سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۴ - Tuesday 3 March 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Tue, 03.03.2026, 21:51

سوریه هزاران نیرو به مرزهای خود با لبنان اعزام کرد

فراس دلاتی، تیمور ازهاری، لیلا بسام و محمود حسانو / خبرگزاری رویترز / ۳ مارس ۲۰۲۶

سوریه مرز خود با لبنان را با واحدهای موشکی و هزاران نیرو تقویت کرده است. این خبر را هشت منبع سوری و لبنانی روز سه‌شنبه اعلام کردند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که درگیری‌ها در منطقه گسترش یافته و شامل درگیری میان اسرائیل و حزب‌الله در لبنان نیز می‌شود.

این منابع شامل پنج افسر نظامی سوری، یک مقام امنیتی سوری و دو مقام امنیتی لبنانی بودند که به شرط ناشناس ماندن سخن گفتند.

افسران سوری گفتند عملیات تقویت نیروهای سوری از ماه فوریه آغاز شده اما در روزهای اخیر سرعت گرفته است. نیروهای مسلح سوریه و لبنان بلافاصله به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

افسران سوری، از جمله یکی از اعضای ارشد ارتش، گفتند این اقدام با هدف جلوگیری از قاچاق سلاح و مواد مخدر و همچنین ممانعت از نفوذ حزب‌الله لبنان که مورد حمایت ایران است یا دیگر شبه‌نظامیان به داخل خاک سوریه انجام شده است.

یک افسر سوری به رویترز گفت که یگان‌های نظامی از چندین لشکر ارتش سوریه، از جمله لشکرهای ۵۲ و ۸۴، حضور خود را در امتداد مرز در حومه غربی حمص و جنوب طرطوس گسترش داده‌اند.

این تقویت نیروها شامل واحدهای پیاده‌نظام، خودروهای زرهی و راکت‌اندازهای کوتاه‌برد گراد و کاتیوشا می‌شود، این مقام گفت.

یک مقام امنیتی سوری اظهار داشت که دمشق هیچ برنامه‌ای برای اقدام نظامی علیه هیچ کشور همسایه‌ای ندارد. او گفت: «اما سوریه آماده است تا با هر تهدید امنیتی علیه خود یا شرکای خود مقابله کند.»

با این حال، این اقدام نگرانی برخی مقامات اروپایی و لبنانی را نسبت به احتمال نفوذ یا حمله برانگیخته است.

افسران نظامی سوری هرگونه برنامه از این دست را به شدت رد کردند و گفتند سوریه پس از دهه‌ها روابط پرتنش ـــ که به نفوذ بیش از اندازه سوریه در لبنان و حمایت حزب‌الله از دولت پیشین بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، در طول جنگ داخلی ۱۴ ساله مرتبط است ـــ خواهان روابط متعادل با همسایه خود است.

سوریه از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۵ نیروهایی در لبنان مستقر داشت، از جمله در طول جنگ داخلی لبنان که در سال ۱۹۹۰ پایان یافت.

حزب‌الله روز دوشنبه، بیش از یک سال پس از برقراری آتش‌بس در جنگ چندماهه سال ۲۰۲۴، بار دیگر به سمت اسرائیل شلیک کرد. از زمان آن آتش‌بس، اسرائیل تقریباً هر روز حملات خود را ادامه داده است.

اسرائیل این هفته دستور تخلیه بخش زیادی از جنوب لبنان را صادر کرد و ده‌ها هزار نفر آواره شدند. حملات هوایی اسرائیل در جنوب لبنان و جنوب بیروت ده‌ها نفر را کشته و هزاران نفر را وادار به فرار به سمت سوریه کرده است.

یک مقام ارشد امنیتی لبنانی گفت که مقامات سوری به بیروت اطلاع داده‌اند که استقرار راکت‌اندازهای سوریه در امتداد کوه‌هایی که مرز شرقی لبنان با سوریه را تشکیل می‌دهند، «اقدامی دفاعی در برابر هرگونه اقدام یا حمله‌ای است که حزب‌الله ممکن است علیه سوریه انجام دهد.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net