ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 09.08.2005, 10:49
نگاه امریکائیها به سفر بشار اسد به تهران

حسن هاشمیان
سه‌شنبه ١٨ مرداد ١٣٨٤

یک مسؤول در وزارت دفاع امریکا گفته است که « .. بشار اسد فکر میکند با گسترش روابط خود با ایران میتواند خود را قویتر از گذشته در منطقه ببیند این در حالی است که گسترش روابط ایران و سوریه فقط به تقویت سیاستهای تهران در منطقه منجر میشود که از طریق آن ایران میتواند به حزب الله لبنان کمک برساند و اهرم فشاری برعلیه اسرائیل و امریکا باشد.»
به نوشته روزنامه الشرق الاوسط این مسؤول امریکائی که در یکی از بنیادهای اندیشه در واشنگتن سخن میگفت، اضافه کرده است « .. بشار اسد با سفر خود به تهران یک بار دیگر بر گام زدن در مسیر اشتباه اصرار میکند در حالیکه اکنون در برابر وی یک فرصت طلائی قرار دارد که اگر بخواهد میتواند از آن استفاده کرده و نظام سیاسی خود را از فروپاشی مصون کند. این فرصت در اختیار حاکمی دیگر جز او نیست که با غنیمت شمردن آن میتواند رژیم سیاسی خود را از گسیختگی و از دست دادن همه چیز نجات دهد».
بنا به نوشته الشرق الاوسط چاپ لندن این مسؤول امریکائی که به گروه های فشار یهودی در واشنگتن نزدیک است، اظهار نموده که بشار اسد با داشتن یک سازمان اطلاعاتی قدرتمند تنها کسی است که میتواند امریکائیها را از گردابی که هم اکنون در عراق درگیر آن شده اند، نجات دهد و در مقابل این تنها امریکا و نه ابران است که میتواند به بشار اسد یاری داده تا بتواند اصلاحات لازم را در داخل کشور خود به مرحله اجرا بگذارد بطوری که نظام سیاسی خود را حفظ کرده و زمام امور از دست وی خارج نشود.
این سخنران امریکائی ادامه میدهد «.. بزرگترین مشکل بشاراسد و مشاورین وی در دمشق این است که تلاش میکنند آنچه که امریکا « نگفته » است را بخوانند. در حالیکه ایالات متحده بارها به وضوح و به سادگی همه چیز را بیان نموده و هیچ برنامه اعلام نشده ای ( برای سوریه ) ندارد. ما خواسته های خود را قبلا بطور آشکار اعلام کردیم که بر چهار محور استوار است: نخست مربوط به سیر حوادث در عراق است. استراتژی ما در این کشور ما را ملزم میسازد که شورشیان بازمانده از رژیم گذشته عراق، نیروهای زرقاوی و بن لادن را سرکوب کنیم و از هرگونه همکاری جدی دولت سوریه در این راه استقبال میکنیم. دوم به سازمانهای فلسطینی و رهبران آن در سوریه مربوط میشود که برای دولت سوریه این امکان وجود دارد آنان را از خاک خود طرد کرده و بعنوان مثال به قطر بفرستد تا در آنجا بعنوان شهروندان عادی زندگی کنند و نه هدایت کنندگان سازمانهای تروریستی . و سوم مربوط به اوضاع لبنان است که تاکنون دولت سوریه بخش اعظم خواسته های ما در این کشور را به مرحله اجرا گذاشته است. اما محور آخر اینکه دولت سوریه گامهای اساسی در راستای پیاده کردن اصلاحات برای دموکراتیزه کردن کشور بردارد. » سخنران امریکائی اضافه کرد: « .. ما همچنین آمادگی آنرا داریم که به بشار اسد کمک کرده تا برنامه یک کودتا بر علیه کسانی که دستانشان به خون ملت سوریه آلوده است و سیاست ما در واشنگتن مانع از آن میشود که با آنها تعامل کنیم را به مرحله اجرا بگذارد. ما نیز آمادگی آنرا را داریم که بشار اسد را در تغییر نام حزب بعث و گزینش نام جدیدی که متضمن فعالیت چندحزبی و رعایت اصول دموکراسی باشد، یاری دهیم. این حزب باید مانع رسیدن بنیادگرایان اسلامی به قدرت شود و در برابر آنها بیایستد. از نظر ما بهبود دموکراسی در داخل سوریه اساس شکل دهی نوع روابط آن با همسایگان است و فقط با گسترش دموکراسی است که میتوان موضوعاتی چون « بلندیهای جولان » و« مزارع شبعا » را حل کرد. ما همچنین به اسرائیل پیشنهاد نمیکنیم که تا مادامیکه اصلاحات دموکراسی در داخل همسایگان آن تحقق نیافته است موافقتنامه صلح امضا کند.
در پایان این سخنرانی خبرنگار الشرق الاوسط در واشنگتن خواست تا نام سخنران را در زیر اظهارات وی بیاورد اما خطیب به شدت با این موضوع مخالفت کرد و بیان نمود این نوع سخنان در اختصاص وزارت خارجه است و باید آنها در این رابطه اظهار نظر کنند. او همچنین به شدت وزارت خارجه کشور خود را مورد انتقاد قرار داد و اظهار داشت که دکتر اسد را به خوبی میشناسد و وزارت خارجه امریکا مسؤول سرگردانی بشار اسد در اتخاذ سیاستها و موضعگیریهای روشن نسبت به ایالات متحده است. این مسؤول در وزارت دفاع امریکا اضافه کرد: بر وزارت خارجه امریکا واجب است که حاکم سوریه را نصیحت نماید اشتباهات صدام حسین در مورد تصور عدم جدیت برخورد امریکا با وی را تکرار نکند.
این مسؤول امریکائی فاش ساخت که کمکهای سوریه به شورشیان در عراق فشارهای سختی را بر نیروهای امریکائی وارد کرده و آنها را در تنگنای مرگباری قرار داده است، و این مسأله میتواند به طلبیدن کمک اسرائیلها از سوی امریکا منجر شود که مراکز حیاتی و مهمی را در داخل سوریه بمباران کنند و « دندانهای بلند » سوریها را بتراشد! در این میان و همراه با چنین اقداماتی امریکا تلاش خواهد کرد فشارهای بین المللی را بر سوریه افزایش داده و این کشور را در انزوای بین المللی قرار دهد. انزوائی سخت تر از آنچه که صدام حسین سابقا در آن به سر برده بود.