جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 26 April 2024
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 23.10.2021, 11:45

اهدای جایزه «آکادمیک فریدوم» به احمدرضا جلالی، پژوهشگر زندانی در ایران

همسر احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی-سوئدی زندانی در ایران، از معرفی او به‌ عنوان یکی از چهار برنده جایزه «آکادمیک فریدوم» در بلژیک خبر داد.

به گزارش رادیو فردا، ویدا مهران‌نیا، همسر آقای جلالی، روز جمعه، ۳۰ مهر ضمن اعلام این خبر به «صدای آمریکا» گفت که به دلیل زندانی بودن آقای جلالی در ایران قرار بود او جایزه را از طرف همسرش دریافت کند، اما به دلیل شرایط کرونا نتوانسته به بروکسل سفر کند و قرار است هفته آینده جایزه را پروفسور کارولاین پاولز به نمایندگی از آقای جلالی دریافت کند.

جایزه آکادمیک فریدوم که توسط انجمن اساتید دانشگاهی بلژیک اعطا می‌شود نمادی است برای بیان این حقیقت که فرد دانشگاهی نباید زندانی باشد و باید بتواند در فضای آزاد به کار تحقیقاتی خود ادامه دهد.

آقای جلالی اردیبهشت ۹۵ در حالی که برای شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران سفر کرده بود، به اتهام «جاسوسی و فروش اطلاعات به اسرائیل» بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد. او این اتهامات را رد کرده است.

به گفته همسر آقای جلالی، مقامات امنیتی ایران از ماه آذر سال گذشته این زندانی دوتابعیتی را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند و او در طول یک سال تنها دو بار و به صورت غیرمستقیم توانسته با اعضای خانواده‌اش در داخل ایران تماس بگیرد.

به گفته خانم مهران‌نیا، آقای جلالی با وجود بیماری در دو سال گذشته از دسترسی به خدمات پزشکی و مرخصی حتی در زمان مرگ مادرش محروم بوده است.

همسر آقای جلالی درباره روند پرونده این زندانی دوتابعیتی نیز گفته است که با وجود درخواست اعاده دادرسی از دو سال گذشته، پرونده این پژوهشگر دوتابعیتی معلق است و تنها گفته می‌شود که پرونده‌ او «امنیتی» است.

تداوم بازداشت آقای جلالی تاکنون بارها مورد انتقاد شخصیت‌ها و نهادی علمی و حقوق بشری قرار گرفته است.

اسفند سال گذشته کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، خواستار آزادی فوری این پژوهشگر زندانی شدند و اعلام کردند که او در سلول انفرادی در آستانه مرگ است.

پژوهشگران و استادان ۱۴ مرکز دانشگاهی و حقوق بشری نیز اوایل مرداد امسال با ارسال نامه‌ای از اتحادیه اروپا و دولت‌های اروپایی و آمریکا خواستند که برای آزادی این پژوهشگر ایرانی‌سوئدی اقدام کنند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024