پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 19.11.2020, 20:51

تدوین سند استراتژیک نظامی اتحادیه اروپا؛ اولین گام در راه ایجاد ارتش واحد اروپایی

یورونیوز: دیپلمات ها می گویند اتحادیه اروپا در حال تدوین یک سند استراتژیک نظامی برای ۲۷ کشور عضو است. بنابر ادعای دیپلمات های اروپایی طبق این سند تهدیدات، اهداف و جاه طلبی های نظامی آینده اتحادیه اروپا مشخص خواهدشد.

همچنین قراراست طبق این سند، روند تولید مشترک تجهیزات پیشرفته نظامی از جمله تانکهای ساخت کشورهای عضو اتحادیه دردستور کار قرارگیرد.

«قطب نمای استراتژیک» یا همان ناتوی اروپایی

نام این سند که در ماه های آینده بیشتر از آن می‌شنویم «قطب نمای استراتژیک» است. در واقع قراراست کارآیی آن چیزی مشابه پیمان ناتو باشد و تفاوت آن در این است که تنها یک پروژه دفاعی مشترک بین کشورهای اتحادیه اروپا خواهد بود.

بی‌تردید، خلق این پروژه دفاعی مشترک، نتیجه تهدیدها و انتقادات ۴ سال اخیر دونالد ترامپ از عدم همکاری اروپایی‌ها، خصوصا در زمینه مالی از پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو است. اولین بار سال گذشته امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه پیشنهاد «ارتش واحد اروپایی» را مطرح کرد.

گفته می‌شود جوزپ بورل، رئیس دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پنجشنبه در یک جلسه محرمانه وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا را از مفاد این سند که قرار است از سال ۲۰۲۲ در دستور کار قراربگیرد، آگاه خواهدکرد.

عدم اشتراک کشورهای عضو درباره تهدیدها

البته بی تردید اختلافات زیادی روی فهرست «تهدیدهای بالقوه‌ای» که اروپا را با خطر روبرو می‌کنند، وجود خواهد داشت. مثلا برای فرانسوی‌ها تهدید واقعی «حضور اسلام گرایان افراطی» در خاک این کشور است در حالی که برای کشورهای حوزه بالتیک نفوذ روسیه می‌تواند بسیار خطرناک باشد. با این حال به گفته دیپلمات‌های اروپایی، جوزپ بورل قصد دارد تمام کشورهای عضو را حول نقاطی مشترک متحد کند.

برکسیت و فرصت بی‌نظیر برای آلمان و فرانسه

با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، دو کشور فرانسه و آلمان بصورت غیررسمی رهبری اتحادیه اروپا را در دست گرفته‌اند.

حالا به نظر می‌رسد آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون، رهبران دوکشور آلمان و فرانسه قصد دارند گام اول برای تشکیل ارتش اروپایی را با تدوین این سند بردارند.

رهبران دولت بریتانیا، چه محافظه کار و یا از حزب کارگر، همواره در زمان عضویت در اتحادیه اروپا از ایجاد یک ارتش واحد اروپایی جلوگیری می‌کردند. دلیل اصلی آن هم پیمانی‌های تاریخی این کشور با ایالات متحده و همچنین اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع بود. سال گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد ارتش مشترک اروپایی را «شرم آور» خوانده بود.

اولین گفتگوها قرار است بین وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا، روز جمعه به صورت مجازی و آنلاین برگزارشود. گفتگوها حول تدوین این سند و یافتن راه های مشترک در راه تولید تجهیزات نظامی و تمرکز روی استقرار نیروهای اروپایی در صدها منطقه سوق الجیشی اروپا خواهد بود.

پیش از این وزرای دفاع آلمان و فرانسه و اسپانیا درباره تولید مشترک تجهیزات نظامی برای کاهش هزینه‌ها گفتگو کرده‌اند.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024