سه شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵ - Tuesday 26 May 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 26.05.2026, 7:25

حمله‌سنتکام علیه سایتهای پرتاب موشک ایران


ارتش ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که «در دفاع از خود» حملاتی را در جنوب ایران انجام داده است؛ از جمله علیه سایت‌های پرتاب موشک و قایق‌هایی که اقدام به کارگذاری مین می‌کردند. این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده بود مذاکرات با تهران «به‌خوبی پیش می‌رود».

کاپیتان تیم هاوکینز، سخنگوی فرماندهی مرکزی، در بیانیه‌ای گفت که این اهداف شامل سایت‌های پرتاب موشک و قایق‌های ایرانی بود که تلاش می‌کردند مین‌گذاری کنند.

کاپیتان هاوکینز که از ذکر نام کشتی‌های مورد هدف، محل استقرار آن‌ها یا مکان دقیق سایر حملات آمریکا خودداری کرد، گفت: «فرماندهی مرکزی آمریکا همچنان از نیروهای خود دفاع می‌کند و همزمان در جریان آتش‌بس کنونی خویشتنداری به خرج می‌دهد.»

یک مقام ارشد نظامی آمریکا گفت موشک‌های زمین به هوای ایران تعدادی از ناو جنگی نیروی دریایی ایالات متحده ـــ از جمله دو ناو هواپیمابر و شناورهای اسکورت آن‌ها ـــ را که در دریای عمان و دریای عرب در حال اجرای محاصره علیه کشتی‌هایی هستند که قصد ورود یا خروج از بنادر ایران را دارند، تهدید کرده‌اند. این مقام افزود که حملات آمریکا در نزدیکی بندرعباس انجام شده است.

این حمله در زمانی انجام شد که یک هیئت از ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، برای گفت‌وگو درباره توافق احتمالی با آمریکا در قطر به سر می‌برد.

قطر که در جریان جنگ با حملات شدید ایران مواجه شده بود، میزبان میلیاردها دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران است.

در ایران، وب‌سایت خبری «تابناک»، از کشته شدن چهار نیروی سپاه در حملات آمریکا به قایق‌ها خبر داد. همچنین تلویزیون دولتی ایران به‌طور جداگانه از وقوع انفجارهایی در اطراف بندرعباس، شهری در تنگه هرمز که دارای بندر نظامی و فرودگاه با کاربری دوگانه است، گزارش داد.

این حملات تازه‌ترین اقداماتی است که آتش‌بس چند هفته‌ای در این جنگ را متزلزل کرده است. تنگه هرمز، که زمانی یک‌پنجم نفت خام و گاز طبیعی جهان از آن عبور می‌کرد، همچنان عملاً در کنترل ایران قرار دارد و این امر بازارهای جهانی انرژی را دچار اختلال کرده است.

قطر توافق بر سر ۱۲ میلیارد دلار دارایی ایران را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه قطر می‌گوید گزارش‌هایی که ادعا می‌کنند دولت این کشور برای تضمین نهایی‌شدن توافق با ایران، ۱۲ میلیارد دلار به جمهوری اسلامی «پیشنهاد» داده، «کاملاً بی‌اساس» است.

ماجد الانصاری سه‌شنبه پنجم خرداد در شبکه ایکس نوشته که این گزارش‌ها «توسط طرف‌هایی منتشر می‌شوند که به دنبال برهم زدن توافق و تضعیف تلاش‌های دیپلماتیک با هدف کاهش تنش‌ها و تقویت ثبات در منطقه‌اند.»

او افزوده که تلاش‌های دیپلماتیک قطر که با «هماهنگی» شرکای منطقه‌ای انجام می‌شود، «شناخته‌شده و شفاف است».

ماجد الانصاری انتشار این دست روایت‌ها را «تلاش‌های مذبوحانه برای خدشه‌دار کردن اعتبار» دولت قطر نامیده که به گفته او به‌عنوان «یک بازیگر بین‌المللی قابل اعتماد در مسیر دستیابی به صلح» است.

این موضع‌گیری اندکی پس از آن اعلام می‌شود که روز دوشنبه، چهارم خرداد، هیئت نمایندگی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، و با همراهی عباس عراقچی، وزیر خارجه، در سفری غیرمنتظره وارد قطر شد.

شب گذشته برخی رسانه‌ها از جمله شبکه خبری الجزیره، گزارش دادند آمریکا و ایران با میانجی‌گری قطر، بر سر ۱۲ میلیارد دلار دارایی‌های مسدودشده ایران در قطر به توافق رسیده‌اند.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از منابع آگاه نوشته بود که رئیس کل بانک مرکزی ایران هم برای بحث درباره احتمال آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران در چارچوب توافق نهایی در مذاکرات قطر حضور داشته است.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، نیز در گزارشی نوشته بود که سفر قالیباف به همراه وزیر خارجه و رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی به قطر «در جهت آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده در مرحله اول اجرایی شدن یادداشت تفاهم احتمالی است.»

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی «اصرار دارد در این فرایند حتماً بخشی از پول‌های بلوکه شده آزاد شود.»

شبکه خبری الجزیره به نقل از یک منبع آگاه از مذاکرات میان هیئت عالی‌رتبه ایرانی و مقامات دوحه، مدعی شده که قطر با آمریکا به «تفاهم» رسیده که بخشی از دارایی‌های مالی مسدودشده ایران «آزاد» شود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net