جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Friday 16 May 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 13.05.2025, 14:04

یووال رافائل در یوروویژن؛ نجات‌یافته از حمله حماس


یووال رافائل هرگز تصور نمی‌کرد که روزی در یوروویژن حضور داشته باشد.

آخرین رویداد موسیقی بزرگی که او در آن شرکت کرده بود، فستیوال نوا در اسرائیل بود، جایی که نزدیک بود جان خود را از دست بدهد. در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، این خواننده هنگام تیراندازی شبه‌نظامیان حماس از این فستیوال گریخت.

حالا او در حال آماده‌سازی برای اجرای برنامه در بزرگ‌ترین رویداد موسیقی جهان است.

او به بی‌بی‌سی گفت: «این چیزی است که هر روز با آن مواجه می‌شوم. این برای من یک پیروزی شخصی است که این تجربه را داشته باشم، نماینده کشورم باشم و این کار را با افتخار انجام دهم.»

در آن روز ــــ یک سال و نیم پیش ــــ خانم رافائل در اولین رِیو (جشن موسیقی الکترونیک) فضای باز خود شرکت کرده بود. هنگامی که راکت‌هایی از غزه به سمت اسرائیل شلیک شد و شبه‌نظامیان حماس شروع به تیراندازی به سمت شرکت‌کنندگان کردند، او و دوستانش تلاش کردند از این قتل‌عام فرار کنند.

آن‌ها در یک پناهگاه بتنی کنار جاده پناه گرفتند. حدود ۵۰ نفر در این پناهگاه به‌صورت فشرده و روی هم دراز کشیده بودند.

اما راه فراری وجود نداشت، زیرا شبه‌نظامیان بارها به سمت جمعیت داخل پناهگاه شلیک کردند و سپس نارنجک‌های دستی به داخل پرتاب کردند.

خانم رافائل در حالی که گریه می‌کرد، موفق شد با پدرش تماس بگیرد، همان‌طور که در یک مستند اسرائیلی پخش شد. او گفت: «بابا، خیلی‌ها مرده‌اند. پلیس را بفرست اینجا. لطفاً بابا، پلیس را بفرست، عجله کن... دارن منو له می‌کنن.»

پدرش پاسخ داد: «آروم باش. یووالی، دخترم. یووالی، عمیق نفس بکش. قایم شو. خودتو به مردن بزن.»

یووال گفت: «خداحافظ»، فکر می‌کرد این پایان کار است.

خانم رافائل یکی از تنها ۱۱ نفری بود که در آن پناهگاه زنده ماند. او به مدت هشت ساعت زیر انبوهی از اجساد پنهان شد تا اینکه نجات یافت.

در آن روز، حدود ۱۲۰۰ نفر توسط شبه‌نظامیان تحت رهبری حماس کشته شدند و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شدند.

خوانندگی حرفه‌ای خانم رافائل پس از این حمله آغاز شد. او می‌گوید: «برای خودم آرزو کردم که شاد باشم و واقعاً درک کنم که چه هدیه‌ای به من داده شده، و آن هدیه زندگی است. داشتن تجربه‌های بیشتر، شاد بودن و زندگی کامل.»

روز پنج‌شنبه، این جوان ۲۴ ساله آهنگ خود به نام «روز جدیدی طلوع خواهد کرد» را در نیمه‌نهایی یوروویژن اجرا خواهد کرد، در حالی که هنوز ترکش‌هایی در پایش دارد.

قوانین «اتحادیه پخش اروپا» (EBU) ــــ که مسئول برگزاری یوروویژن است ــــ اجازه هیچ‌گونه اظهارنظر سیاسی را نمی‌دهد. این خواننده در طول آماده‌سازی برای مسابقه درباره آنچه در فستیوال نوا برایش اتفاق افتاده صحبت نخواهد کرد. او پیش‌تر درباره تجربه خود در سازمان ملل شهادت داده بود.

نماینده اسرائیل با اعتراضاتی در مورد حضور کشورش در این مسابقه موسیقی مواجه شده است.

شبکه ملی ایرلند، RTÉ، از «اتحادیه پخش اروپا» خواستار بحث درباره حضور اسرائیل شد. مدیرکل این شبکه، کوین باکهرست، گفت که از «رویدادهای جاری در خاورمیانه و تأثیر وحشتناک آن بر غیرنظامیان در غزه و سرنوشت گروگان‌های اسرائیلی وحشت‌زده» است. شبکه‌های اسپانیا و اسلوونی نیز خواستار بحث در این مورد شدند.

هفته گذشته، بیش از ۷۰ شرکت‌کننده سابق یوروویژن نامه‌ای امضا کردند و از برگزارکنندگان خواستند که اسرائیل را از این رقابت محروم کنند.

طبق گزارش وزارت بهداشت غزه، از زمان حملات ۷ اکتبر، بیش از ۵۲,۸۰۰ نفر در غزه کشته شده‌اند، از جمله ۲,۷۰۰ نفر از زمان ازسرگیری تهاجم اسرائیل.

در سال‌های گذشته، برخی کشورها از این مسابقه محروم شده‌اند. بلاروس در سال ۲۰۲۱ به دلیل ارائه اثری با محتوای سیاسی آشکار تعلیق شد و یک سال بعد، روسیه به دلیل جنگ در اوکراین از حضور منع شد.

خانم رافائل می‌گوید که سعی می‌کند به کسانی که معتقدند کشورش نباید در این رقابت شرکت کند، توجه نکند. او گفت: «همه نظراتی دارند. من واقعاً همه چیز را کنار می‌گذارم و فقط روی مهم‌ترین چیز تمرکز می‌کنم. شعار امسال ‘اتحاد با موسیقی’ است و ما برای همین اینجا هستیم.»

یوروویژن اعلام کرد که نگرانی‌ها و دیدگاه‌ها درباره وضعیت فعلی خاورمیانه را درک می‌کند، اما اصرار دارد که اعضا باید اطمینان حاصل کنند که یوروویژن همچنان «رویدادی جهانی باشد که از طریق موسیقی ارتباطات، تنوع و شمول را ترویج میکند.»

با این حال، شورای امنیت ملی اسرائیل به هواداران این کشور هشدار داده است که هنگام حضور در یوروویژن از نمایش نمادهای یهودی یا اسرائیلی خودداری کنند.

روز یکشنبه، در طول رژه افتتاحیه یوروویژن در شهر بازل سوئیس، هیئت پخش اسرائیل به پلیس و EBU شکایت کرد و ادعا کرد که یک معترض طرفدار فلسطین به سمت آنها حرکتی تهدیدآمیز (مانند بریدن گلو) انجام داده و به سمتشان آب دهان پرتاب کرده است.

خانم رافائل گفت: «گاهی ترسناک بود، حتی ناراحتکننده، اما این باعث می‌شود مدام به خودم یادآوری کنم چرا اینجا هستم و هدفم چیست، که پخش کردن هرچه بیشتر عشق و افتخارآفرینی برای کشورم است.»

سال گذشته، ادن گولان، خواننده اسرائیلی که گفته بود تهدید به مرگ شده، هنگام اجرا هو شد. وقتی از خانم رافائل پرسیده شد که آیا او هم انتظار هو شدن دارد، اعتراف کرد: «فکر می‌کنم انتظارش را دارم. اما ما اینجا هستیم که بخوانیم و من با تمام وجود برای همه خواهم خواند.»

او گفت که آنها چندین تمرین با صداهای پس‌زمینه انجام داده‌اند تا او بتواند با وجود حواس‌پرتی‌ها تمرین کند. وقتی پرسیده شد که آیا این ناراحت‌کننده است، به بی‌بی‌سی گفت که احساسات زیادی دارد که آنها را کنار می‌گذارد تا متمرکز بماند.

او افزود: «واقعاً فکر می‌کنم بار سنگینی روی دوشم است، مسئولیت بزرگی دارم. آدم‌های زیادی در خانه هستند که از من انتظاراتی دارند.»

منبع: بی‌بی‌سی نیوز



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net