جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 26 April 2024
ايران امروز
" width="800" />
iran-emrooz.net | Mon, 17.12.2018, 21:24

دستگیری بهنام ابراهیم‌زاده، ادامه بازداشت سپیده قلیان

در ادامه برخورد با کارگران در ایران، نهادهای امنیتی-قضایی بهنام ابراهیم‌زاده از فعالان کارگری را در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. قوه قضائیه با آزادی علی نجاتی در حالی مخالفت کرده که این عضو هیئت مدیره سندیکای نیشکر هفت‌تپه به دلیل بیماری قلبی به بیمارستان منتقل شده و  سپیده قلیان و عسل محمدی که به دلیل فعالیت‌ کارگری و پوشش خبری اعتراضات کارگری بازداشت شدند،همچنان بدون دسترسی به وکیل در بازداشتگاه اهواز زندانی اند.

یک منبع نزدیک به اسعد (بهنام) ابراهیم زاده با اعلام خبر بازداشت او به کمپین حقوق‌بشر در ایران گفت شش مامور وزارت اطلاعات روز ۲۱ آذر با ورود به خانه این فعال کارگری در تهران، پس از تفتیش و ضبط کامپیوتر و مدارک، او را به مکان نامعلومی منتقل کرده اند. این منبع به کمپین گفت بهنام ابراهیم زاده از زمان بازداشت با وکلا و خانواده اش تماسی نگرفته و ماموران درباره دلایل بازداشت و اتهاماتش سکوت کرده‌اند. آقای ابراهیم زاده به تازگی از سوی دادگاهی در استان کرمانشاه به ۱۸ ماه حبس محکوم شده اما مشخص نیست بازداشت او با پرونده اش در کرمانشاه مرتبط است یا با اتهام جدیدی روبرو است.

بهنام ابراهیم زاده ۴۱ ساله است و تا کنون بارها به دلیل فعالیت‌هایش در زمینه حقوق کارگران و کودکان بازداشت و زندانی شده است. منبع نزدیک به آقای ابراهیم زاده به کمپین گفت او از سوی دادگاهی در شهر دالاهو استان کرمانشاه به هیجده ماه حبس محکوم شده است. این حکم غیابی صادر شده و اتهامی که به صدور حکم منجر شده اخلال در نظم به دلیل  حضور در مناطق زلزله زده است: «در زمان زلزله سرپل ذهاب در تابستان (۱۳۹۷) بهنام برای کمک به مردم زلزله زده به این منطقه رفته بود ولی در آنجا با اتهام اخلال در نظم بازداشت شد، بعد از حدود یک ماه با وثیقه آزاد شد، حالا معلوم شده دادگاه بدون احضاریه به صورت غیابی حکم صادر کرده. حکم جدید هنوز در مرحله بدوی است و بازداشت جدید احتمالا پرونده دیگر و اتهام جدیدی است.»

سندیکای نیشکر هفت تپه از انتقال ناگهانی علی نجاتی به بیمارستانی در اهواز خبر داده است. کارگر بازنشسته ۵۶ ساله و  از اعضای هیئت مدیره سندیکای نیشکر، هشتم آذر ماه در جریان اعتصاب در هفت تپه بازداشت شد و دادسرا با آزادی او به قید وثیقه مخالفت کرد. فرزانه زیلابی وکیل علی نجاتی پیش از این درباره بیماری قلبی او هشدار داد و اعلام کرد نگهداری او در بازداشتگاه ممکن است خطرات جانی در پی داشته باشد.  سندیکای هفت تپه نیز با ابراز نگرانی از وضعیت جسمی علی نجاتی، خواهان آزادی او شده است.

در خبر سندیکا آمده است: «علی نجاتی که توسط نیروهای امنیتی دستگیر و تحت بازجویی و فشار قرار  گرفته است، پنجشنبه ۲۲ آذرماه در اثر وخامت اوضاع جسمی و به علت ایجاد مشکلات قلبی به بیمارستان بقایی اهواز منتقل شده است. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ضمن اعلام انزجار از ادامه بازداشت غیر قانونی علی نجاتی، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط ایشان است و مسئولیت هرگونه عارضه جسمانی ایجاد شده برای وی، مستقیما بر عهده مقامات قضایی و امنیتی است. علی نجاتی هیچ جرمی مرتکب نشده است و همواره و تنها به طرق معقول و معمول و قانونی در پی احقاق حقوق حقه کارگری بوده است.»

علاوه بر دو فعال کارگری، سپیده قلیان و عسل محمدی که در ارتباط با اعتراضات کارگری و پوشش خبری آن بازداشت شده‌اند، بدون دسترسی به وکیل در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز زندانی‌اند. سپیده قلیان از ۲۷ آبان و عسل محمدی از ۱۳ آذر بدون دسترسی به وکیل در بازداشت به سر می‌برند. سندیکای هفت تپه با حمایت از خانم قلیان و محمدی در بیانیه اش نوشت: «سپیده قلیان و عسل محمدی برای ما و به خاطر حق تشکل مستقل و در یک کلام به خاطر انسانیت، که کارگران سازندگان نعمات و وسایل زندگی خود از آن محروم هستند، در زندان‌اند، تا آزادی آنها یک دم از پا ننشینیم و نشان دهیم که همبستگی کارگران در حرف و عمل یکی است. صدای زندانیان در بند باشیم با تلاش و کوشش ماست که جهان زیبا است».

تشدید برخوردهای امنیتی با کارگران در ایران با اعتراض تشکل‌های کارگری بین المللی مواجه شد. هشتاد تشکل و سندیکای کارگری جهانی روز ۲۹ نوامبر در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر ایران، امنیتی کردن فعالیت‌های صنفی و بازداشت و زندانی کردن فعالان کارگری را محکوم کردند و خواستار آزادی بی‌قید و شرط فعالان کارگری دربند، به ویژه اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی شده‌اند. نویسندگان نامه با استناد به ماده ۲۲ معاهده بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و ماده ۸ معاهده بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که ایران هم از امضا کنندگان هر دو معاهده است، نوشته است ایران به عنوان یک عضو سازمان جهانی کار تعهدات خود از جمله حق تشکل‌های مستقل را رعایت نمی‌کند.

هشتاد تشکل بین المللی با ذکر مثال‌هایی از بازداشت کارگران و معلمان، خواستار لغو محکومیت‌های ناعادلانه و آزادی بی قید و شرط محکومان شدند. «ما دائما اخبار بسیار نگران کننده‌ای از ایران دریافت می‌کنیم. مقامات حکومت ایران در طی هفته های اخیر بی وقفه سندیکالیست ها و معلمان را به خاطر برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز در اعتراض به گرانی زندگی و عدم پرداخت حقوق ها معوقه مورد اذیت و آزار قرار داده اند …  ما لغو محکومیت های غیرعادلانه که مغایر با آزادی ها و حقوق اساسی بوده و نیز آزادی فوری و بی قید و شرط همه فعالان دربند که به خاطر فعالیت های سندیکائی و دفاع از حقوق به حق مزدبگیران زندانی شده اند، به خصوص اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیانی را خواستاریم.»




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024