سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Tuesday 7 May 2024
ايران امروز

iran-emrooz.net | Fri, 26.04.2024, 9:55

۱۸ کشور از حماس خواستند با آزادی گروگان‌ها به بحران غزه پایان دهد

ایالات متحده و ۱۷ کشور دیگر روز پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه، از حماس درخواست کردند تا همه گروگان‌های خود را به عنوان راهی برای پایان دادن به بحران غزه آزاد کند.

این در حالی است که گروه افراطی حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا آن را گروهی تروریستی می‌دانند٬ می‌گوید تسلیم فشارهای بین‌المللی نخواهد شد.

در بیانیه این کشورها آمده است: «ما خواستار آزادی فوری همه گروگان‌هایی هستیم که حماس بیش از ۲۰۰ روز است در غزه نگه داشته است.»

این ۱۸ کشور همگی دارای شهروندانی هستند که طی شش ماه گذشته توسط گروه افراطی حماس به گروگان گرفته‌شده‌اند.

رهبران ایالات متحده، آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند و بریتانیا این نامه را امضا کرده‌اند.

امضا کنندگان این بیانیه با اشاره به اینکه این آزادسازی منجر به پایان خصومت‌ها می‌شود، تأکید می‌کنند که توافق روی میز برای آزادی گروگان‌ها، آتش‌بس فوری و طولانی‌مدت در غزه را به همراه خواهد داشت، و افزایش کمک‌های بشردوستانه ضروری اضافی را برای ارسال به سراسر غزه تسهیل می‌کند .»

سامی ابوزهری، از رهبران ارشد حماس، به رویترز گفت که حماس «تحت تأثیر» این بیانیه قرار نخواهد گرفت . او تاکید کرد که ایالات متحده باید اسرائیل را «مجبور» به پایان دادن به تجاوزات خود کند.

از دیگر سو یک مقام ارشد آمریکایی که به خبرنگاران درباره این بیانیه توضیح داد، گفت که نشانه‌هایی وجود دارد که ممکن است راهی برای توافق در مورد بحران گروگان گیری وجود داشته باشد. او با این حال گفت که کاملاً مطمئن نیست.

در حالی که دولت بنیامین نتانیاهو از سوی افکار عمومی در اسرائیل برای‌ آزادسازی گروگان‌ها تحت فشار است، حماس در هفته‌های گذشته بارها خواسته‌های خود را برای دستیابی به یک توافق با میانجی‌گری مصر وقطر تغییر داده‌است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه سوم اردیبهشت، گفت اسرائیل در هفته‌های اخیر اقداماتی برای برآورده کردن خواسته‌های حماس کرده بود، اما پس از آن، حماس خواسته‌هایش را تغییر داد.

اعتقاد بر این است که حماس هنوز ۱۲۹ گروگان از ۲۵۳ گروگانی را که در ۱۵ مهرماه ربوده، در اختیار دارد. این در حالی است که هفته گذشته، گزارش‌هایی از سوی این گروه افراطی درباره نامشخص بودن تعداد گروگان‌های زنده منتشر شد.

در طول ماه‌ها مذاکره پس از آخرین آتش‌بس، اسرائیل بارها فهرستی از گروگان‌ها و شرایط آنها را درخواست کرده است. حماس استدلال کرده است که برای ردیابی و جمع آوری گروگان‌ها، لازم است که در جنگ وقفه‌ای صورت بگیرد؛‌ همان استدلالی که در نوامبر برای وقفه در جنگ و تبادل گروگان‌ها مطرح کرده‌ بودند.

رادیو فردا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024