جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Friday 16 May 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 16.05.2025, 7:39

دولت ترامپ صدها کارمند صدای آمریکا را اخراج کرد


دولت ترامپ روز پنجشنبه ۱۵ مه ۲۰۲۵، نزدیک به ۶۰۰ کارمند صدای آمریکا را اخراج کرد. صدای آمریکا که با بودجه فدرال فعالیت می‌کند، گزارش‌های مستقلی را برای کشورهایی با آزادی مطبوعات محدود ارائه می‌دهد.

این اخراج‌ها کارکنانی را هدف قرار داد که اکثر آنها روزنامه‌نگار و برخی نیز از کارمندان اداری بودند و بالغ بر بیش از یک سوم کارکنان صدای آمریکا را تشکیل می‌دهند. این اخراج‌ها نشان داد که دولت ترامپ قصد دارد به تلاش‌های خود برای برچیدن این رسانه ادامه دهد، علیرغم حکم دادگاه ماه گذشته که به دولت فدرال دستور داد برنامه‌های خبری قوی را در این شبکه حفظ کند. ترامپ «صدای آمریکای رادیکال» را نامیده است.

در نشانه دیگری از خصومت دولت ترامپ با این رسانه، ساختمان فدرال در واشنگتن که محل استقرار این سازمان رسانه‌ای است، روز پنجشنبه برای فروش گذاشته شد.

مایکل آبراموویتز، مدیر صدای آمریکا، روز پنجشنبه در ایمیلی به کارکنان خود گفت که این اخراج‌ها «غیرقابل توضیح» هستند. او گفت: «دلم شکسته است.» آقای آبراموویتز برای جلوگیری از تعطیلی این سازمان خبری توسط دولت ترامپ شکایت کرده است.

کاری لیک، مشاور ارشد آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده، که بر صدای آمریکا نظارت دارد، گفت که دولت ترامپ در چارچوب اختیارات قانونی خود عمل کرده است.

خانم لیک، که رهبری تلاش‌ها برای کاهش فعالیت‌های صدای آمریکا را بر عهده دارد، در بیانیه‌ای گفت: «ما در حال اصلاح ساختار آژانس و کاهش بوروکراسی فدرال برای برآورده کردن اولویت‌های دولت هستیم. ما به کاهش حجم فعالیت‌ها در U.S.A.G.M. ادامه خواهیم داد و یک دایناسور باستانی را به چیزی تبدیل خواهیم کرد که شایسته تأمین مالی توسط آمریکایی‌های سخت‌کوش باشد.»

او افزود: «کمربندهایتان را ببندید. کارهای بیشتری در راه است.»

آقای آبراموویتز روز پنجشنبه در ایمیلی به کارمندانش گفت که برخی از روزنامه‌نگارانی که روز پنجشنبه اخراج شدند، اهل کشورهایی با دولت‌های سرکوبگر بودند که روزنامه‌نگاران را به دلیل گزارش‌های مستقل مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

این روزنامه‌نگاران اکنون باید تا پایان ژوئن ایالات متحده را ترک کنند، زیرا وضعیت مهاجرت آنها به استخدام در این سازمان خبری وابسته است.

اخراج برای «راحتی دولت»

دولت ترامپ در نامه‌ای که روز پنجشنبه برای کارمندان اخراج شده ارسال کرد، «راحتی دولت» را دلیل این اخراج‌ها عنوان کرد. این کارمندان تحت قراردادهای به اصطلاح خدمات شخصی بودند که اخراج آنها را آسان‌تر از کارمندان تمام وقت معمولی با حمایت‌های کامل خدمات مدنی می‌کند.

آقای ترامپ این رسانه را که به کشورهایی با رژیم‌های سرکوبگر ـــ از جمله روسیه، چین و ایران ـــ اخبار ارائه می‌دهد، به انتشار «تبلیغات ضد آمریکایی» و حزبی متهم کرده است.

در ماه مارس، خانم لیک، متحد ترامپ و نامزد ناموفق برای فرمانداری و سنا در آریزونا، محل کار خود را «غیرقابل نجات» اعلام کرد. او همچنین بدون ارائه مدرکی ادعا کرده است که آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده و اتاق‌های خبر آن غرق در «اتلاف، کلاهبرداری و سوءاستفاده» هستند.

خانم لیک هفته گذشته گفت که صدای آمریکا محتوای شبکه خبری وان آمریکا، یک کانال تلویزیونی طرفدار ترامپ که دروغ‌های مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را تأیید کرده است، را در برنامه‌های خود قرار خواهد داد.

صدای آمریکا که در سال ۱۹۴۲ تأسیس شد، در ۱۵ مارس، یک روز پس از امضای فرمان اجرایی آقای ترامپ برای تخریب آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده، فعالیت خود را متوقف کرد. برنامه‌های خبری آن از زمان حکم دادگاه در ماه آوریل که دولت ترامپ را از برچیدن این آژانس و سایر اتاق‌های خبر تحت نظارت آن منع کرد، تا حدودی احیا شده است.

دولت ترامپ حکم آوریل را به چالش کشیده و ادعا کرده است که دادگاه بدوی در متوقف کردن اخراج‌های دیگری که در ماه مارس انجام شده بود، زیاده‌روی کرده است.

در اوایل ماه مه، یک دادگاه تجدیدنظر فدرال بخش‌هایی از حکم دادگاه بدوی آوریل را که دولت ترامپ را ملزم به استخدام مجدد کارمندان می‌کرد، متوقف کرد.

دولت ترامپ به بخش‌هایی از دستور ماه آوریل که از سرگیری برنامه‌های خبری صدای آمریکا را الزامی می‌کرد، اعتراض نکرد. دادگاه بدوی تشخیص داد که کنگره از قوه مجریه خواسته است که این شبکه را به عنوان «یک منبع خبری همواره قابل اعتماد و معتبر» حفظ کند.

دولت ترامپ از آن زمان تاکنون بیشتر فعالیت‌های صدای آمریکا را متوقف کرده و در عین حال بخش‌هایی از خدمات آن را احیا کرده است. به عنوان مثال، سرویس‌های ماندارین و فارسی آن احیا شدند. اما وب‌سایت انگلیسی این سازمان خبری از ۱۵ مارس به روز رسانی را متوقف کرده است.

نیویورک تایمز



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net