شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ -
Saturday 17 May 2025
|
حامد پاکطینت
سفر سه روزه و تاریخی ۳۰۰۰ میلیارد دلاری ترامپ با اشتغال زایی ۱۷۰.۰۰۰ نفری را بدون لنز سیاسی بررسی کنیم:
● اوبر به رهبری جناب خسروشاهی تا آخر امسال تاکسیهای خودران و بدون راننده را در عربستان براه خواهد انداخت و عربستان جلوهای از مدرنترین شهرهای جهان را به تصویر خواهد کشید، شرکت تحت مدیریت این فرزند ایران، ۵ میلیارد دلار در توسعه حمل و نقل هوشمند در عربستان سرمایهگذاری میکند.
● ایلان ماسک اینترنت ماهوارهای از نوع بدون فیلتر را تا ماه آینده در عربستان راه اندازی خواهد کرد تا مردم بدون زیرساخت خاصی از بهترین کیفیت اینترنت بهره مند شوند.
● گوگل ۱۰ میلیارد دلار در شهر دمام عربستان سرمایه گذاری میکند.
● دمام شهری بندری در شرق عربستان است که نقش کلیدی در تجارت و حمل و نقل دریایی دارد و از غنیترین مناطق نفتی است. این شهر هاب هوش مصنوعی صنعتی دنیا میشود. این پروژه برای آمریکا ۳۵ میلیارد دلار سود و ۱۱.۰۰۰ نفر شغل ایجاد میکند.
● اوراکل ۱۴ میلیارد دلار در زیرساختهای ابری و هوش مصنوعی عربستان سرمایهگذاری میکند و رهبری توسعه مراکز داده جدید در این کشور را به عهده میگیرد.
● شرکت Nvidia مقرر شد ۱۸.۰۰۰ پردازنده مدرن خود را به عربستان بفرستد تا در یک مرکز داده ۵۰۰ مگاواتی مورد استفاده قرار بگیرد. این پروژه بخشی از تلاشهای عربستان ایجاد کارخانههای هوش مصنوعی است.
● خرید ۲۰ هواپیمای ۷۳۷ بویینگ به عنوان بخشی از برنامه گردشگری عربستان که برای جابجایی ۳۳۰ میلیون مسافر و ۱۵۰ میلیون گردشگر برای کشورش برنامهریزی شده است.
● شرکتهای آمریکایی هیل اینترنشنال، جیکوبز، پارسونز در فرودگاه ملک سلمان، پارک ملک سلمان و شهر آیندهنگر قدیه توسعهآفرینی خواهند کرد که این صادرات خدمات مهندسی آمریکا را تا ۲ میلیارد دلار افزایش میدهد. همچنین ۱۴ میلیارد دلار قرارداد ــــ تقریبا به اندازه نیمی از کل بودجه مورد نیاز برای حل شدن مسئله برق ایران ــــ برای تامین توربینهای گازی از منابع انرژیهای تجدیدپذیر در عربستان بسته شد.
● در مقابل، دیتا ولت عربستان ۲۰ میلیارد دلار در دیتا سنترهای آمریکا سرمایهگذاری کرد. آرامکو عربستان ۳.۴ میلیارد دلار در پالایشگاههای تگزاس سرمایهگذاری کرد که نتیجه آن افزایش تولید پتروشیمی و سوخت در آمریکاست. این پروژه برای آمریکا سه هزار فرصت شغلی ایجاد میکند.
● سرمایهگذاری ۵.۸ میلیارد دلاری عربستانیها در آمریکا برای احداث کارخانه تولید دارو به کاهش چشمگیر وابستگی دارو در آمریکا کمک خواهد کرد، ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری در آمریکا برای توسعه زیرساختهای ورزشی، همکاری ناسا با عربستان در پرتاب ماهواره آرتیمس ۲، سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری عربستان در آمریکا در حوزههای حمل و نقل و خودرو سازی بخش دیگری از این همکاریهاست.
● بله خودروسازی! شرکت «لوسید موتورز» عربستان با جنرال موتورز و فورد در حال ساخت خودروهای هوشمند و خودران هستند و این خودروها پس از تولید در آمریکا به خاورمیانه صادر خواهند شد. عربستانیها ۳ میلیارد دلار هم برای تامین قطعات خودرو در آمریکا سرمایهگذاری کردند که برای چینیها خبر خوبی نیست و در نهایت سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری عربستانیها در توسعه زیرساختهای جادهای، ریلی و ظرفیت بنادر در آمریکا.
● قطر و آمریکا اما توافق کردند ۲۴۳ میلیارد دلار در پروژههای مشترک سرمایهگذاری کنند که شامل زیرساختهای انرژی، حمل و نقل و فناوری است.
● خرید ۱۶۰ فروند هواپیمای بوئینگ به عنوان بزرگترین معامله تاریخ در صنعت هوانوردی، قطر را به هاب لجستیکی هوایی در جهان تبدیل میکند. این کشور ۱ میلیارد دلار در زمینه فناوری کوانتومی هوش مصنوعی و ۸.۵ میلیارد دلار برای توسعه زیرساختهای انرژی برای توسعه پروژه گاز طبیعی مایع و توسعه توسط شرکتهای آمریکایی هزینه خواهد کرد که فاصله گازی این کشور را برای همیشه از ایران دست نیافتنی میکند.
و اما امارات متحده عربی با ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری!
● سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری برای ساخت بزرگترین شهر هوش مصنوعی جهان در ابوظبی با همکاری Nvidia، مایکروسافت، OpenAI و ایکس، ۲۵ میلیارد دلار برای تامین انرژی مراکز داده آمریکایی، همکاری ادناک اماراتی با اکسون موبیل آمریکا برای پروژههای نفتی و نیز تولید نیمه رسانا و آلومینیوم در آمریکا و البته وعده ۱۴۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری آتی در آمریکا هم بخشی از توافقات بود.
متن بالا سندی است که گویای فاصله هرگز دست نیافتنی ایران از کشورهای عربی طی ۳ سال آینده است.
ایران هم بیدستاورد نبود!
با مشارکت جدی عالیترین مقامات کشور تا آحاد جامعه، ترامپ را مجبور به عقبنشینی از گفتن واژه جعلی خلیج عربی کردیم.
دستمریزاد
تلگرام مجمع فعالان اقتصادی
| |||||||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|