جمعه ۲۶ دي ۱۴۰۴ - Friday 16 January 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Fri, 16.01.2026, 0:20

آمریکا در شورای امنیت: همه گزینه‌ها روی میز است

میشل نیکولز / خبرگزاری رویترز / ۱۵ ژانویه ۲۰۲۶

مایک والتز، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در شورای امنیت اعلام کرد که ایالات متحده در کنار «مردم شجاع ایران» ایستاده است و رئیس‌جمهور دونالد ترامپ «به وضوح اعلام کرده که تمامی گزینه‌ها برای توقف کشتار روی میز است.»

ترامپ بارها تهدید کرده است که برای حمایت از معترضان در ایران مداخله خواهد کرد. بنابر گزارش‌ها، هزاران نفر در جریان سرکوب اعتراضات علیه حاکمیت روحانیون کشته شده‌اند.

اما روز پنجشنبه، ترامپ موضع «صبر و انتظار» در پیش گرفت و گفت به او گفته شده که کشتارها در حال کاهش است و او معتقد است در حال حاضر برنامه‌ای برای اعدام‌های دسته‌جمعی وجود ندارد.

والتز در نشست شورای امنیت که به درخواست واشینگتن برگزار شده بود، گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ مرد عمل است، نه اهل گفتگوی بی‌پایان، آن‌طور که در سازمان ملل می‌بینیم. او به وضوح اعلام کرده است که تمامی گزینه‌ها برای توقف کشتار روی میز است.»

ایران: به هرگونه تجاوز پاسخ خواهیم داد

والتز ادعاهای ایران مبنی بر اینکه این اعتراضات «توطئه‌ای خارجی برای زمینه‌سازی اقدام نظامی» است را رد کرد.

والتز گفت: «همه در جهان باید بدانند که رژیم ضعیف‌تر از همیشه است و به همین دلیل، به خاطر قدرت مردم ایران در خیابان‌ها، این دروغ را مطرح می‌کند. آن‌ها می‌ترسند. آن‌ها از مردم خودشان می‌ترسند.»

غلامحسین درزی، نایب‌سفیر ایران در سازمان ملل متحد، گفت که ایران به دنبال تشدید تنش یا رویارویی نیست و والتز را به توسل به «دروغ، تحریف واقعیت‌ها و کارزار عمدی اشاعه اطلاعات نادرست برای پنهان کردن دخالت مستقیم کشورش در هدایت ناآرامی‌ها در ایران به سمت خشونت» متهم کرد.

او به شورای امنیت گفت: «با این حال، هرگونه اقدام تجاوزکارانه مستقیم یا غیرمستقیم با پاسخی قاطع، متناسب و قانونی مواجه خواهد شد. این یک تهدید نیست؛ بلکه بیانی از واقعیت حقوقی است.»

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، ایالات متحده را به تشکیل جلسه شورای امنیت در تلاش برای «توجیه تجاوز آشکار و مداخله در امور داخلی یک کشور دارای حاکمیت» و تهدید به «حل مشکل ایران به روش مورد علاقه خود: از طریق حملاتی با هدف سرنگونی یک رژیم نامطلوب» متهم کرد.

او گفت: «ما قویاً از کله‌شق‌ها در واشینگتن و دیگر پایتخت‌ها می‌خواهیم که... به خود بیایند.»

مارتا پوبی، مقام ارشد سازمان ملل، به شورا گفت که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار «خویشتن‌داری حداکثری در این لحظه حساس است و از همه بازیگران می‌خواهد از هرگونه اقدامی که می‌تواند منجر به تلفات جانی بیشتر یا شعله‌ور شدن تنش‌های منطقه‌ای گسترده‌تر شود، خودداری کنند.»

کریستینا مارکوس لاسن، سفیر دانمارک در سازمان ملل به شورای امنیت گفت: «ما بارها و بارها به وضوح می‌شنویم که ایرانی‌ها صدای خود را برای زندگی بهتر بلند می‌کنند. برای مدتی طولانی، رهبران تهران به این ندا توجه نکرده‌اند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که دولت ایران بالاخره گوش دهد و از طریق ابزارهای مسالمت‌آمیز به اراده مردم خود پاسخ دهد. ما از آن‌ها می‌خواهیم که از همین امروز شروع کنند.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net