی فارسی



صدای آمریکا متعهد است صدای مردم شجاع ایران را تقویت کند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 16:49

صدای آمریکا متعهد است صدای مردم شجاع ایران را تقویت کند

اکانت شبکه اجتماعی ایکس وزارت خارجه آمریکا به زبان فارسی، نوشته کری لیک،‌ رئیس سازمان «رسانه‌های جهانی آمریکا» را بازنشر کرده است که هفته گذشته منتشر شده بود.

خانم لیک هفته گذشته در شبکه ایکس درباره پوشش خبری اعتراضات ایران گفته بود: «داستان باید درباره شهروندان ایرانی باشد، نه گروه‌های مختلف مخالف در خارج از آن کشور. برجسته کردن چهره‌های مخالف خارجی به جای صدای مردم داخل کشور، خطر تبدیل کردن این درگیری به یک مسئله خارجی را دارد که تنها به نفع رژیم بی‌رحم خواهد بود و اعتراضات مردم در داخل کشور را تضعیف می‌کند.»

سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا،‌ مدیریت صدای آمریکا و همچنین تأمین مالی نهادهای غیرانتفاعی مانند رادیو اروپای آزاد،‌ [رادیو فردا] و رادیو آسیای آزاد را بر عهده دارد.

خانم لیک همچنین افزود که سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا نمی‌خواهد نقشی در انتخاب رهبری سیاسی ایران داشته باشد و انجام این کار از سوی هر سازمان خبری خارجی «غیرمسئولانه» خواهد بود.

او تاکید کرد که این انتخاب مربوط به ۹۳ میلیون شهروند ایران است که حق تعیین سرنوشت خود را دارند.

او گفت: «بالا بردن صدای یک فرد خاص مناسب نیست و همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ گفت، ما باید ببینیم چه کسی به‌عنوان رهبر بعدی ایران ظهور می‌کند.»

پیشتر علی جوانمردی،‌ مشاور ارشد ناظر بر سه سرویس فارسی،‌ کردی و افغانستان صدای آمریکا گفته بود که در این رسانه به روی شاهزاده رضا پهلوی هم باز است و او می‌تواند برای مصاحبه در این رسانه حضور پیدا کند اما افزوده بود که سیاست ایالات متحده «رهبرسازی» از خارج از کشور نیست و دونالد ترامپ و تیمش نیز صراحتا با این رویکرد مخالف هستند.

بی‌بی‌سی فارسی



ویدئویی از صف کامیون‌های حمل جنازه در پزشکی قانونی کهریزک
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 16:40

ویدئویی از صف کامیون‌های حمل جنازه در پزشکی قانونی کهریزک

ویدئویی که کانال تلگرامی وحیدآنلاین منتشر کرده صف کامیون‌های حمل جنازه در پزشکی قانونی کهریزک در تاریخ شنبه ۲۰ دی را نشان می‌دهد. صدای شهروندی شنیده می‌شود که می‌گوید: جوون‌های مردم رو کشتند؛ به داد مردم برسید.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 15:19



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 14:25



بیانیه دبیرخانه شورای گذار: در کنار ملت بزرگ ایران ایستاده‌ایم
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 13:45

بیانیه دبیرخانه شورای گذار: در کنار ملت بزرگ ایران ایستاده‌ایم

در کنار ملت بزرگ ایران ایستاده‌ایم
“قتل عام” مردم در ایران توسط جمهوری اسلامی

دور جدید اعتراضات دی ماه ‍۱۴۰۴ که در اعتراض به افزایش تصاعدی نرخ ارز و گرانی از بازار تهران شروع شد، بسرعت به مناطق مختلف تهران و دیگر شهرهای ایران سرایت نمود. نارضایتی انباشته شده زیر پوسته جامعه سر باز کرد و در کمتر از ده روز حضور میلیونی مردم را در شهرهای کلان و خرد ایران رقم زد و بار دیگر خواست ملت ایران برای گذر از حکومت اسلامی را به گوش جهان رساند و همه نگاه ها را بسوی خود متوجه کرد. گسترش سریع این دوره اعتراضات، شجاعت و همبستگی شکوهمند مردم، و عزم راسخ ملی برای پایان دادن به حیات ننگین حکومت قرون وسطایی اسلامی،  اتاق فکر سیاسی- امنیتی و دستگاه سرکوب نظام را دچار هراس کرده ، طراحی و انجام یک جنایت هولناک برای بقای حکومت را در دستور کار قرار دادند.

با فراخوان آقای پهلوی برای حضور در خیابانها  در روزهای پنجشنبه ‍۱۸ و جمعه ۱۹ دی ماه، مشارکت مردم در این خیزش ملی به اوج خود رسید و رسانه های جهان تصویر ملتی را بازتاب دادند که خواهان پایان دادن به استبداد دینی و رسیدن به آزادی و کرامت انسانی بود. جمهوری اسلامی با قطع انترنت و کلیه ارتباطات با خارج و داخل ، ایران را در تاریکی مطلق فرو برد تا دور از چشم جهان نقشه شیطانی خودش را برای قتل عام مردم ایران انجام بدهد.

جمهوری اسلامی بعد از مسدود کردن همه امکانات ارتباطی از غروب پنجشنبه ۱۸ ام دی ماه، بستر لازم برای “پنهانکاری جنایت” را فراهم و نیروهای ویژه سپاه قدس را همراه با مزدوران دستگاه سرکوب با تیربارها و سلاح های جنگی روانه خیابان ها کرد تا دهشتناکترین جنایت تاریخ حیاتش را رقم بزند. هنوز ابعاد واقعی این جنایت هولناک برملا نشده است، اما گزارش های مختلف خبر از فاجعه ای می دهند که جهان را در شوک فرو برده است. تا زمان نوشتن این بیانیه آمار کشته شده ها حدود بیست هزار نفر و زخمی ها بیش از سیصد هزار نفر گزارش شده است. ربودن جنازه ها، زدن تیر خلاص به زخمی ها، گرفتن حق تیر از خانواده های داغدار، بازداشت گسترده فعالین در شهرهای مختلف، بستن کانال های اینترنتی اکثر روزنامه های داخل کشور، “ایجاد ستاد خبر” در وزارت ارشاد برای کنترل و خروج اخبار برای رسانه ها، تعطیل کردن دانشگاه ها و مدارس و نظامی کردن خیابان ها و شهرها…..  تصویر تمام و کمال کودتایی را به جهان مخابره می کند که حکومت اسلامی علیه شهروندان ایران از پیش برنامه ریزی کرده است. کهریزک روایت روشن این قتل عام فجیع، مصداق بارز “جنایت علیه بشریت” و “آشویتس شهروندان ایران” به دست حکام اسلامی است. زمامداران اسلامی کمر به “قتل عام” مردم ایران بسته اند، چون اینبار با صدایی بلندتر از همیشه انکار این رژیم قرون وسطایی جنایتکار را فریاد می زنند.

بعد از این جنایت پلید صفحه مختصات سیاست در کشور ما تغییر خواهد کرد. نه مردم ایران اجازه خواهند داد و نه جامعه جهانی می‌توانند بروی این جنایت چشم ببندد. دور جدیدی از مبارزه سیاسی مردم ایران برای به زیر کشیدن بدون اما و اگر جمهوری اسلامی آغاز شده و وظایف جدیدی در مقابل اپوزیسیون دموکرات و “دیاسپورای” ایرانی قرار گرفته است. ایستادن  در کنار مردم ایران برای دادخواهی، برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی و برای به پیروزی رساندن انقلاب ملی آغاز شده، نه تنها ضرورت، بلکه تنها وظیفه ای است که باید در دستور کار قرار بگیرد.

دولت های دموکراتیک جهان، سازمان ملل و تمام نهادهای مختلف بین المللی و افکار عمومی این کشورها شاهد مبارزه مسالمت آمیز مردم ایران برای دفاع از حقوق بنیادین و انسانی خود در چند سال گذشته بوده اند و چشم پوشی و مماشات مجدد با حکومت اسلامی جز همدستی با فاشیسم اسلامی معنای دیگری نخواهد داشت. جامعه توانمند و متکثر ایرانی در مهاجرت بایستی بتواند جهان آزاد را متوجه اصل “مسئولیت دخالت” برای دفاع از جان شهروندان بی دفاع ایران نماید. حاکمیت  آنجا که به کشتار شهروندان یک جامعه دست میزند، مشروعیت و مقبولیت خود را از دست میدهد و خطر تکرار جنایت و قتل عام را ممکن می سازد و جمهوری اسلامی بارها به جنایت علیه شهروندان ایرانی دست زده است.

شورای مدیریت گذار به جامعه جهانی هشدار می دهد که اجازه ندهند، جنایاتی را که جمهوری اسلامی در سوریه برای بقای حکومت بشار اسد انجام داد، در ایران تکرار شود. ما خواهان اخراج سفرای جمهوری اسلامی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین فراخواندن تمام سفرای کشورهایی اروپایی از ایران و گنجاندن سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی هستیم. شاید با این کار بتوان ماشین کشتار حکومت اسلامی را متوقف و جان شهروندان بازداشتی را که در خطر اعدام هستند نجات داد. هر گونه عادی سازی روابط با جمهوری اسلامی به معنای تایید کشتار مردم ایران و صدور جواز برای جنایت دیگری خواهد بود.

پیروز باد انقلاب ملی دموکراتیک ایران
دبیرخانه شورای گذار

اول بهمن ۱۴۰۴ / بیستم ژانویه ۲۰۲۶



نامه سرگشاده به رئيس جمهور آلمان درباره کشتار معترضان در ایران
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 13:17

نامه سرگشاده به رئيس جمهور آلمان درباره کشتار معترضان در ایران

جناب محترم رئیس‌جمهور فدرال المان، اقای اشتاین‌مایر

شاید به خاطر داشته باشید: ما در شهر آندرناخ به‌صورت حضوری یکدیگر را ملاقات کردیم، زمانی که شما نشان لیاقت فدرال آلمان (Bundesverdienstkreuz am Bande) را به من اعطا کردید. آن زمان، از فعالیت‌هایم در حمایت از جنبش آزادی‌خواهانه ایرانی «زن، زندگی، آزادی» برای شما گفتم. همچنین تأکید کردم که این نشان را نه به‌عنوان یک افتخار شخصی، بلکه به نام جنبش «زن، زندگی، آزادی» و به زنان و مردان شجاع ایران می‌پذیرم.و این نشان لیاقت را به مردم شرافتمند ایران اهدا میکنم. همان‌جا نیز برایم روشن بود که این جنبش نمایانگر یک نقطه عطف تاریخی است و هدف آن، پایان دادن به این رژیم است.

امروز در یکی از تاریک‌ترین ساعات تاریخ میهنم به شما می‌نویسم.
آنچه در هفته‌های اخیر و به‌ویژه در روزهای گذشته در ایران رخ داده، نه «درگیری» است، نه «ناآرامی» و نه «سرکوب». این یک قتل‌عام است. این کشتار جمعی است. شمار کشته‌شدگان ساعت‌به‌ساعت افزایش می‌یابد. واقعیت، به‌مراتب هولناک‌تر از هر آمار و عددی است. حتی خود رژیم نیز اکنون به کشتار شمار زیادی از مردم اعتراف می‌کند؛ و هم‌زمان، خانواده‌های کامل را نابود می‌سازد، جهان‌های زندگی را ویران می‌کند و جامعه‌ای کامل را دچار زخم و تروما می‌سازد.

تصاویر و ویدئوهایی که به جهان می‌رسند، تنها بخش کوچکی از واقعیت هستند.
فقط در تهران بیش از ۸ هزار نفر بر اثر شلیک‌های هدفمند به صورت، دچار آسیب‌های شدید چشمی شده‌اند. ده‌ها هزار نفر زخمی شده‌اند. بیش از ۲۰ هزار نفر بازداشت شده‌اند. اعدام‌ها ادامه دارد. انسان‌ها ناپدید می‌شوند. خانواده‌ها نمی‌دانند آیا فرزندانشان هنوز زنده‌اند یا نه.

جناب آقای رئیس‌جمهور،
من این نامه را تنها به‌عنوان یک فعال حقوق بشر نمی‌نویسم. من به‌عنوان کسی می‌نویسم که شما به او اعتماد کرده‌اید و با نشان لیاقت فدرال مورد تقدیر قرار داده‌اید. به همین دلیل، امروز به خود اجازه می‌دهم یک درخواست بسیار شخصی را مطرح کنم.

این رژیم تنها از طریق خشونت می‌تواند در قدرت بماند. و با رژیمی که تنها با قتل، شکنجه و ترور موجودیت دارد، نباید «مذاکره» کرد، نباید آن را «عادی‌سازی» کرد و نباید «به‌طور دیپلماتیک مدیریت» نمود. هر گفت‌وگو و هر نشانه‌ای از عادی‌بودن، فقط به این رژیم فرصت می‌دهد تا زمان بخرد و به کشتار ادامه دهد.

آنچه در ایران رخ می‌دهد، جنایت علیه بشریت است.

من عمیقاً باور دارم که پایان این رژیم آغاز شده است. آنچه باقی خواهد ماند، حافظه تاریخیِ نحوه رفتار جهان  و نحوه رفتار آلمان  در این لحظه سرنوشت‌ساز خواهد بود.

اگر می‌گوییم «در کنار مردم ایران ایستاده‌ایم»، این سخنان باید معنا و وزن داشته باشند؛ باید قابل مشاهده باشند: در تصمیم‌ها، در پیامدها و در اقدامات عملی.

از نظر ما، این موارد به‌ویژه شامل موارد زیر است:
– انزوای کامل سیاسی این رژیم،
– پایان هرگونه عادی‌سازی و مدارا در روابط دیپلماتیک،
– قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا،
– اخراج دیپلمات‌های رژیم،
– درهم شکستن شبکه‌های لابی‌گری و نفوذ،
– پیگرد کیفری بین‌المللی عاملان این جنایات،
– و حمایت روشن و فعال از مردم ایران در مسیر دستیابی به آزادی، دموکراسی و یک دولت سکولار.

ما فارغ از منافع حزبی یا گروهی، برای ایرانی آزاد و دموکراتیک تلاش می‌کنیم؛ برای ایرانی که در آن هیچ‌کس به‌دلیل عقیده، جنسیت یا شیوه زندگی‌اش تحت تعقیب قرار نگیرد.

به‌ویژه اکنون، در این ساعات و روزها، از شما درخواست می‌کنم: به‌طور آشکار در کنار قربانیان بایستید؛ در کنار خانواده‌هایی که عزادارند؛ در کنار مردمی که شبانه در عملیات‌های هدفمند ربوده می‌شوند، به گلوله بسته می‌شوند، شکنجه می‌شوند و به سکوت وادار می‌گردند.

هزاران و ده‌ها هزار خانواده در ترس و سوگ زندگی می‌کنند.
ما فراموش نمی‌کنیم. و نمی‌توانیم به‌سادگی به روال عادی بازگردیم.

من اطمینان دارم که شما نیز خواهان پایان یافتن این فصل از خشونت هستید. بنابراین از شما می‌خواهم: از تمام اقتدار اخلاقی و سیاسی خود استفاده کنید تا این پایان نزدیک‌تر شود — و تا تاریخ روزی بگوید که آلمان، در زمان درست، کار درست را انجام داد.

با نهایت احترام و امید فراوان،
بهروز اسدی
فعال حقوق بشر
سخنگوی انجمن Women Life Freedom Germany e.V.



در این روزها چه گذشت؟ / باشگاه روزنامه‌نگاران ایران
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 13:08

در این روزها چه گذشت؟ / باشگاه روزنامه‌نگاران ایران

۱. بیش از دو هفته از قطعی دسترسی به اینترنت جهانی می‌گذرد. اکنون اینترنت محدودی صرفاً برای روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها فراهم شده است تا بتوانند کارهای خود را پیش ببرند.

۲. جدیدترین گزارش‌ها حاکی از آن است که اینترنت جهانی به این زودی احیا نخواهد شد. در مقابل، فیلترشکن‌های جدیدی در بازار عرضه شده‌اند که گویا با قیمت‌های بالا در حال خرید و فروش هستند.

۳. روزنامه هم‌میهن پس از آن که چندین بار در آستانه توقیف قرار گرفت، روز دوشنبه این هفته توسط هیأت نظارت توقیف شد. برخی اعضای غیردولتی این هیأت بر توقیف آن پافشاری داشتند.

پیش از این، یکی از نمایندگان مجلس در جلساتی خواستار توقیف چهار روزنامه از جمله هم‌میهن، سازندگی، شرق و اعتماد شده بود. در حال حاضر تنها روزنامه هم‌میهن توقیف شده است.

۴. در جریان اعتراضات اخیر، امید رستمی، یکی از نگهبانان روزنامه اطلاعات، جان باخت. بنا بر گزارش‌ها، او برای خرید داروی یکی از فرزندان دوقلوی خود به داروخانه مراجعه کرده بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در محل جانش را از دست داد. یادش گرامی باد.

۵. در طول این روزها و دوره قطعی اینترنت، روزنامه‌ها تعداد صفحات خود را به ۸ صفحه کاهش داده‌اند. با وجود افزایش نسبی مخاطبان، محدودیت دسترسی به اخبار غیررسمی و مشکلات موجود، فعالیت رسانه‌ها را با دشواری زیادی روبه‌رو کرده بود.

۶. روزنامه‌نگاری در این روزها به شرایط دهه هفتاد بازگشته است؛ زمانی که خبرنگاران با حداقل امکانات مطالب خود را تهیه می‌کردند. با این تفاوت که خبرنگاران دهه هفتاد با آن شرایط سازگار بودند، اما برای نسل امروز که به اینترنت وابسته‌ است و حتی در سال‌های اخیر به ابزارهای هوش مصنوعی اعتیاد پیدا کرده، فعالیت بدون اینترنت بسیار سخت شده است.

۷. برخی رسانه‌هایی که در یکی دو سال گذشته نیروهای خود را کاهش داده و به طور کامل به هوش مصنوعی متکی شده و توسط آن تولید محتوا می‌کردند! در این دوره اصلاً منتشر نشدند. با قطع اینترنت، دسترسی به سیستم‌های هوش مصنوعی نیز مختل شد و نرم‌افزارهای تولید محتوای آن‌ها از کار افتاد.

۸. دادستانی تهران علیه خبرگزاری فارس و یک پایگاه خبری به دلیل آن‌چه که انتشار اخبار کذب خواند، اعلام جرم کرد. دادستانی تهران به دلیل انتشار خبری نادرست درباره حضور گسترده عفوشدگان حوادث سال ۱۴۰۱ در اغتشاشات اخیر اعلام جرم کرده است.

به نوشته میزان در خبر فارس، ادعا شده بود که اکثر بازداشت‌شدگان اخیر قبلاً مشمول عفو شده‌اند. موضوعی که مقامات قضایی آن را تکذیب کردند و این اقدام رسانه‌ای را باعث تشویش اذهان عمومی و انتشار اطلاعات نادرست دانستند.

کانال تلگرام باشگاه روزنامه‌نگاران ایران



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 10:01



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 9:48



ترامپ: حکومت ایران بی‌هدف در خیابان به مردم شلیک کرده بود
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 9:18

ترامپ: حکومت ایران بی‌هدف در خیابان به مردم شلیک کرده بود

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که برای حضور در اجلاس داووس به سوئیس سفر کرده در آخرین اظهار نظر در مورد اعتراضات در ایران و سرکوب آن گفته است که جمهوری اسلامی «بی‌هدف در خیابان‌ها به مردم شلیک» کرده بود.

آقای ترامپ با تکرار سخنان پیشین خود گفت که «آنها قرار بود روز پنجشنبه ۸۳۷ نفر را اعدام کنند. من به آنها گفتم، شما نمی‌توانید این کار را انجام دهید.»

او ابراز امیدواری کرده است که حکومت ایران «اقدامات بیشتری» در سرکوب معترضان انجام ندهد.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در خصوص پرونده هسته‌ای ایران گفت که «ایران باید از تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای دست بردارد و در صورت عدم توقف چنین تلاش‌هایی، نسبت به اقدامات احتمالی در آینده» هشدار داد.

آقای ترامپ گفت: «بنابراین ما خواهیم فهمید که آنها اکنون در مورد اینکه با هسته‌ای چه می‌کنند، در چه وضعیتی هستند. آنها نمی‌توانند هسته‌ای کار کنند. آنها باید هسته‌ای را متوقف کنند.»

بی‌بی‌سی فارسی



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Thu, 22.01.2026, 8:06



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 23:47



برنامه سیما ثابت: نقشه جمهوری اسلامی برای کشتار
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 22:58

برنامه سیما ثابت: نقشه جمهوری اسلامی برای کشتار



سنتکام: آغاز عملیات انتقال ۷ هزار تروریست زندانی داعش از سوریه به عراق
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 21:43

سنتکام: آغاز عملیات انتقال ۷ هزار تروریست زندانی داعش از سوریه به عراق

میدل ایست نیوز: ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) از آغاز عملیات انتقال زندانیان داعش از سوریه به بازداشتگاه‌های امن در عراق خبر داد.

به گزارش «الجزیره»، ستاد فرماندهی مرکزی امریکا امروز (چهارشنبه) در بیانیه‌ای تأکید کرد که با شرکای خود در دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان عراق هماهنگ است و از نقش آنان در تضمین شکست تروریسم داعشی قدردانی می‌کند.

در این بیانیه آمده: ارزیابی می‌شود که تعداد زندانیان داعش که از سوریه به عراق منتقل می‌شوند به ۷ هزار تن برسد.

این در حالی است که تنش‌ها میان نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و دولت مرکزی سوریه موجب افزایش نگرانی‌ها درباره وضعیت هزاران تروریست داعش که در بازداشتگاه‌هایی در مناطق تحت کنترل قسد به سر می‌برند شده است.

همزمان یک مقام در وزارت خارجه سوریه به «الجزیره» گفت که دمشق از عملیات امریکا برای انتقال زندانیان داعش به عراق استقبال می‌کند و آن را گامی مهم در تقویت امنیت و ثبات می‌داند.

این مقام افزود که دمشق متعهد به حمایت کامل از این روند به منظور اجرای موفق این عملیات است و تأکید کرد که این عملیات ظرف چند روز و نه چند هفته به پایان خواهد رسید.

روز گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که نیروهای امریکایی با همکاری دولت سوریه مانع از فرار ترویست‌های داعش از یک بازداشتگاه در خاک سوریه شده‌اند.

امروز نیز محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در سفر به مناطق شمالی کشور از مرزهای عراق و سوریه بازدید کرد.

او همچنین شب گذشته در تماس‌های تلفنی با رئیس جمهور سوریه و فرمانده قسد بر همکاری و هماهنگی برای تأمین امنیت مرزها و جلوگیری از فرار تروریست‌های داعش تأکید کرد.



شورای امنیت کشور: در مجموع ۳۱۱۷ نفر کشته شدند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 20:48

شورای امنیت کشور: در مجموع ۳۱۱۷ نفر کشته شدند

شورای امنیت کشور نهاد زیر نظر وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران گفته است که در جریان اعتراضات روزهای هجدهم و نوزدهم دی‌ در ایران در مجموع ۳۱۱۷ نفر کشته شدند.

این شورا گفته است که ۲۴۲۷ نفر از کشته‌شدگان «مردم بی گناه و حافظان نظم و امنیت» بودند و آنها را «شهید» خوانده و عاملان مرگ این افراد را «تروریست» توصیف کرده است.

بیانیه به هویت ۶۹۰ کشته شده دیگر اشاره نکرده است.

شورای امنیت کشور گفته است که اعتراضات این روز «با هدف از کنترل خارج کردن اوضاع و نا امن‌سازی شهرها از طریق استفاده از خشونت حداکثری و حملات مسلحانه هدفمند و سازمان‌یافته به اماکن و تجمعات به قصد کشته‌سازی و تخریب اموال عمومی و شخصی مردم، اقدامات تروریستی متعددی در نقاطی از کشور صورت گرفت.»

همزمان سرتیپ علی اکبر پورجمشیدیان، دبیر شورای امنیت کشور به تلویزیون رسمی ایران گفت «دشمنان یک شبه‌کودتا را طرح‌ریزی کرده بودند و برنامه داشتند که تکلیف نظام را یک‌سره کنند.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اوایل این هفته گفته بود که «چند هزار نفر» در خشونت‌هایی که آنها را به «اغتشاشگران و فتنه‌گران» نسبت داد، کشته شده‌اند.

پیش از این عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در گفت‌وگو با تلویزیون فاکس‌نیوز آمریکا اسرائیل را متهم کرد که عمدا شمار کشته‌ها را بزرگ‌نمایی می‌کند تا آمریکا را به مداخله وادارد.

نهادهای حقوق بشری تخمین می‌زنند که هزاران نفر از زمان آغاز اعتراضات دی ۱۴۰۴ در ایران کشته و زخمی شده‌ باشند. خبرگزاری فعالان حقوق بشر (هرانا) تا روز ۳۰ دی، کشته‌شدن ۴۲۵۱ معترض را تایید کرده و گفته در حال بررسی ۹۰۴۹ مورد جان‌باخته دیگر است. نهادهای حقوق بشری هشدار می‌دهند که ممکن است آمارهای قطعی چند برابر رقمی که تاکنون تایید شده، باشد.

بی‌بی‌سی فارسی



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 19:38



سینماگران جهان بین‌المللی «کشتار و شکنجه» مردم ایران را محکوم کردند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 19:29

سینماگران جهان بین‌المللی «کشتار و شکنجه» مردم ایران را محکوم کردند

۸۰۰ سینماگر از کشورهای مختلف که در میان آنها چهره‌های سرشناسی مانند ژولیت بینوش و ماریون کوتیار، بازیگران فرانسوی، یورگوس لانتیموس، کارگردان یونانی و فلورین زلر، نویسنده و فیلمساز فرانسوی، دیده می‌شوند، با صدور بیانیه‌ای «کشتار و شکنجه» مردم ایران توسط جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات اخیر را محکوم کردند.

این بیانیه می‌گوید: «در پاسخ به اعتراضات گسترده و مسالمت‌آمیز مردم ایران علیه سرکوب، فقر، تبعیض و بی‌عدالتی ساختاری، جمهوری اسلامی به‌جای شنیدن صدای مردم، تصمیم گرفته است با گلوله جنگی، کشتار جمعی، بازداشت‌های گسترده، شکنجه، ناپدیدسازی اجباری و قطع سراسری اینترنت پاسخ دهد.»

این سینماگران تأکید کرده‌اند که «هیچ قدرت سیاسی‌ای حق ندارد برای حفظ بقای خود یا خاموش کردن حقیقت، مردم خود را به قتل‌عام بکشاند».

آنها در ادامه خواستار آن شده‌اند که نهادهای مستقل بین‌المللی، جشنواره‌های فیلم، موسسات فرهنگی و هنری و جامعه جهانی فیلم‌سازان و هنرمندان جهان «جنایت‌های» صورت گرفته در ایران را محکوم کنند و در روابط خود با نهادهای رسمی جمهوری اسلامی بازبینی و تجدیدنظر کنند.

گلشیفته فراهانی، زر امیرابراهیمی، شیرین نشاط و سپیده فارسی از سینماگران ایرانی شناخته‌شده در سطح جهان هستند که این بیانیه را امضا کرده‌اند.

رادیو فردا



ویتکاف: در جریان اعتراضات ایران کشتاری بزرگ و هولناک رخ داد
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 19:26

ویتکاف: در جریان اعتراضات ایران کشتاری بزرگ و هولناک رخ داد

استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، روز چهارشنبه اول بهمن گفت که در جریان اعتراضات ایران کشتاری بزرگ و «هولناک» رخ داد و خواستار تغییر رفتار حکومت ایران شد.

او در حاشیه اجلاس داووس در سوئیس اعلام کرد: «ایران باید رفتار خود را تغییر دهد. اگر آنها این کار را بکنند و نشان دهند که تمایل به این کار دارند، در این صورت می‌توانیم به شکل دیپلماتیک مسئله را حل و فصل کنیم.»

آقای ویتکاف همچنین تأکید کرد که ایالات متحده اکنون در حال مذاکره با ایران نیست و افزود: «ولی با آنها (مقام‌های ایرانی) در تماس بوده‌ایم.»

استیو ویتکاف طی یک سال ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ مذاکره‌کننده آمریکا با جمهوری اسلامی بر سر پرونده هسته‌ای ایران بود و پیش از جنگ ۱۲ روزه چند دور مذاکره میان او و وزیر خارجه ایران برگزار شد.

رادیو فردا



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 19:19



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 18:55



فراخوان جهت حضور گسترده در گردهمایی جمهوری‌خواهان ایران
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 18:38

فراخوان جهت حضور گسترده در گردهمایی جمهوری‌خواهان ایران


شهر کلن آلمان - یکشنبه ۲۵ ژانویه ۲۰۲۶
Sunday 25 January at: 2-5 PM / Germany, Heumarkt. Köln

ایران امروز صحنه‌ی یک جنگ تمام‌عیار حکومت علیه مردم است. کشتار معترضان، بازداشت‌های گسترده، شکنجه، اعدام‌های پی ‌درپی و سرکوب سیستماتیک، پاسخ عریان حکومت دیکتاتوری اسلامی به خواست آزادی، برابری و کرامت انسانی است. این حکومت نه اصلاح‌پذیر است و نه نماینده‌ی مردم؛ موجودیت آن بر سرکوب، ترس و حذف فیزیکی مخالفان بنا شده است.

جامعه ایران سال‌هاست در وضعیت اعتراض دائمی به‌ سر می‌برد. خیزش‌های پیاپی نشان داده‌اند که اکثریت مردم این نظام را نمی‌خواهند و مشروعیت آن فروپاشیده است. اما حاکمیت، به‌جای عقب ‌نشینی، ماشین سرکوب خود را بی‌وقفه فعال نگه داشته: گلوله در خیابان، طناب دار در زندان  و احکام سنگین برای خاموش‌کردن هر صدای معترض. تداوم این وضعیت به معنای عادی ‌سازی جنایت است. سکوت در برابر آن، همدستی با سرکوبگران است.

تجربه‌ی تاریخی به ‌روشنی ثابت کرده است که نه دخالت نظامی خارجی و نه بازی‌های قدرت‌های جهانی، هیچ‌ گاه آزادی و عدالت برای مردم ایران به ارمغان نیآورده‌اند. نجات ایران نه از بیرون، بلکه تنها از مسیر مبارزه‌ی مستقل، سازمان‌یافته، رادیکال و متکی بر اراده‌ی مردم ممکن است. گذار از این حکومت دیکتاتوری، ضرورتی فوری و تاریخی است.

جبهه آزادی و نجات ایران (جان ایران) با حمایت از گردهمایی جمهوری‌ خواهان ایران، از همه‌ی ایرانیان آزادی‌خواه، سکولار، دموکرات، برابری‌ طلب و مخالف هرگونه استبداد و تبعیض دعوت می ‌کند که روز شنبه ۲۵ ژانویه ۲۰۲۶ در شهر کلن، به ‌طور گسترده و متحد در این گردهمایی اعتراضی حضور یابند.

خاستگاه گردهمایی:
فریاد اعتراض علیه کشتار و اعدام‌های حکومتی است!
اعلام همبستگی عملی با مردم معترض در خیابان‌ها و زندان‌های ایران است!
مطالبه‌ی فوری آزادی بی‌قید وشرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی است!
...و تأکید بر ضرورت سرنگونی استبداد و ساختن آینده‌ای سکولار، آزاد و عادلانه است!

امروز بیش از هر زمان، حضور ما یک انتخاب نیست؛ یک وظیفه سیاسی و اخلاقی است. بیآیید صدای خشم و مقاومت مردم ایران را به گوش جهانیان برسانیم.

جبهه آزادی و نجات ایران (جان ایران)
ژانویه ۲۰۲۶

 



دستکم ۱۲ زندانی در زندان‌های مختلف کشور اعدام شدند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 18:22

دستکم ۱۲ زندانی در زندان‌های مختلف کشور اعدام شدند

هم‌زمان با اعتراضات سراسری در ایران و قطع گسترده اینترنت و محدودیت شدید اطلاع‌رسانی، امروز چهارشنبه ۱ بهمن ماه، دستکم ۱۲ زندانی در زندان‌های خرم آباد، مهاباد، سبزوار، کاشمر، بوشهر، چابهار، مشهد، شهرکرد، دامغان، شیراز و ملایر اعدام شدند. این زندانیان پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل به اعدام محکوم شده بودند.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، موسی صدری در زندان شیراز و کیارش دیناری در زندان ملایر از بابت اتهامات مرتبط با جرائم مواد مخدر به چوبه دار آویخته شدند.

ولی کرم سوری در زندان خرم آباد، آوات امیری در زندان مهاباد، سلطان مراد شرفی نیا در زندان سبزوار، سیاوش عربی در زندان کاشمر، نبی الله کعبی در زندان بوشهر، جبار گنجی در زندان چابهار، جمشید خان زاده در زندان شهر کرد، سعید جوان در زندان دامغان و دو زندانی دیگر که هویت یک تن از آنها افشین محمدی توسط هرانا احراز شده است، در زندان شیراز، نیز از بابت اتهام قتل اعدام شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانیان از سوی مسئولان زندان‌ها و نهادهای متولی به‌صورت رسمی اعلام نشده است.

تداوم اجرای گسترده احکام اعدام در شرایط قطع اینترنت و محدودیت شدید جریان اطلاعات، نگرانی‌ها درباره نبود شفافیت قضایی، دسترسی‌نداشتن زندانیان به دادرسی عادلانه و افزایش خطر نقض حق حیات را تشدید کرده است. سازمان‌های حقوق بشری پیش‌تر نیز بارها هشدار داده‌اند که اجرای این مجازات‌ها در فضایی امنیتی و غیرشفاف، احتمال وقوع نقض‌های جدی حقوق بشر را افزایش می‌دهد.

بر پایه گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران، که توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده است، در دوره یکساله از اول ژاﻧﻮﯾﻪ ۲۰۲۵ ﺗﺎ اول ژاﻧﻮﯾﻪ ۲۰۲۶ میلادی، دستکم ۲۰۶۳ نفر در ایران اعدام شدند. بر این اساس، اجرای احکام اعدام نسبت به سال ۲۰۲۴ میلادی، ۱۱۹٪ افزایش یافته است. در بسیاری از این اعدام‌ها، به‌دلیل مخفی‌کاری، زندانیان حتی از حق ملاقات آخر با خانواده خود محروم شده‌اند.



گزارشی از بازداشت یاشار تبریزی، فعال مدنی در تبریز
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 18:10

گزارشی از بازداشت یاشار تبریزی، فعال مدنی در تبریز

یاشار تبریزی، فعال مدنی ساکن تبریز، بیش از ۱۰ روز است که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و تاکنون از محل نگهداری او اطلاعی حاصل نشده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا؛ بازداشت آقای تبریزی در تاریخ ۱۹ دی ماه در جریان اعتراضات در تبریز صورت گرفته است. همچنین در تاریخ ۲۳ دی ماه ماموران اطلاعات سپاه منزل وی را مورد تفتیش قرار داده و اقدام به ضبط شماری از وسایل شخصی وی کردند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه آقای تبریزی اطلاعی حاصل نشده است.

آقای تبریزی در تاریخ ۱۵ شهریورماه، جهت اجرای حکم حبس به شعبه ۱۱ اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب دادسرای شهرستان تبریز احضار شده بود.

این فعال مدنی پیشتر با یک پرونده دو بخشی مواجه شد. بخشی از پرونده وی در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز رسیدگی شد. وی توسط دادگاه مذکور از بابت اتهامات برهم زدن امنیت کشور از طریق حمایت از اسرائیل، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری مجموعا به پنج سال و هشت ماه حبس محکوم شده بود.

بخش دیگری از پرونده وی نیز در شعبه ۱۱۲ دادگاه کیفری دو تبریز بررسی شد. او در این بخش از پرونده اش از بابت اتهامات توهین به رهبری و توهین به مقدسات به سه سال حبس محکوم شد.

وی در تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۳، پس از حضور در ستاد خبری اطلاعات سپاه تبریز بازداشت و در دی ماه همان سال به زندان این شهرستان منتقل شده بود.در نهایت او در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ با تودیع وثیقه از زندان تبریز آزاد شد.

در شهریورماه سال ۱۴۰۳، یاشار تبریزی در رابطه با پرونده ای دیگر توسط دادگاه انقلاب شهریار از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

اکبر قلی زاده (یاشار تبریزی) فعال مدنی پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است.

لازم به ذکر است که تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. این اعتراضات با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات چند سال اخیر تبدیل شد. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید به گزارش تفصیلی هرانا از روز بیست‌وچهارم اعتراضات که شامگاه گذشته منتشر شد، مراجعه کنید.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 17:07



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 17:01



آذربایجان و ارمنستان سیستم‌های انرژی خود را ادغام می‌کنند
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 16:40

آذربایجان و ارمنستان سیستم‌های انرژی خود را ادغام می‌کنند

خبرگزاری رویترز / ۲۱ ژانویه ۲۰۲۶

رسانه‌های دولتی ارمنستان روز چهارشنبه به نقل از نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کردند که ارمنستان و آذربایجان سیستم‌های انرژی خود را برای تسهیل واردات و صادرات برق ادغام خواهند کرد.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر، در سخنرانی خود در پارلمان، جدول زمانی یا جزئیاتی ارائه نکرد. وی گفت که این اقدام بخشی از یک کریدور ترانزیت استراتژیک برنامه‌ریزی شده از طریق قفقاز جنوبی است که به عنوان مسیر ترامپ برای صلح و رفاه بین‌المللی (TRIPP) شناخته می‌شود.

ارمنستان و آذربایجان نزدیک به چهار دهه بر سر منطقه کوهستانی قره‌باغ در جنگ بودند و اوت گذشته پس از دیدار با رئیس جمهور دونالد ترامپ در کاخ سفید به توافق صلح با میانجیگری ایالات متحده دست یافتند.

پروژه پیشنهادی TRIPP از جنوب ارمنستان عبور می‌کند و به آذربایجان مسیری مستقیم به منطقه خودمختار نخجوان و به نوبه خود به ترکیه، متحد نزدیک باکو، می‌دهد.

بر اساس بیانیه مشترکی که پس از دیدار اوایل این ماه بین وزیر امور خارجه ارمنستان و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در واشنگتن منتشر شد، ارمنستان به مدت ۴۹ سال سهم ۷۴ درصدی در شرکت توسعه TRIPP را به ایالات متحده واگذار خواهد کرد و سهم باقی مانده را خود نگه خواهد داشت.

طبق این توافق، به شرکت آمریکایی حق انحصاری توسعه این کریدور اعطا می‌شود و می‌تواند این توافق را برای ۵۰ سال دیگر تمدید کند که در این مدت سهم ارمنستان به ۴۹ درصد افزایش می‌یابد. ایروان به عنوان بخشی از این توافق، حاکمیت کامل بر مرزها، گمرکات، مالیات و امنیت خود را حفظ خواهد کرد.

این پروژه شامل زیرساخت‌های ریلی جدید یا به‌روز شده، خطوط لوله نفت و گاز و کابل‌های فیبر نوری است که از قفقاز جنوبی، منطقه‌ای استراتژیک که بین روسیه، ایران و ترکیه قرار دارد، عبور می‌کنند.

آذربایجان پس از حدود سه دهه وقفه، ارسال محموله‌های بنزین به ارمنستان را آغاز کرده است که نشان می‌دهد روابط بین دو کشور به تدریج در حال بهبود است.

با این حال، هیچ توافق صلحی امضا نشده است.

آذربایجان خواستار تغییر مقدمه قانون اساسی ارمنستان است که به گفته باکو، ادعاهای ضمنی بر قلمرو آذربایجان را مطرح می‌کند.

پاشینیان که در ماه ژوئن با انتخابات پارلمانی روبرو است، خواستار برگزاری همه‌پرسی برای اصلاح قانون اساسی شده است، اما هنوز تاریخی برای آن تعیین نشده است.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 15:39



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 14:17



روایت شاهدان از حال و هوای تهران و کرج
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 13:09

روایت شاهدان از حال و هوای تهران و کرج

اگر چه تاریکی دیجیتال در ایران حالا به مرز ۳۰۰ ساعت نزدیک شده، در چند روز اخیر تماس‌های کمی از داخل برقرار شده که طی آن شاهدان تلاش کرده اند تصویری هر چند ناقص از سرکوب‌ها و همچنین اوضاع بعد از کشتار وسیع معترضان به ما بدهند.

بعضی از پیام‌هایی که روز سه شنبه ۳۰ دی، (۲۰ ژانویه) به بی‌بی‌سی فارسی رسیده اینهاست:

● تهران جنگ‌زده شده. همه جا را با آهن پوشانده‌اند. آسفالت سوخته، مثل فیلم جوکر. جمعه شهر بوی دود گرفته بود. هنوز هم شهر را غم گرفته. چنین فضایی را تابه حال تجربه نکرده بودیم. مردم فکر می‌کردند بعد از پنج‌شنبه و جمعه کار تمام است. مردمی که همدیگر را نمی‌شناسند در اتوبوس به هم نگاه می‌کنند و می‌پرسند: «یعنی چی می‌شه؟»

● همه جا باز است. همه ایستگاه‌های بی‌آرتی را شکسته‌اند. شهرداری تا جایی که توانسته آشغال‌ها را جمع کرده. ولی ایستگاه‌ها شیشه ندارد و نرده‌ها هم نیستند. ولی حس و حال شهر و روح شهر از بین رفته. میدان انقلاب تا سر شادمان نرده‌ها را کنده‌اند.

● اطراف (خیابان) پیروزی کلی بانک آتش زده‌اند. همان شرق تهران یک نفر از آشناهای دور ما اصلا در اعتراضات نبوده، رفته کیک سالگرد ازدواج بخرد، از شیرینی‌فروشی آمده بیرون تیر زده‌اند. شهید اعلامش کردن و گفتن تیر از اسلحه نیروی انتظامی و بسیج نبوده - معلوم نیست چطور تشخیص دادن!

● کل شهر پلیس است. ای‌تی‌ام‌ها (خودپردازها) را با نرده پوشانده‌اند، بعد از تعطیلی بانک‌ها، از ترس تخریب، عابربانک‌ها هم در دسترس نیست. بانک‌‌ها ورق‌های آهنی جوش داده‌اند. نیروهای امنیتی همه جا هستند ولی درگیری نیست. همه شوک‌اند. راهنمایی رانندگی دیگه کاری نداره بی‌خیال شده. چراغ‌های راهنمایی چشمک‌زن. سوبله پارک می‌کنند در منطقه مرکزی شهر، قبلا جرات نداشتند دوبل پارک کنند.

● تابلوهای میدان فردوسی را کنده‌اند. مجسمه سالم است. ال‌ای‌دی‌های دور مجسمه را کنده‌اند یا برده‌اند. خبری از اعتراضات نیست. تک و توک از خانه‌ها شعار می‌دهند. بیشتر هم صدای زنان است.

● کافه‌ها و رستوران‌ها از همان روز شنبه باز بود. بعضی‌ها را تهدید کرده‌اند که باز نگه دارند، ولی گرانی به حدی است که بعضی‌ها می‌گویند مجبور شده‌اند قیمت‌ها را دو برابر کنند.

از فردیس کرج:

● فردیس کرج هیچی باقی نمونده. بانک‌ها یک در بیشتر باز نمی‌کنن. آهن زدن. بعضی بانک‌ها هم کاملا سوخته‌اند. چندین فروشگاه سوزانده‌اند.

بی‌بی سی فارسی



درخواست آمریکا از ایران:‌ فورا اجرای حکم اعدام امیرحسین قادرزاده متوقف شود
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 13:04

درخواست آمریکا از ایران:‌ فورا اجرای حکم اعدام امیرحسین قادرزاده متوقف شود

وزارت خارجه آمریکا در شبکه ایکس به صدور حکم اعدام برای امیرحسین قادرزاده، معترض بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ایران، واکنش نشان داد.

وزارت خارجه آمریکا گفت که این حکم نشان می‌دهد حکومت ایران «تا چه حد برای خاموش کردن صدای مردم ایران پیش می‌رود.»

در این پست آمده: «رژیم ترجیح می‌دهد جوانان خود را اعدام کند تا اینکه به آنها گوش دهد. رژیمی که به جوانان خود رحم نمی‌کند، یک چیز را به‌وضوح نشان می‌دهد: هیچ‌کس در ایران از خشونت این رژیم در امان نیست.»

وزارت خارجه آمریکا همچنین از مقام‌های ایرانی خواست که «فوراً اجرای حکم اعدام امیرحسین قادرزاده را متوقف کنند، همه کسانی که به‌خاطر اعتراض مسالمت‌آمیز زندانی شده‌اند آزاد شوند و حقوق بنیادین مردم خود را رعایت کنند.»

پیشتر منابعی از خانواده امیرحسین قادرزاده، فوتبالیست ۱۹ ساله که در رشت بازداشت شد، به بی‌بی‌سی فارسی گفتند که او «حکم اعدام گرفته» و ممکن است «صبح چهارشنبه اعدام شود.»

بی‌بی‌سی فارسی



هشدار شدید عباس عراقچی به آمریکا در مورد حمله نظامی
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 10:58

هشدار شدید عباس عراقچی به آمریکا در مورد حمله نظامی

جان گمبريل / آسوشیتدپرس / ۲۱ ژانویه ۲۰۲۶

وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه پس از سرکوب خونین اعتراضات اخیر، شدیدترین هشدار خود را تاکنون متوجه ایالات متحده کرد و گفت جمهوری اسلامی «در صورت هرگونه حمله مجدد، با تمام توان پاسخ خواهد داد.»

این اظهارات از سوی عباس عراقچی، که دعوت او برای حضور در مجمع جهانی اقتصاد در داووس به‌دلیل کشتار معترضان لغو شد، در حالی مطرح می‌شود که یک ناو هواپیمابر آمریکایی در حال حرکت به سمت خاورمیانه از شرق آسیاست. به نظر می‌رسد جنگنده‌ها و تجهیزات نظامی آمریکا در منطقه در حال افزایش باشند، چند روز پس از آن‌که نیروهای آمریکایی در پی استقرار گسترده در منطقه کارائیب، نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا را بازداشت کردند.

در همین حال، یک گروه جدایی‌طلب کرد ایرانی مستقر در عراق اعلام کرد یکی از پایگاه‌هایش هدف حمله پهپادی و موشکی ایران قرار گرفته است. به گفته این گروه، در این حمله دست‌کم یک عضو آن کشته شد. تهران بلافاصله درباره این حمله اظهار نظر نکرد؛ حمله‌ای که در صورت تأیید، نخستین عملیات برون‌مرزی ایران از زمان آغاز اعتراضات خواهد بود.

تهدید عراقچی در مقاله‌ای در وال‌استریت ژورنال

عراقچی این تهدید را در یادداشتی در روزنامه وال‌استریت ژورنال مطرح کرد. او در این مقاله نوشت: «مرحله خشونت‌آمیز ناآرامی‌ها کمتر از ۷۲ ساعت طول کشید» و بار دیگر معترضان مسلح را مسئول خشونت‌ها دانست. این در حالی است که ویدئوهایی که با وجود قطعی اینترنت از ایران به بیرون درز کرده، نشان می‌دهد نیروهای امنیتی بارها با گلوله جنگی به معترضان، که ظاهراً غیرمسلح‌اند، شلیک کرده‌اند؛ موضوعی که عراقچی در سخنانش به آن اشاره نکرد.

او نوشت: «بر خلاف خویشتنداری ایران در ژوئن ۲۰۲۵، نیروهای مسلح قدرتمند ما هیچ تردیدی در استفاده از تمام توان خود برای پاسخ‌گویی نخواهند داشت، اگر مورد حمله مجدد قرار بگیریم.» عراقچی در این جمله به جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران در ژوئن سال گذشته اشاره کرد و افزود: «این یک تهدید نیست، بلکه واقعیتی است که لازم می‌دانم آن را آشکارا بیان کنم، چراکه به عنوان دیپلمات و کهنه‌سرباز، از جنگ بیزارم.»

وی هشدار داد: «یک رویارویی تمام‌عیار، قطعاً شدید خواهد بود و بسیار طولانی‌تر از جدول زمانی خیالی است که اسرائیل و هم‌پیمانانش قصد دارند به کاخ سفید القا کنند. چنین جنگی بی‌تردید سراسر منطقه را درگیر خواهد کرد و بر زندگی مردم عادی در سراسر جهان تأثیر خواهد گذاشت.»

اشاره به توان موشکی ایران

به‌گفته ناظران، اظهارات عراقچی اشاره‌ای به توان ایران در عرصه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد دارد. در جریان جنگ با اسرائیل، جمهوری اسلامی عمدتاً از موشک‌های بالستیک برای هدف‌گیری استفاده کرد و ذخیره موشک‌های کوتاه‌برد خود را نگه داشت — سلاح‌هایی که می‌توانند پایگاه‌ها و منافع آمریکا در خلیج فارس را هدف بگیرند. پیش‌تر محدودیت‌هایی بر تردد دیپلمات‌های آمریکایی به پایگاه‌های ایالات متحده در کویت و قطر وضع شده است.

در همین حال، کشورهای خاورمیانه، به‌ویژه دیپلمات‌های عرب حوزه خلیج فارس، از رئیس‌جمهور ترامپ خواسته‌اند از حمله به ایران خودداری کند. هفته گذشته ایران حریم هوایی خود را بست — اقدامی که بسیاری آن را نشانه انتظار تهران برای یک حمله احتمالی دانستند.

طبق داده‌های ردیابی کشتی‌ها، ناو یواس‌اس آبراهام لینکلن، که تا چند روز پیش در دریای چین جنوبی بود، تا روز سه‌شنبه از تنگه مالاکا – گذرگاه کلیدی میان دریای چین جنوبی و اقیانوس هند – عبور کرده بود. 
یک مقام نیروی دریایی آمریکا، که نخواست نامش فاش شود، گفت این ناو هواپیمابر همراه با سه ناوشکن دیگر به سمت غرب حرکت می‌کنند.

مقامات نظامی آمریکا هنوز به‌طور رسمی مقصد گروه ناو را خاورمیانه اعلام نکرده‌اند، اما موقعیت فعلی آن در اقیانوس هند نشان می‌دهد تنها چند روز با رسیدن به منطقه فاصله دارد. همزمان، تصاویر منتشرشده از سوی ارتش آمریکا ورود جنگنده‌های اف-۱۵‌ای استرایک ایگل به خاورمیانه را نشان می‌دهد. همچنین نیروهای آمریکایی در منطقه سامانه موشکی های‌مارز (HIMARS) — همان سامانه‌ای که اوکراین در جنگ با روسیه در سال ۲۰۲۲ با موفقیت از آن استفاده کرد — را جابجا کرده‌اند.

ادعای حمله ایران به کردهای مخالف در عراق

گروه موسوم به «ارتش ملی کردستان»، شاخه نظامی «حزب آزادی کردستان» یا پاک (PAK) اعلام کرد ایران یکی از پایگاه‌های این گروه را در نزدیکی اربیل، در حدود ۳۲۰ کیلومتری شمال بغداد، هدف قرار داده است. این گروه گفت در این حمله یک رزمنده آن کشته شد و ویدیویی از آتش‌سوزی در تاریکی بامدادی منتشر کرد.

تلویزیون دولتی ایران که در گذشته حملات به این گروه را تأیید کرده بود، این بار حمله را گزارش نکرد.
 
چند گروه کرد ایرانی مخالف یا جدایی‌طلب—که برخی دارای شاخه نظامی‌اند—سال‌هاست در منطقه نیمه‌خودمختار کردستان عراق پناه گرفته‌اند. حضور آنان همواره یکی از عوامل تنش میان دولت مرکزی بغداد و تهران بوده است. گروه پاک نیز پیش‌تر مدعی شده بود همزمان با آغاز سرکوب اعتراضات، حملاتی را در داخل ایران انجام داده است؛ ادعایی که خبرگزاری‌های نیمه‌رسمی ایران هم درباره آن گزارشی منتشر کرده‌اند.

افزایش تلفات اعتراضات

به گفته خبرگزاری فعالان حقوق بشر (HRANA) مستقر در آمریکا، شمار کشته‌شدگان اعتراضات به دست‌کم ۴۵۱۹ نفر رسیده است. این نهاد با شبکه‌ای از فعالان در داخل کشور، سال‌هاست اطلاعات موثقی از اعتراضات در ایران منتشر می‌کند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نتوانسته به‌صورت مستقل این آمار را تأیید کند.

این رقم بیش از هر دوره اعتراض یا ناآرامی در ایران طی دهه‌های گذشته است و یادآور آشوب‌های سال ۱۹۷۹ است که به تشکیل جمهوری اسلامی انجامید. اگرچه در روزهای اخیر اعتراضات متوقف شده، اما بیم آن می‌رود با انتشار تدریجی اطلاعات از کشوری که از ۸ ژانویه تاکنون همچنان تحت قطع اینترنت است، آمار قربانیان افزایش یابد.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه گفت که اعتراضات منجر به کشته شدن «چند هزار نفر» شده و آمریکا را مقصر دانست. این نخستین بار بود که یکی از مقامات عالی‌رتبه ایران به گستردگی تلفات اشاره می‌کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فعالان حقوق بشر، بیش از ۲۶ هزار و ۳۰۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند. اظهارات برخی مقامات این نگرانی را برانگیخته که برخی از بازداشت‌شدگان ممکن است با حکم اعدام روبه‌رو شوند — مسئله‌ای که در کنار کشتار معترضان غیرمسلح از جمله دو «خط قرمز» اعلامی دولت آمریکا در تنش‌های اخیر بوده است.



جنبش «کوئیر برای برابری»: خامنه‌ای در ایران مرتکب جنایت علیه بشریت شده است!
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 9:23

جنبش «کوئیر برای برابری»: خامنه‌ای در ایران مرتکب جنایت علیه بشریت شده است!

بار دیگر رژیم جمهوری اسلامی حاکم بر ایران برگی دیگر از تاریخ جنایت‌بار خود را به مردم ایران و جهانیان نشان داد و اعتراضات به حق مردم ایران را نه تنها به خاک و خون کشید بلکه اکنون میشود گفت دست به جنایتی هولناک علیه بشریت زده است!

بنابر گزارشات در روزهای ۱۸ و ۱۹ دی ۱۴۰۴ برابر با ۸ و ۹ ژانویه ۲۰۲۶ در فراخوان عمومی مردم برای شرکت در اعتراضات و اعتصابات سراسری، ماموران سرکوب‌گر رژیم ایران با دستور شخص علی خامنه‌ای رهبر این رژیم با گلوله جنگی تمام معترضین حاضر در خیابان‌ها را به رگبار بستند!

رژیم خامنه‌ای مانند همیشه برای پوشاندن پرونده عظیم جنایت خود دست به قطعی اینترنت در ایران زد که تا کنون که این نوشتار در حال نگارش است یعنی ۲۱ ژانویه ۲۰۲۶ هم‌چنان ادامه دارد! از همین رو آمار قربانیان این جنایت تا کنون مشخص نیست! اما با این حال آمارهای متفاوتی منتشر شده که خود سطح هولناک سرکوب را پیشاروی ما قرار می‌دهد!

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ اعلام کرده است که بیش از ۳۸۰۰ تن از معترضین تا کنون تایید شده توسط حکومت به قتل رسیده‌اند! این سازمان همچنین اعلام کرد در حال بررسی صحت بیش ۴۰۰۰ قربانی دیگر است! همچنین خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر مستقر در ایالات متحده هم اعلام کرده در اعتراضات دی ۱۴۰۴ دست کم بیش از ۴۰۰۰ تن جان خود را از دست داده‌اند!

اما آمار قربانیان تنها به این موارد منتهی نشد، تیم سردبیری شبکه خبری «ایران اینترنشنال» بنابر اطلاعاتی که از شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی به دست آورده اعلام کرده که در اعتراضات دی ۱۴۰۴ دست کم ۱۲ هزار نفر کشته شده‌اند! بنابر این گزارش علی خامنه‌ای رهبر رژیم ایران مستقیم دستور سرکوب و استفاده از سلاح جنگی را داده است!

حتی انتشار آمار قربانیان تنها به رسانه‌های فارسی‌زبان و سازمان‌های حقوق‌بشری ایرانی منتهی نشد و رسانه‌های بین‌المللی هم آمار متفاوتی منتشر کردند! شبکه خبری «سی‌بی‌اس» آمریکا شریک خبری، شبکه خبری «بی‌بی‌سی» بریتانیا اعلام کرده دست کم ۲۰ هزار تن توسط مأموران سرکوب‌گر رژیم ایران در اعتراضات سراسری کشته شده‌اند! همچنین روزنامه‌های «ساندی تایمز» و «دیلی میل» که هر دو چاپ بریتانیا هستند هم اعلام کردند در اعتراضات ژانویه ۲۰۲۶ در ایران بنابر گزارشات دریافتی از پزشکان ایرانی ۱۶،۵۰۰ نفر کشته شده و ۳۰۰ هزار نفر بازداشت شده‌اند!

متاسفانه به دلیل قطعی اینترنت و دسترسی نداشتن کامل به ایران نمیتوان آمار قطعی را اعلام کرد اما آنچه مشاهده‌ می‌شود یک قتل‌عام خوفناک است که در خاک ایران توسط رژیم جمهوری اسلامی رخ داده! قتل‌عامی که حتی علی خامنه‌ای دیکتاتور حاکم بر ایران هم بر آن اذعان کرده و گفته در اعتراضات هزاران تن کشته شده‌اند! هم‌چنین دیدبان حقوق‌بشر سازمان ملل متحد و نماینده ویژه سازمان ملل در امور ایران هم اعلام کرده‌اند جنایت علیه بشریت در ایران رخ داده و باید کمیته مستقل حقیقت‌یاب برای این موضوع تشکیل شود! اظهاراتی که نشان دهنده آن است چهره واقعی رژیم جمهوری اسلامی در جامعه جهانی آشکار شده است!

از همین رو جنبش «کوئیر برای برابری» متشکل از فعالین رنگین‌کمانی کوئیر-فمینیست ترقی‌خواه ضمن گرامیداشت یاد جانباختگان خیرش انقلابی دی ۱۴۰۴ این جنایت را محکوم و نشانی از آن میداند که تمامیت رژیم جمهوری اسلامی حاکم بر ایران به رهبری علی خامنه‌ای مردم ایران را قتل‌عام کرده و مرتکب جنایت علیه بشریت شده است!

همچنین ما خواهان اقدام فوری جامعه جهانی در حمایت از مردم ایران هستیم! ما تمام فعالان مخالف رژیم ایران و ایرانیان خارج از کشور را که به سرنگونی‌ تمامیت آن باور دارند فرامیخوانیم که با تجمعات خود و ارتباطات با دولت‌های کشورهایی که در آن اقامت دارند، آنچه در ایران رخ داده است را آشکارا بیان کنند و خواهان آن شوند دولت‌های جهان سفرای خود را از ایران فرابخوانند، تمام روابط سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک خود را با رژیم ایران قطع کنند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان گروه تروریستی طبقه‌بندی کنند، حق مردم ایران برای سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی و استقرار دموکراسی متکثر حقوق‌بشری در ایران را به رسمیت بشناسند و به هر شکل ممکن در مقابل یک رژیم تا بن دندان مسلح جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان مزدور شیعه عراقی، لبنانی، پاکستانی و افغانستانی از مردم و معترضین ایرانی بر اساس مداخله بشردوستانه اقدام کنند! چرا که اگر اکنون اقدام صورت نگیرد همانند آنچه در تابستان ۶۷ رخ داد این بار به وسعت بیشتر حکومت اسلامی خامنه‌ای خاوران‌ها خواهد ساخت! باید یکصدا فریاد زد «اقدام عملی کمک به معترضین در ایران نه یک خواسته بلکه یک فوریت بشردوستانه است»

کارن ایزدی، سخنگوی «کوئیر برای برابری»
فعال مدنی کوئیر-فمینیست چپ



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 9:12



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Wed, 21.01.2026, 8:14



الهه محمدی، خبرنگار هم‌میهن: شهر بوی مرگ می‌دهد
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 21:55

الهه محمدی، خبرنگار هم‌میهن: شهر بوی مرگ می‌دهد

الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هم‌میهن»، روز سه‌شنبه ۳۰ دی در شبکهٔ ایکس نوشت:

«یکی دو روز است تک و توک، در روز به اندازه نیم تا یک ساعت فیلترشکن‌هایمان کار می‌کند و به نت وصل می‌شویم. خبر می‌دهیم که زنده‌ایم. شهر بوی مرگ می‌دهد، تا به حال در تمام عمرم ندیده بودم در تهران برف ببارد و کسی حتی لبخند نزند.
روزنامه هم‌میهن بعد از سه سال ونیم انتشار توقیف شد. سعی کردیم در تمام روزهای گذشته از کشته‌ها و زخمی‌ها بنویسیم. از #ملکشاهی، از بهشت زهرا، کهریزک و چشم‌های منتظر اجساد عزیزان، از بیمارستان‌ها، پرستاران و پزشکانی که فاجعه را به چشم دیدند، اشک ریختند و هرچه توانستند کردند.
روزهای سختی گذشت و همه بهت‌زده‌اند؛ یک کشور عزادار است، یک کشور بغض کرده، یک کشور دلش گرفته.»



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 21:47



اتحادیه اروپا اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی می‌کند<br />
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 21:41

اتحادیه اروپا اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی می‌کند

اتحادیه اروپا اعلام کرده بررسی یک بسته تازه از تحریم‌ها علیه ایران را آغاز کرده است. این تحریم‌ها بر تشدید محدودیت‌های صادراتی در حوزه قطعاتی متمرکز است که امکان استفاده در ساخت پهپادها و موشک‌ها دارند.

این اقدامات تحریمی جدید همچنین در واکنش به سرکوب خونین اعتراضات در ایران و نقش تهران در حمایت از جنگ روسیه علیه اوکراین مطرح شده است.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است بروکسل در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدیدی علیه مقامات ایرانی است. به گفته او این تصمیم پاسخی به سرکوب خشن و خونین اعتراضات و نشانه‌ای از حمایت اتحادیه از مطالبات مشروع مردم ایران به شمار می‌رود.

کالاس در سخنرانی خود در پارلمان اروپا تاکید کرد اتحادیه اروپا قصد دارد محدودیت‌ها بر صادرات را تشدید کند. این کنترل‌ها شامل قطعات و فناوری‌هایی می‌شود که ممکن است در توسعه برنامه‌های پهپادی و موشکی ایران مورد استفاده قرار گیرند. هدف از این اقدام کاهش توان ایران در پشتیبانی از جنگ روسیه در اوکراین عنوان شده است.

این مقام اتحادیه اروپا همچنین هشدار داد که خطر خطای محاسباتی در شرایط کنونی به بالاترین سطح خود رسیده است. این هشدار به پیامدهای امنیتی و منطقه‌ای ادامه سیاست‌های ایران در داخل و خارج از مرزهای این کشور اشاره دارد.

این رویکرد تازه اتحادیه اروپا در ادامه اعمال فشارهای فزاینده اروپا علیه ایران اتخاذ می‌شود. فشارهایی که هم به دلیل برخورد با اعتراضات داخلی و هم در پی اتهام‌های غرب درباره ارسال پهپاد و تجهیزات نظامی به روسیه جهت استفاده در جنگ علیه اوکراین، شکل گرفته است.

اتحادیه اروپا در سال‌های گذشته چندین بسته تحریمی علیه اشخاص و نهادهای ایرانی اعمال کرده است. این تحریم‌ها شامل مسدودسازی دارایی‌ها و ممنوعیت سفر بوده و بخش‌های نظامی و فناوری را نیز در بر گرفته است.

اتحادیه اروپا اعلام کرد در صورت تصویب اقدامات جدید بر کاهش توان نظامی ایران و جلوگیری از استفاده از فناوری اروپایی در برنامه‌های تسلیحاتی آن تمرکز خواهد داشت. هم‌زمان با آن فشارهای سیاسی علیه مقامات تهران در راستای حمایت از حقوق بشر در ایران، ادامه می‌یابد.

العربیه فارسی



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 20:56



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 20:18



ایجاد رعب و وحشت با شعار «لبیک یا خامنه‌ای» در خیابان‌های ایران
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 18:07

ایجاد رعب و وحشت با شعار «لبیک یا خامنه‌ای» در خیابان‌های ایران

تصاویری که به‌تازگی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، ایجاد رعب و وحشت در یکی از خیابان‌های ایران از سوی افرادی که لباس و تجهیزات نظامی به تن دارند را نشان می‌دهد.

در این ویدئو که مکان و زمان دقیق آن روشن نیست، نیروهای حکومتی مسلح سوار بر خودروها در خیابان حرکت می‌کنند و شعارهایی نظیر «لبیک یا خامنه‌ای» و «یا حیدر» سر می‌دهند. روی یکی از خودروها ادوات سنگین نظامی نصب شده و صدای شلیک گلوله نیز شنیده می‌شود.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 17:21



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 16:17



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 16:00



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 13:32



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 12:24



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 11:35



ترامپ تلاش خود برای تصاحب گرینلند را به نگرفتن جایزه نوبل مرتبط دانست
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 10:16

ترامپ تلاش خود برای تصاحب گرینلند را به نگرفتن جایزه نوبل مرتبط دانست

جفری گتلمن و هنریک پریسر لیبل / نیویورک تایمز / ۱۹ ژانویه ۲۰۲۶

رئیس‌جمهور ترامپ اکنون مدعی است که یکی از دلایلی که او را به پیگیری تصاحب گرینلند واداشته این است که جایزه صلح نوبل را دریافت نکرده است؛ ادعایی که بنا بر یک پیامک ارسالی او به نخست‌وزیر نروژ در آخر هفته مطرح شده است.

به گفته یکی از مقام‌های دفتر نخست‌وزیری نروژ، یوناس گار استوره، نخست‌وزیر این کشور، این پیامک را روز یکشنبه دریافت کرده است.

ترامپ در این پیام که نخستین‌بار شبکه PBS آن را منتشر کرد، نوشت: «با توجه به این‌که کشور شما تصمیم گرفت به خاطر متوقف کردن ۸ جنگ و حتی بیشتر، جایزه صلح نوبل را به من ندهد، دیگر خود را موظف نمی‌دانم که صرفاً از منظر صلح فکر کنم؛ هرچند صلح همواره در اولویت خواهد بود، اما اکنون می‌توانم به آنچه برای ایالات متحده آمریکا خوب و شایسته است بیندیشم.»

ترامپ همچنین ادعای دانمارک بر گرینلند را زیر سؤال برد و گفت: «هیچ سند مکتوبی وجود ندارد» و افزود: «جهان امن نخواهد بود مگر آن‌که ما کنترل کامل و تمام‌عیار گرینلند را در دست داشته باشیم. متشکرم!»

تنش‌ها بر سر گرینلند در هفته گذشته به‌شدت افزایش یافته و این پیام، سطح تازه‌ای از عدم قطعیت را درباره طرز فکر ترامپ و کارزار او برای به‌دست گرفتن کنترل این جزیره وارد معادله کرده است.

گرینلند بیش از ۳۰۰ سال است که بخشی از پادشاهی دانمارک به شمار می‌رود و رهبران جهان اصرار ترامپ بر تصرف این قلمرو ــ جزیره‌ای عظیم و یخ‌پوش در منطقه قطب شمال ــ را محکوم کرده‌اند.

بر اساس نسخه‌هایی از پیام‌ها که دفتر نخست‌وزیر نروژ در اختیار قرار داده، پیام ترامپ در پاسخ به پیامی بوده که استوره روز یکشنبه برای ترامپ ارسال کرده بود. این پیام به امضای رئیس‌جمهور فنلاند، الکساندر استاب، نیز رسیده بود؛ رهبری که ترامپ رابطه نزدیکی با او دارد.

رهبران اروپایی خواستار گفت‌وگو با ترامپ درباره گرینلند و تهدید او به استفاده از تعرفه‌ها برای تحت فشار قرار دادن دانمارک به منظور فروش این جزیره ــ که دانمارک آن را رد کرده است ــ شده بودند. آن‌ها درخواست یک تماس تلفنی کردند و لحنی همکاری‌جویانه در پیش گرفتند و نوشتند: «ما بر این باوریم که همه ما باید برای پایین آوردن سطح تنش و تنش‌زدایی تلاش کنیم؛ چرا که در اطراف ما رخدادهای زیادی در جریان است و ما نیاز داریم در کنار هم بایستیم.»

پس از پاسخ ترامپ، استوره در بیانیه‌ای گفت: «در مورد جایزه صلح نوبل، در چندین نوبت به‌روشنی برای ترامپ توضیح داده‌ام آنچه کاملاً شناخته‌شده است این است که این جایزه را یک کمیته مستقل نوبل اعطا می‌کند، نه دولت نروژ.»

کاخ سفید به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخی نداد.

ترامپ بارها ادعاهای دانمارک درباره گرینلند را به چالش کشیده است، اما در توافق‌نامه‌هایی که ایالات متحده طی دهه‌ها با دانمارک امضا کرده، آمریکا پیوند نزدیک دانمارک با این جزیره را به رسمیت شناخته است.

اصلاحیه‌ای در سال ۲۰۰۴ بر یک پیمان دفاعی قدیمی‌تر میان دانمارک و ایالات متحده، که دسترسی گسترده نظامی به آمریکا می‌دهد، به‌صراحت گرینلند را «بخشی برابر از پادشاهی دانمارک» می‌داند.

همچنین در سال ۱۹۱۶، دانمارک آنچه امروز جزایر ویرجین ایالات متحده نامیده می‌شود را در ازای ۲۵ میلیون دلار طلا به آمریکا فروخت. در معاهده مربوط به آن معامله، بندی وجود دارد که می‌گوید: «ایالات متحده آمریکا به گسترش منافع سیاسی و اقتصادی دولت دانمارک به سراسر گرینلند اعتراض نخواهد کرد.»

در یک سال گذشته، در حالی که ترامپ بارها وعده داده است که گرینلند را «به دست خواهد آورد»، دانمارک نیز بارها او را پس زده است. موضع دانمارک این است که اختیار فروش این قلمرو خودگردان را ندارد و این ۵۷ هزار سکنه گرینلند هستند که سرنوشت خود را تعیین خواهند کرد. نظرسنجی‌ها و گفت‌وگوها نشان می‌دهد که اکثریت قاطع مردم گرینلند به‌شدت با پیوستن به ایالات متحده مخالف‌اند.

روز شنبه، گرینلندی‌ها بزرگ‌ترین اعتراض ماه‌های اخیر را برگزار کردند. صدها نفر در خیابان‌های برفی نوک، پایتخت، راهپیمایی کردند و شعار دادند: «نه یعنی نه»، «گرینلند همین حالا هم عالی است» و «یانکی، برو خانه‌ات!»

در روزهای اخیر، دانمارک و دیگر کشورهای اروپایی نیروهای نظامی بیشتری به این جزیره اعزام کرده‌اند. گروه‌های کوچکی از سربازان دانمارکی با لباس‌های استتار سبز و کلاه‌های پشمی تیره در مرکز شهر نوک دیده شده‌اند. آن‌سوی بندر، یک ناو جنگی دانمارکی به طول حدود ۲۰۰ فوت که توانایی شکستن یخ را دارد، در حال گشت‌زنی در امتداد ساحل بوده است.

نشست سه‌جانبه‌ای که مدت‌ها انتظارش می‌رفت و هفته گذشته میان ایالات متحده، دانمارک و گرینلند به میزبانی جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در واشنگتن برگزار شد، به هیچ پیشرفتی نینجامید و به نظر می‌رسید بیشتر موجب سوءتفاهم شده باشد.

این نخستین‌بار بود که گرینلند در چنین گفت‌وگوهای سطح بالایی حضور داشت و مقام‌های دانمارکی و گرینلندی پس از آن گفتند که یک کارگروه برای بررسی امکان‌های دستیابی به راه‌حل تشکیل شده است. اما دولت ترامپ پس از نشست اعلام کرد که دو طرف «گفت‌وگوهای فنی درباره تصاحب گرینلند» را آغاز خواهند کرد؛ بیانیه‌ای که نگرانی‌های بیشتری را در گرینلند، دانمارک و سراسر اروپا برانگیخت.



تشکیل پرونده قضایی علیه ۱۵ چهره ورزشی و بازیگر
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 10:11

تشکیل پرونده قضایی علیه ۱۵ چهره ورزشی و بازیگر

خبرگزاری‌های داخلی ایران گزارش داده‌اند که دادستانی تهران علیه ۱۵ چهره ورزشی و بازیگر که از اعتراضات سراسری اخیر حمایت کرده‌اند، پرونده قضایی تشکیل داده است.

دادستانی تهران همچنین از تشکیل پرونده علیه «۱۰ امضاکننده بیانیه خانه سینما و ۶۰ کافه» خبر داده است. این دادستانی آن‌ها را «حامی مستقیم و غیرمستقیم یا محرک حوادث تروریستی ۱۸ و ۱۹ دی» خوانده است و گفته است که اموال تعدادی از «متهمان» توقیف شده است و «محکومان باید خسارات واردشده را جبران کنند.»

شمار زیادی از چهره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در داخل و خارج از ایران از اعتراضات اخیر اعلام حمایت کرده‌اند.

اسامی چهره‌هایی که علیه آن پرونده تشکیل شده، تاکنون منتشر نشده است.

دیروز (دوشنبه) غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه تاکید کرد که رسیدگی قضایی به پرونده دستگیرشدگان اعتراضات «باید به‌سرعت انجام شود».

با اوج گرفتن اعتراضات سراسری اخیر در ایران و در پی کشتار بی‌سابقه معترضان و قطع اینترنت، مقام‌های امنیتی و قضایی تعداد زیادی از افراد را به اتهام شرکت در اعتراضات بازداشت کرده است. قوه قضائیه گفته است که رقم بازداشت‌شدگان «بعد از تکمیل تحقیقات» اعلام می‌شود.

مقامات ایرانی اعتراضات اخیر را «اغتشاش و آشوب» می‌خوانند و آمریکا و اسرائیل را متهم به دامن زدن به آن کرده‌اند.



پیام خصوصی مکرون به ترامپ: می‌توانیم در ایران کارهای بزرگی انجام دهیم
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 10:01

پیام خصوصی مکرون به ترامپ: می‌توانیم در ایران کارهای بزرگی انجام دهیم

اطرافیان رئیس جمهور فرانسه تایید کرده‌اند که امانوئل مکرون در پیامی خصوصی به دونالد ترامپ، پیشنهاد کرده است که نشست گروه هفت را در پاریس در روز پنجشنبه برگزار کند و در حاشیه آن از روسیه نیز دعوت شود.

دونالد ترامپ این پیام را در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، منتشر کرده که در آن رئیس‌جمهور فرانسه پیشنهاد دعوت از اوکراین و دانمارک برای شرکت در این نشست برای بحث در مورد اختلافات بر سر گرینلند را مطرح کرده است.

آقای مکرون در پیام خود نوشته است: «دوست من، ما کاملا در مورد سوریه هم‌نظر هستیم. ما می‌توانیم کارهای بزرگی را در ایران انجام دهیم. من نمی‌فهمم شما در گرینلند چه می‌کنید.»

آقای مکرون با اشاره به گردهمایی نخبگان جهانی در سوئیس که قرار است رئیس جمهور آمریکا هم در آن حضور داشته باشد، نوشت: «من می‌توانم بعدازظهر پنجشنبه پس از داووس، نشست گروه هفت را در پاریس ترتیب دهم.»

روابط دونالد ترامپ با امانوئل مکرون روز دوشنبه به پایین‌ترین سطح خود رسید، زمانی که رئیس جمهور آمریکا تهدید کرد به دلیل قصد فرانسه برای رد دعوت برای پیوستن به «هیئت صلح» او، تعرفه‌های ۲۰۰ درصدی بر شراب فرانسوی وضع خواهد کرد.

بی‌بی‌سی فارسی



شکاف فزاینده واشینگتن و تل‌آویو بر سر شورای غزه و گذرگاه رفح
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Tue, 20.01.2026, 9:57

شکاف فزاینده واشینگتن و تل‌آویو بر سر شورای غزه و گذرگاه رفح

العربیه فارسی

به نظر می‌رسد دامنه اختلافات میان اسرائیل؛ به‌ویژه نهادهای امنیتی آن و دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در حال گسترش است.در حالی‌ که ترامپ بر انتقال به‌ مرحله دوم توافق غزه، خروج اسرائیل از این باریکه، بازگشایی گذرگاه رفح و آغاز به کار «شورای صلح» اصرار دارد، ارتش اسرائیل رویکردی محتاطانه‌تر در پیش گرفته است.

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی، ارتش در مقطع کنونی با خروج از غزه مخالفت می‌کند و در این موضع با برخی وزرای راست افراطی همسو است.

عدم بازگشایی گذرگاه

کابینه امنیتی و سیاسی اسرائیل (کابینت) نیز در آخرین نشست خود تصمیم گرفت گذرگاه رفح در حال حاضر بازگشایی نشود در حالی که ایالات متحده خواستار باز شدن این گذرگاه است.

یک مقام ارشد اسرائیلی در گفت‌وگو با «یدیعوت آحارونوت» گفت که اضافه شدن نمایندگان قطر و ترکیه به شورایی که قرار است بر بازسازی غزه نظارت کند، «بخشی از تفاهمات اولیه میان اسرائیل و آمریکا نبوده» و همچنین «هنوز مشخص نیست این شورای جدید چه اختیاراتی خواهد داشت و نقش آن دقیقاً چیست.»

«انتقام کوشنر و ویتکاف»

این مقام همچنین تأکید کرد: «وارد کردن ترکیه و قطر (در ترکیب شورای صلح غزه) خلاف خواست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، انجام شده است.»

او افزود که این تصمیم «نوعی انتقام‌گیری از نتانیاهو» از سوی جرد کوشنر، داماد ترامپ، و استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا، به‌دلیل اصرار نتانیاهو بر باز نکردن گذرگاه رفح پیش از بازگرداندن پیکر ران گفیلی سرباز کشته‌شده، به شمار می‌رود.»

در همین حال، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی افراطی اسرائیل، روز گذشته از تصمیم ارتش برای به تعویق انداختن خروج از غزه حمایت کرد و خواستار تعطیلی مقر فرماندهی آمریکا در «کریات گات» شد که تحولات غزه را زیر نظر دارد.

«تایمز اسرائیل» به نقل از اسموتریچ نوشت: «نیاز فوری به اصلاح خطای خروج از غزه در سال ۲۰۰۵ وجود دارد» و افزود: «اسرائیل نمی‌تواند ۲۰ سال دیگر منتظر بماند تا کنترل نوار ساحلی فلسطین را به دست گیرد.»


اسموتریچ همچنین «طرح ترامپ» را برای اسرائیل «بد» توصیف کرد و گفت که این طرح باید کنار گذاشته شود.

نهادهای امنیتی اسرائیل افزون بر مسئله خروج اسرائیل از غزه و بازگشایی گذرگاه رفح، نسبت به طرح ایجاد یک بندر در غزه نیز نگرانند؛ بندی که امکان انتقال مستقیم کالا به این باریکه را فراهم می‌کند، هرچند این موضوع هنوز در حد یک ایده باقی مانده است.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Mon, 19.01.2026, 23:06



واکنش غلامحسین کرباسچی به توقیف روزنامه هم‌میهن
جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Mon, 19.01.2026, 20:46

واکنش غلامحسین کرباسچی به توقیف روزنامه هم‌میهن

غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن در توئیتی خظاب به مسعود پزشکیان نوشت: در دولت ابراهیم رئیسی، ‌روزنامه هم‌میهن از توقیف ۱۵ ساله خارج شد، اما در دولت شما به بهانه‌های واهی وزارت ارشادتان، هم‌میهن توقیف شد و ۱۰۰ نفر بیکار شدند.



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Mon, 19.01.2026, 19:45



جمعه ۳ بهمن ۱۴۰۴ - Friday 23 January 2026

iran-emrooz.net | Mon, 19.01.2026, 18:38



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net