سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۵ - Tuesday 19 May 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 19.05.2026, 12:19

یوروپل هزاران پست تبلیغات اینترنتی سپاه را حذف کرد


در مجموع ۱۴۲۰۰ پست مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که اکنون از سوی اتحادیه اروپا  به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است، در اقدامی هماهنگ علیه محتوای تروریستی آنلاین هدف قرار گرفتند.

این عملیات به رهبری «واحد ارجاع اینترنتی اتحادیه اروپا» (EU IRU) در یوروپل، بر شناسایی و مختل کردن حضور آنلاین این گروه که برای انتشار پروپاگاندا، جذب حامیان و جمع‌آوری کمک مالی استفاده می‌شد، متمرکز بود.

سپاه پاسداران، به‌عنوان رکن اصلی دستگاه نظامی ایران، در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۲۶ طبق تصمیم شورا به‌طور رسمی از سوی اتحادیه اروپا به‌عنوان سازمان تروریستی تعیین شد. این تصمیم به نهادهای مجری قانون اجازه می‌دهد تا علیه فعالیت اعضای آن و نهادهای حامی‌اش در اتحادیه اروپا اقدام کنند.

واحد «ارجاع اینترنتی اتحادیه اروپا»، مستقر در «مرکز اروپایی مبارزه با تروریسم» یوروپل، محتوای تروریستی و افراط‌گرایانه خشونت‌آمیز در فضای آنلاین را شناسایی، تحلیل و به پلتفرم‌ها ارجاع می‌دهد.

هماهنگ اقدام ۱۹ کشور

در مجموع ۱۹ کشور برای شناسایی و مختل کردن محتوای مرتبط با سپاه در سراسر اینترنت به یکدیگر پیوستند: اتریش، بلژیک، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایتالیا، هلند، پرتغال، اسپانیا، سوئد، اوکراین و ایالات متحده آمریکا.

بین ۱۳ فوریه تا ۲۸ آوریل، مقامات در مراحل هماهنگ و تحت هماهنگی یوروپل فعالیت کردند: جمع‌آوری اطلاعات، راستی‌آزمایی اهداف و انجام ارجاعات مشترک به پلتفرم‌های آنلاین.

این محتوا در پلتفرم‌های اصلی شبکه‌های اجتماعی و همچنین سرویس‌های پخش آنلاین، سایت‌های میزبانی وبلاگ و وب‌سایت‌های مستقل منتشر شده بود. پست‌های تبلیغاتی سپاه به چندین زبان از جمله عربی، اندونزیایی، انگلیسی، فرانسوی، فارسی و اسپانیایی شناسایی شد. این مطالب از سخنرانی‌هایی که روایت‌های شهادت‌طلبانه مذهبی را با پیام‌های سیاسی بسیار تند ترکیب می‌کرد تا ویدیوهای تولیدشده با هوش مصنوعی که سپاه را تجلیل می‌کرد و فراخوان‌هایی برای انتقام‌گیری از آیت‌الله علی خامنه‌ای را در بر می‌گرفت.

پیوستگی و ارتباط متقابل وب‌سایت‌های مرتبط با سپاه که به زبان‌های مختلف فعالیت می‌کردند، بینش‌های مهمی درباره ساختار آنلاین این شبکه ارائه داد. بررسی نحوه انتشار و تقویت پروپاگاندای سپاه در فضای آنلاین، همچنین به تلاش‌ها برای ردیابی و حذف بیانیه‌ها و ویدیوهای تولیدشده توسط گروه‌های نیابتی و نهادهای همسو، از جمله حزب‌الله، انصارالله، حماس، «جهاد اسلامی فلسطین» و «حرکت أصحاب الیمین الإسلامیة» (HAYI) کمک کرد.

در مجموع، محققان ۱۴۲۰۰ لینک مرتبط با فعالیت سپاه را شناسایی کردند. موج‌های ارجاع هماهنگ در طول مرحله عملیاتی انجام شد. حساب اصلی سپاه در شبکه ایکس با بیش از ۱۵۰ هزار دنبال‌کننده، پس از این اقدام در اتحادیه اروپا مسدود شد و هزاران لینک دیگر در چندین پلتفرم حذف شدند یا در حال بررسی و حذف هستند.

شبکه‌ها افشا شدند، تاکتیک‌ها در حال تحول

فراتر از حجم محتوا، محققان کشف کردند که سپاه چگونه به توسعه استراتژی‌های دیجیتال خود ادامه می‌دهد.

این عملیات اتکای این گروه به شبکه‌ای از ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی در حوزه‌های قضایی مختلف، از روسیه تا ایالات متحده را آشکار کرد که به حفظ تاب‌آوری آنلاین آن کمک می‌کند. این ارائه‌دهندگان ممکن است پیش از تعیین رسمی سپاه به‌عنوان سازمان تروریستی نیز خدمات میزبانی ارائه داده باشند و یوروپل همچنان به تعامل مثبت با کشورهای عضو درگیر و طرف‌های خصوصی ادامه می‌دهد.

مقامات همچنین استفاده از تراکنش‌های رمزارز برای حفظ و تقویت عملیات آنلاین این گروه را شناسایی کردند؛ تاکتیکی که برای دور زدن کنترل‌های مالی سنتی طراحی شده است.

فشار مستمر بر شبکه‌های تروریستی آنلاین

این اقدام ارجاع بخشی از حمایت مستمر یوروپل از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مقابله با فعالیت‌های تروریستی آنلاین، در راستای «راهبرد امنیت داخلی» اتحادیه اروپا است.

یوروپل از طریق قابلیت‌هایی مانند «واحد ارجاع اینترنتی اتحادیه اروپا»، از تلاش‌های هماهنگ و فرامرزی برای شناسایی و مختل کردن شبکه‌های تروریستی فعال در فضای دیجیتال حمایت می‌کند.

این اقدام در بستر یک محیط تهدید پیچیده و در حال تحول صورت می‌گیرد. شبکه‌های تروریستی سیال‌تر شده‌اند و همچنان روش‌های خود را تطبیق می‌دهند، که این امر اقدام مستمر و هماهنگ را برای محدود کردن دامنه و تأثیر آن‌ها ضروری می‌سازد.

منبع: وبسایت یوروپل



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net