يكشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Sunday 19 May 2024
ايران امروز
" width="800" />
iran-emrooz.net | Mon, 26.02.2018, 7:17

انتقاد از برخورد فیزیکی با معترضان حجاب اجباری

بی بی سی: سه روز پس از انتشار ویدئویی از استفاده پلیس ایران از زور علیه یک نفر از مخالفان حجاب اجباری که به “دختران خیابان انقلاب” معروف شده اند، دو مقام دولت حسن روحانی علیه برخورد “غیرقانونی” با معترضان سخن گفته اند.

مریم شریعتمداری روز پنجشنبه از سکویی پرت و دچار آسیب دیدگی از ناحیه پا شد. ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار ایرانی، خبر داده است که او در زندان نیازمند مراقبت پزشکی فوری است اما مسئولان زندان این امکان را فراهم نمی‌کنند.

شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، روز یکشنبه در توییتر خود با انتقاد از برخوردهای خشن نیروی انتظامی با اعتراضات مدنی، این نوع برخوردها را محکوم کرد.

خانم مولاوردی نوشت: “رعایت قانون و حقوق شهروندی از جانب مأمورین انتظامی و ضابطین قانونی ضروری و توسل به زور و خشونت در برخورد با اعتراضات مدنی توسط هر کس و در هر حالت و در هر زمان و‌ مکان محکوم است. اجرای بد قانون به مراتب مخرب‌تر و بدتر از بی‌قانونی است.”

از سوی دیگر خبرگزاری رسمی ایرنا به نقل از سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور، نوشت هیچ ماموری نمی تواند “خلاف قانون” با معترضان برخورد کند.

آقای سامانی گفت: “نیروی انتظامی به عنوان ضابط دادگستری وظیفه برخورد با جرائم مشهود را برعهده دارد و مطابق قانون باید اقدامات لازم را به منظور حفظ ادله وقوع جرم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم به عمل آورد، تحقیقات لازم را انجام دهد و بلافاصله نتایج و مدارک بدست آمده را به اطلاع دادستان برساند.”

اما او افزود: “اینها همه در حالی است که مجری قانون می بایست در برخورد با مجرمین، خود بیشترین پایبندی به قانون را داشته باشد و از هر گونه اقدامی که خارج از دایره قانون است خودداری نماید... برخورد با تخلف باید با رعایت موازین شرعی و قانونی باشد و در نظام مقدس جمهوری اسلامی هیچ کس مجوزی برای اقدام خلاف قانون حتی در مقام برخورد با جرائم مشهود را ندارد. “

در ویدئویی که روز پنجشنبه در توییتر پست شد مریم شریعتمداری روی سکویی بلند ایستاده بود و روسری اش را روی یک چوب تکان می داد.

یک مامور پلیس پس از دقایقی او را هل داد و از بلندی زمین انداخت.

نسرین ستوده وکیل چند نفر از “دختران خیابان انقلاب” گفته است که خانم شریتمداری دچار آسیب‌دیدگی شدید زانو شده و پایش شکسته است.

در هفته‌های اخیر ده‌ها نفر در شهرهای مختلف ایران روسری‌هایشان را برداشته و با آویختن بر سر چوبی روی بلندی ایستادند تا به این ترتیب اعتراض خود به حجاب اجباری را نشان دهند که بیش از ۳۰ نفر از آنها بازداشت شده اند.

اعتراض مدنی به حجاب اجباری تقریبا همزمان با اعتراضات گسترده ضددولتی دی ماه که ده ها شهر ایران را فراگرفت شروع شد.

خانم ستوده گفته است که بسیاری از معترضان در بازداشت کتک خورده‌اند. به گفته او یکی از موکلانش، نرگس حسینی، به اتهام “تشویق به فساد” محاکمه می‌شود که می تواند تا ۱۰ سال زندان داشته باشد.

پلیس ایران درباره اعتراضات به حجاب اجباری اعلام کرده است که “این جرم از جرایم مشهود بوده و پلیس موظف است با جرم برخورد نماید و شکستن قانون درهمه جای دنیا مواجهه پلیس را در پی دارد و اگر در نیروی انتظامی با جرم مشهود مقابله نکند خود مرتکب جرم و تخلف شده و قابل پیگرد قانونی است.”

پلیس تهران برای جلوگیری از بالا رفتن دختران معترض از سکوهای برق یا مخابرات در خیابان انقلاب روی شماری از آنها سطحی شیبدار نصب کرده است.

 




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024