يكشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - Sunday 17 May 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 17.05.2026, 18:49

ترامپ: زمان به سرعت در حال سپری شدن است


باراک راوید / آکسیوس

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگویی تلفنی با آکسیوس گفت که «زمان به سرعت در حال سپری شدن است» و هشدار داد اگر حکومت ایران پیشنهاد بهتری برای توافق ارائه نکند، «ضربات بسیار سخت‌تری» دریافت خواهد کرد.

اهمیت موضوع: مقام‌های آمریکایی می‌گویند ترامپ خواهان دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ است، اما رد بسیاری از خواسته‌های او از سوی ایران و خودداری تهران از ارائه امتیازهای معنادار درباره برنامه هسته‌ای‌اش، گزینه نظامی را دوباره روی میز قرار داده است.

به گفته دو مقام آمریکایی، انتظار می‌رود ترامپ روز سه‌شنبه تیم ارشد امنیت ملی خود را در اتاق وضعیت کاخ سفید گرد هم آورد تا درباره گزینه‌های نظامی گفت‌وگو کنند.

ترامپ روز یکشنبه همچنین با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره وضعیت ایران گفت‌وگو کرد.

پشت پرده: یک منبع آگاه گفت ترامپ روز شنبه در باشگاه گلف خود در ایالت ویرجینیا با اعضای تیم امنیت ملی‌اش دیدار کرده و درباره ایران به رایزنی پرداخته است.

در این نشست، جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور، استیو ویتکاف فرستاده ویژه کاخ سفید، مارکو روبیو وزیر خارجه و جان رتکلیف رئیس سازمان سیا حضور داشتند.

آخرین تحولات: وزیر کشور پاکستان روز شنبه و یکشنبه برای گفت‌وگو با مقام‌های ارشد ایرانی درباره توافق پایان جنگ، به تهران سفر کرد. پاکستان میانجی رسمی میان آمریکا و ایران است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر قطر که او نیز در روند میانجی‌گری نقش دارد، روز یکشنبه با همتای پاکستانی خود و همچنین وزیر خارجه ایران گفت‌وگو کرد.

ترامپ به آکسیوس گفت که همچنان معتقد است ایران خواهان توافق است و افزود منتظر دریافت نسخه به‌روزشده پیشنهاد ایران است؛ پیشنهادی که به گفته او امیدوار است بهتر از پیشنهاد چند روز پیش باشد.

او گفت: «ما می‌خواهیم به توافق برسیم. آنها هنوز به نقطه‌ای که ما می‌خواهیم نرسیده‌اند. یا باید به آن نقطه برسند یا ضربه سختی خواهند خورد، و خودشان هم چنین چیزی را نمی‌خواهند.»

ترامپ همچنین گفت اگر ایران پیشنهاد بهتری ارائه نکند، آمریکا «بسیار شدیدتر از قبل» به ایران حمله خواهد کرد.

او تأکید کرد: «زمان در حال سپری شدن است. بهتر است خیلی سریع اقدام کنند، وگرنه چیزی برایشان باقی نخواهد ماند.»

این گزارش تکمیل می‌شود



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net