شنبه ۷ تير ۱۴۰۴ - Saturday 28 June 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 28.06.2025, 9:46

مراسم تشییع جنازه نظامیان و دانشمندان کشته شده

عزاداران روز شنبه در خیابان‌های پایتخت ایران، تهران، در مراسم تشییع جنازه فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان هسته‌ای و برخی از غیرنظامیان کشته شده در جنگ این ماه با اسرائیل شرکت کردند.

به گزارش رسانه‌های دولتی، جنازه حداقل ۱۶ دانشمند و ۱۰ فرمانده ارشد از جمله سرلشکر محمد باقری، فرمانده نیروهای مسلح، سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، و سرلشکر امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در این مراسم تشییع شد.

در حالی که جمعیت پرچم‌های ایران را تکان می‌دادند، تابوت‌های آنها به میدان آزادی تهران منتقل شد. پرس تی‌وی، شبکه دولتی، تصویری از موشک‌های بالستیک را به نمایش گذاشت.

تلویزیون دولتی اعلام کرد که این مراسم که “تشییع جنازه شهدای اقتدار” نام گرفته است، در مجموع برای ۶۰ نفر از کشته‌شدگان در جنگ، از جمله چهار زن و چهار کودک، برگزار شد.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و دیگر چهره‌های ارشد از جمله علی شمخانی، که در جریان درگیری به شدت زخمی شد، در مراسم تشییع جنازه شرکت داشتند.

یک مقام ارشد نظامی اسرائیل روز جمعه گفت که اسرائیل بیش از ۳۰ مقام ارشد امنیتی و ۱۱ دانشمند ارشد هسته‌ای را در طول جنگ کشته است.

باقری، سلامی و حاجی زاده در ۱۳ ژوئن، اولین روز جنگ، کشته شدند.

طبق آمار وزارت بهداشت ایران، ۶۱۰ نفر از طرف ایران در جنگ ۱۲ روزه کشته شدند که ۱۳ نفر از آنها کودک و ۴۹ زن بودند، قبل از اینکه آتش‌بس در روز سه‌شنبه به اجرا درآید. بیش از ۴۷۰۰ نفر زخمی شدند.

خبرگزاری فعالان حقوق بشر هرانا تعداد کشته‌شدگان را ۹۷۴ نفر اعلام کرد که ۳۸۷ نفر از آنها غیرنظامی بوده‌اند.

وزارت بهداشت اسرائیل اعلام کرد که ۲۸ نفر در اسرائیل کشته و ۳۲۳۸ نفر زخمی شده‌اند.

خبرگزاری رویترز (خلاصه شده)



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net