دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - Monday 17 June 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 25.02.2018, 8:18

یک سوم جمعیت تبریز بد مسکن هستند!

يكشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۶
شهردار تبریز با بیان‌ این‌که یک سوم جمعیت تبریز بد مسکن هستند، گفت: نیاز است که برای این جمعیت ساختمان ایمن ساخته شود، باید تمهیدات لازم را جهت این ساخت و ساز فراهم کنیم، چون فضایی برابر با ۱۰۰ هزار واحد مسکن برای ساخت در تبریز وجود دارد.
به گزارش ایسنا، «ایرج شهین‌باهر» در یادواره گرامیداشت مقام شامخ ۱۴۰۰ شهید مهندس، اظهار کرد: مشکلات جامعه مهندسی صرفا بحث فارغ‌التحصیلان بی‌حد و اندازه نیست، چون در کنار آن مدیریت غلط حوزه مسکن هم مشکل دیگری است!
وی افزود: چندین سال است که در بحث مسکن مهر، از تولید بیش از اندازه مسکن و بدون حضور واقعی مهندسان(خدمات نظام مهندسی سه هزار تومانی) می‌گوییم، چون در آن زمات به جای باز کردن فضای کار و استفاده از تجربیات مهندسان در حوزه ساخت، خدمات نظام مهندسی به حداقلش رسید و اثراتی که ۳۵ هزار واحد مسکن مهر داشت تاکنون تمام نشده و رکودی که در حوزه مسکن ایجاد کرده هنوز هم وجود دارد.
وی با بیان این‌که کشور ایران و شهر تبریز توسعه یافته نیست و جا برای کار کردن زیاد است، گفت: توسعه تمام جوامع مدیون مهندسان بوده و تمام مواردی که جوامع بدان افتخار می‌کنند، ساخته‌ی دست مهندس است.
شهردار تبریز با تأکید بر این‌که امروز در تبریز فضای کار مهندسی بیش از اندازه وجود دارد، گفت: ۲۰۰۰ هکتار بافت فرسوده و همچنین ۲۴۰۰ هکتار بافت حاشیه‌نشین در تبریز وجود دارد و می‌طلبد که ساخت و ساز جریان یابد!
وی با تأکید بر این‌که تبریز در کنار خطرناک‌ترین گسل کشور قرار دارد، گفت: چرا در این شرایط جهت مقاوم‌سازی خانه‌های بافت فرسوده و مناطق حاشیه اقدام نکنیم؟ در حالی که می‌توانیم! امروز شهرداری پروانه ساخت ۱۰۰ درصد رایگان تا تراکم ۲۰۰ درصد ارائه می‌دهد، حتی حاضریم به شکل محلات تملک شده و داخل طرح شود تا پروانه تجاری‌ها و تمامی کاربری‌ها را رایگان ارائه دهیم.
وی با بیان این‌که در این شرایط در تبریز حداقل به مدت ۱۰ سال‌ برای مهندسان کار داریم، گفت: مهندسان نیز نباید بنشینند و کاری نکنند بلکه باید دست به دست هم دهیم و کمک کنیم.
شهین‌باهر افزود: به انجمن انبوه‌سازان و انجمن شرکت‌های ساختمانی جهت مقاوم‌سازی و احداث در بافت فرسوده و مناطق حاشیه‌نشین پیشنهاد داده‌ایم، باید خودشان دست به کار شوند! جالب است که شرکت ترکیه‌ای مزایا را سنجیده و علاقه‌مند می‌شود اما مهندسان داخلی مسائل را می‌بینند اما علاقه‌مند نیستند.
وی با تأکید بر این‌که نزدیک ۹۰ درصد مصالح مورد نیاز در ساختمان در استان تولید می‌شود، گفت: زیرساخت‌های شهری تبریز مگر تمام شده و همه چیز احداث شده؟ ما به مهندس نیاز داریم هرچند که مازاد باشند.
وی با تأکید بر این‌که شهرداری تبریز به‌عنوان عضوی از جامعه مهندسی شرایط را درک کرده و سعی می‌کند فضا را برای فعالیت مهندسان باز می‌کند، گفت: چند درصد از متخلفان حوزه پزشکی می‌توانند به عنوان «پزشک» ادامه کار دهند؟ این میزان بسیار کم است، اما اگر بخواهند متخلفان حوزه مهندسی را چاپ کنند در روزنامه‌ها جا نخواهد شد! و جالب است که جاهای درآمدزا در ساخت و ساز در دست غیرمهندسان است.
شهردار تبریز با تأکید بر این‌که سود حاصل از ساخت مسکن را غیرمهندسان می‌برند، گفت: وقتی هم مشکلی در ساختمان پیش می‌آید به پای «مهندس ساختمان» نوشته می‌شود!
وی در این رابطه گفت: نتوانسته‌ایم تاکنون حل کنیم که افراد غیرمتخصص و غیر مهندس وارد ساخت مسکن نشوند، چون این موضوع علاوه بر بحث درآمدی، شأن و منزلت مقام مهندس را نیز پایین می‌آورد، جالب است که در این راستا فرهنگ‌سازی هم نمی‌شود، باید مردم را حساس کنیم تا بدانند ساختمانی که غیرمهندس احداث می‌کند، به درد نمی‌خورد!
شهین‌باهر با تأکید بر این‌که در حوزه مهندسی واقعاً مشکل در زیاد بودن مهندسان نیست، یادآور شد: شهرداری نیز در تلاش است تا مهندسان را به جاهایی ورود دهد که حضورشان لازم است.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024