دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
ایران و کره جنوبی اگر چه از نظر وسعت و منابع طبیعی به شدت با یکدیگر متفاوتاند ولی در دوران کنونی بسیار با هم مقایسه میشوند. شاید به این دلیل که رویدادهای بعد از سال ۱۹۷۹ و دهههای متعاقب آن در سرنوشت هر دو مملکت بسیار تاثیر گذار بوده است.
در ایران انقلاب ۵۷ مسیر کاملا تازه و پیشبینی ناپذیری را فراروی کشور قرار داد ولی در کره ترور ژنرال پارک تحول مهمی در گذار کشور از اقتدار گرایی به دموکراسی، و تعمیق توسعه یافتگی آن محسوب میشد.
شاید به جرئت بتوان گفت در این مدت دو سرزمین دقیقا روی دو پیکان با جهتهای کاملا مخالف حرکت کردهاند به طوری که اگر از امروز به مدت ۲۱ سال رشد مداوم ۱۰ درصدی داشته باشیم تازه به وضعیت امروز کره جنوبی میرسیم. حال با این اوصاف میکوشیم تا به برخی از تفاوتهای دو کشور در مسیر توسعه یافتگی اشاره کنیم:
کره جنوبی در چهل سال اخیر کوشیده تا بخشی از نظم جهانی باشد و به افزایش سهم خود از آن بپردازد در حالی که ایران در این مدت سعی کرده تا با تردید در اوضاع جهان داعیه تغییر و مدیریت آن را داشته باشد!
کره جنوبی اقتصاد خود را بر بنیان سرمایه داری بنا کرد و رشد اقتصادی را اولویت خویش قرار داد اما اقتصاد ایران با تاثیر پذیری از اندیشههای چپ به دولتی کردن همه بخشها و نهادینه کردن ناکارآمدیها رسید!
کره جنوبی با تقویت بخش خصوصی (شرکتهایی مانند هیوندای و سامسونگ) آنها را شریک اقتصادی خود قرار داد ولی ایران با تضعیف بخش خصوصی آنها را در اقتصاد دولتی ناکارآمد منحل کرد!
در کره جنوبی یارانهها به تولید کنندگان بخش خصوصی تعلق گرفته و باعث رونق تولید در شرکتهای چندملیتی شدند در حالی که در ایران یارانهها به مصرف کننده داده شد و در هجوم تورم افسار گسیخته هرز رفت!
کره جنوبی در دوگانه؛ رشد/ عدالت، اولویت را به رشد اقتصادی داد و در نهایت با ایجاد دولت رفاه به عدالت نیز دست یافت در حالی که ایران اولویت را به عدالت داد و با ناکامی در دستیابی به توسعه، فقر را عادلانه در میان مردم توزیع کرد!
کره جنوبی به دلیل فقدان نفت و سایر منابع طبیعی موفق شد در سراسر کشور نهضت تولید و کارآفرینی ایجاد کند در حالی که ایران با اتکای به درآمد بادآورده نفت کارآفرینی و بخش خصوصی واقعی را نابود کرد!
کره جنوبی حاکمیت یگانه دارد و در ساختار سیاسی آن رئیس جمهور بالاترین مقام کشور محسوب میشود حال آن که در ایران نوعی حاکمیت دو گانه و ساختار موازی وجود دارد که مانع اصلی بر سر راه توسعه یافتگی محسوب میشود!
کره جنوبی از سرمایه داری آغاز کرد و به دولت رفاه رسید که در آن رشد اقتصادی با کاهش فاصله طبقاتی و ضریب جینی همراه شد در حالی که ایران از اقتصاد دولتی شروع کرد و با کاهش رشد اقتصادی به افزایش نابرابری و بی عدالتی رسید!
کره جنوبی در اقتصاد استراتژی “توسعه صادرات” را برگزید و توانست به بازارهای جهانی برای تولیدات خود دسترسی یابد در حالی که ایران با برداشت غلط درباره خودکفایی استراتژی “جایگزینی واردات” را انتخاب کرد و شانس خود را برای جهانی شدن اقتصاد از دست داد!
کره جنوبی در چهاردهه گذشته از یک حکمرانی خوب (دولت اقتدارگرای با ظرفیت) به یک حکمرانی بهتر (دولت دموکراتیک) گذر کرد در حالی که ما در ایران از “جمهوری” به” اندک سالاری” رسیدیم هر چند که هرگز از وجود یک حکومت با ظرفیت برخوردار نبودیم!
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
نشریه آمریکایی – کانادایی «وایس» به نقل از برخی مقامات اطلاعاتی اروپایی و خاورمیانهای خبر داد که هادی مطر، جوان ۲۴ سالهای که با چاقو به سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی حمله کرد، پیش از این اقدام با اعضای سپاه پاسداران در رسانههای اجتماعی تماس مستقیم داشته است.
به گزارش العربیه، یک مقام ضد تروریسم «ناتو» نیز به وایس گفته است که این حادثه، تمام نشانههای یک حمله «هدایتشده» را داشته است. به گفته این مقام اروپایی، در چنین عملیاتهایی، یک سرویس اطلاعاتی بدون اینکه مشارکت مستقیمی در خود حمله داشته باشد، یک «هوادار» را به سوی انجام آن سوق میدهد.
سلمان رشدی پس از حمله با چاقو در روز جمعه دچار آسیب جدی شد و برای ساعتها به دستگاه تنفس مصنوعی متصل بود. منابع نزدیک به او صبح دیروز خبر دادند، رشدی به طور طبیعی نفس میکشد و میتواند صحبت کند.
یک مقام اطلاعاتی از خاورمیانه نیز به نشریه وایس گفته است، ارتباط مطر در مقطعی پیش از حمله با افرادی که به صورت مستقیم با نیروی قدس در ارتباط بوده یا به این نهاد نزدیک بودهاند، «روشن است.»
او در ادامه افزود: «میزان دخالت مشخص نیست. آیا این یک ترور با حمایت مستقیم بوده است و یا آیا این حمایت مجموعهای از پیشنهادها و دستورالعملها برای انتخاب هدف بوده است.»
سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی روز پنجشنبه ۲۱ مرداد، هنگامی که برای آغاز سخنرانی در مراسمی در غرب نیویورک آماده میشد، هدف حمله قرار گرفت.
یک شاهد عینی در نشست موسسه «چاتاکوا» به خبرنگار «رویترز» گفت مردی از میان جمعیت فریادزنان به سوی سلمان رشدی، هنگامی که او معرفی میشد، حملهور شد اما حمله او بهسرعت مهار شد.
پلیس نیویورک اعلام کرد که سلمان رشدی در حمله روی صحنه با سلاح سرد هدف قرار گرفته و از ناحیه سر و گردن دچار جراحت شد و بلافاصله پس از حادثه با بالگرد به بیمارستان منتقل شد.
روحالله خمینی در بهمنماه ۱۳۶۷ بدون آن که رمان آیات شیظانی را خوانده باشد، فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد. منابع ایرانی میگویند ترجمه شکستهبسته بخشهایی از کتاب آیات شیطانی، پس از صدور فتوای خمینی، توسط مترجمان روزنامه اطلاعات تهیه شد که عطاالله مهاجرانی برای نوشتن کتاب نقد خود از آن استفاده کرد.
خمینی در حالی فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد که چند سال پیش از آن، رمان “بچههای نیمهشب” نوشته همین نویسنده، برنده جایزهٔ بهترین رمان خارجی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده بود.
«بنياد ۱۵ خرداد» که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود در سال ۱۳۸۸ جایزه قتل سلمان رشدی را ۳ میلیون و ٣٠٠ هزار دلار تعیین کرده بود.
محمد خاتمی در زمان ریاست جمهوری خود تعهد داده بود که این فتوا عملی نشود، اما علی خامنهای در ژانویه ۲۰۰۵ دوباره تأکید کرد که سلمان رشدی مرتد است و کشتن او جایز.
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش داد که اسرائیل چندین پایگاه نظامی رژیم سوریه که محل استقرار نیروهای نیابتی ایران هستند را در حومه جنوبی بندر طرطوس مورد هدف حملات هوایی قرار داده است.
این سازمان حقوق بشری شامگاه یکشنبه ۲۳ مرداد اعلام کرد که طی این حمله، چندین موشک به پایگاه پدافند هوایی و راداری در طرطوس اصابت کرد و شاهدان از شنیدن صدای چندین انفجار مهیب خبر دادند.
طبق گزارش این سازمان، پس از حمله مذکور چندین آمبولانس به سوی محل مورد اصابت اعزام شدند.
منابع دیدبان حقوق بشر به «العربیه» گفتند که برخی انبارهای مهمات حزبالله لبنان نیز در محل مورد حمله قرار دارند.
از سویی منابع العربیه گزارش دادند که اسرائیل کاروان حمل موشک برای ارسال به حزبالله را مورد هدف قرار داده است. این منابع گفتند، دو افسر ایرانی و سوری که عملیات جابجایی این موشکها را مدیریت میکردند نیز مورد اصابت قرار گرفتند.
همزمان تلویزیون دولتی سوریه بدون ارائه جزئیات بیشتر گزارش داد که ارتش اسرائیل چندین موضع در طرطوس را هدف قرار داده است: این موشکها توسط هواپیماهای جنگی که بر فراز کشور همسایه لبنان در حال پرواز بودند، شلیک شده است.
بنا به گزارش رسانههای رژیم اسد، پدافند هوایی سوریه به برخی اهداف «دشمن» در آسمان طرطوس و کوههای قلمون در نزدیکی مرز لبنان شلیک کرده است. این رسانهها همچنین از کشتهشدن ۳ نظامی و زخمیشدن ۳ نفر دیگر در این حملات خبر دادند.
اسرائیل طی سالهای گذشته صدها حمله به اهدافی در بخشهای تحت کنترل دولت سوریه انجام داده است، اما به ندرت چنین عملیاتهایی را تایید یا مورد بحث قرار داده است. با این حال، اسرائیل اذعان کرده که پایگاههای گروههای شبهنظامی متحد ایران، مانند حزبالله لبنان که هزاران جنگجو را برای جنگ در کنار نیروهای بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه فرستاده است، هدف قرار میدهد.
در ماه ژوئن، حملات هوایی اسرائیل به طور موقت فرودگاه بینالمللی دمشق را از مدار خارج کرد.
منابع: العربیه، رادیو فردا
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ -
Monday 15 August 2022
|
ايران امروز |