پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Thursday 1 May 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Wed, 30.04.2025, 14:08

محسن لنگرنشین به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام شد

سازمان حقوق بشر ایران
۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴

رسانه‌های رسمی در داخل ایران از اعدام محسن لنگرنشین زندانی متهم به «جاسوسی برای اسرائیل» در زندان قزل‌حصار کرج خبر دادند. به همراه او حکم چندین زندانی که با اتهام «مواد مخدر» و یا «قتل عمد» به اعدام و یا قصاص نفس محکوم شده بودند نیز در این زندان به اجرا درآمد.

سازمان حقوق بشر ایران ضمن محکوم کردن این اعدام‌ها، از مردم ایران، نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر و جامعه جهانی می‌خواهد تا برای توقف ماشین اعدام جمهوری اسلامی اقدام کنند.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان، گفت: «محسن لنگرنشین که در یک روند قضایی ناعادلانه و بر اساس اعترافات زیر شکنجه توسط دادگاه انقلاب به مرگ محکوم شده بود، بامداد امروز به دار آویخته شد. ماشین اعدام حکومت هر روز با شتاب بیشتر جان انسان‌های بی‌گناه بیشتری را می‌گیرد. باید با اعتراض هرچه گسترده‌تر، هزینه این قتل‌های فراقضایی را برای حکومت بالا ببریم.»

بنا بر گزارش خبرگزاری میزان، وبسایت نزدیک به قوه قضاییه، صبح امروز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه، حکم اعدام محسن لنگرنشین، زندانی محبوس در زندان قزل‌حصار کرج که با اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» محارب و مفسد فی الارض شناخته و به اعدام محکوم شده بود، به اجرا درآمد.

پدر محسن لنگرنشین در فایل ویدیویی که پیش از اعدام او منتشر شده بود، اظهار داشت: «محسن به ناحق در یک پرونده گرفتار شده. پرونده پر از ایراد، ابهامات و جای سوال است و بارها جهت پی‌گیری رفتیم ولی متاسفانه جواب درستی به ما ندادند.»

وی در ادامه گفت:‌ «محسن حدود ۲۳ ماه بازداشت بوده، ۲۰ ماهش را در اوین بوده. از این ۲۰ ماه، ۱۲ ماهش را در بند ۲۰۹ بوده و مابقی آن را در زندان قزل‌حصار کرج بوده است. محسن در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی محاکمه و به اعدام محکوم شده. سه بار درخواست اعاده دادرسی کردیم که هر سه بارش رد شده است.»

در فایل صوتی که پیشتر از محسن لنگرنشین منتشر شده بود، وی گفته بود: «روزی که منو دستگیر کردن ۱۲ تیر ۱۴۰۲ بود که منو بردن به یه خونه‌ی امن. از لحظه‌ای که منو گرفتن، بردن خونه‌ی امن، تا فردا صبحش ساعت هفت اونجا بودیم. اونجا زیر تهدیدها، توهین‌ها و بازی‌های خیلی شدیدی قرار گرفتم. طوری تهدید کردن که حکم تعزیریت رو گرفتیم که برای صبح بریم شکنجه‌ات کنیم و شلاقت بزنیم تا (به مواردی که می‌خواهیم) اعتراف کنی. تا صبح زیر تهدید بودم تا هرآنچه را آقایون بازجو می‌خواهند بنویسیم و حتی گفتند اگر چیزهایی که می‌گوییم را بنویسی آزادت می‌کنیم.»

وی در بخش دیگری از فایل صوتی خود افزود: «جلسه‌ بعد گفتن که فعلا خواهر و مادرتون رو آوردیم ۲۰۹. هرچی که می‌خواهیم رو بنویس تا اونا رو آزاد کنیم. از من خواستن بنویسم که یه موتور بردم و پایین پل چوبی گذاشتم تا فیلم‌برداری کنه. در صورتی که من هرگز این کارو انجام ندادم و اونجا نرفتم. منو به همون پایین همون پل چوبی بردن، ساعت ۶ صبح همراه چند مامور مسلح و گفتن هرچی ما می‌گیم رو بگو که ما فیلم‌برداری کنیم. بعد از تهدید و فشار از سمت مامورها مجبور شدم هرچی که گفتن رو بگم. گفتم که من اینجا موتور گذاشتم و فیلم‌برداری کردم و از این مزخرفات... نکته‌ جالب قضیه اینه که در تمام این مراحل که تاکید بر این داشتن که بگو من یه موتور خریدم و اونجا گذاشتم و... هرگز صحبتی از این نبود که موتور چی بود، از کجا اومد، مدلش چی بود. فقط گفتن بگو من یه موتور خریدیم، پشتش دوربین گذاشتم و رفتم فیلم‌برداری کنم. این خیلی جالب بود. بعد از مقاومت‌هایی که من نسبت به این اعترافات اجباری نشون دادم (گفتم اعتراف نمی‌کنم) منو به یه مدرسه بردن، تو محوطه‌ اونجا دستبند و پابند و چشم‌بند زدن و فیلم‌برداری کردن. گفتن این فیلم قبل از اعدامته که چندروز دیگه قراره اعدام بشی. اگه اعترافاتی که می‌خوایم رو بنویسی شاید دلمون سوخت، به ابد تبدیلش کردیم. مجدد یه بار دیگه فیلم‌برداری کردن و کاغذ گذاشتن جلوم و گفتن هرچی که اینجا نوشتیم رو باید بخونی و ما نشستیم جلوی دوربین و خوندیم.»

این هشتمین زندانی سیاسی-امنیتی است که در یک ماه گذشته اعدام می‌شود. در این مدت همچنین بیش از یک‌صد زندانی با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» و یا «قتل عمد» در ایران اعدام شدند. سازمان حقوق بشر ایران نیمه فروردین ماه سال جاری، در خصوص خطر افزایش اجرای احکام اعدام در خلال تنش و یا مذاکرات جمهوری اسلامی با غرب اشاره کرده بود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net