ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 25.09.2021, 16:59

سفیر ایران در باکو: رزمایش سپاه در ارس تهدیدی برای جمهوری آذربایجان نیست


عباس موسوی، سفیر ایران در باکو گفت رزمایشی که اخیرا در نزدیکی مرزهای دو کشور برپا شد، تهدیدی برای جمهوری آذربایجان نیست.

به گزارش بی‌بی‌سی، موسوی گفت این یک رزمایش از پیش برنامه‌ریزی شده بوده و قدرت نظامی ایران، تهدیدی برای همسایگانش نیست. این سخنان سفیر ایران در یک وب‌سایت محلی به نام «حقین» منتشر شده است.

در عین حال حسن عاملی، امام جمعه اردبیل در خطبه‌های نمازجمعه این شهر گفت که این رزمایش «پاسخی به حضور اسرائیل» در جمهوری آذربایجان است.

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای عاملی گفت: «اسرائیل برای توطئه علیه ایران به آذربایجان آمده و سپاه نیز در برابر دشمن خود مانور و رزمایش اجرا می‌کند.»

همچنین علی‌اکبر باقری بنایی، یکی دیگر از امامان جمعه استان اردبیل که در شهر پارس‌آباد مغان مستقر است، در خطبه‌های نماز جمعه از جمهوری آذربایجان خواست تا «پای نیروهای بیگانه را به منطقه باز نکند.»

باقری بنایی نیز در سخنرانی‌اش به رزمایش اخیر اشاره کرد و گفت که پیام این اقدام «حسن همجواری و دوستی و مودت بوده و انتظار داریم جمهوری آذربایجان هم حسن همجواری را رعایت کند.»

در روزهای اخیر خبرهای ضد و نقیضی درباره رزمایش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در نزدیکی مرزهای ایران و جمهوری آذربایجان منتشر شد.

بر اساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، برخی شهروندان ادوات نظامی سپاه را در حال انتقال به نزدیکی رود ارس دیده بودند.

همچنین برخی نیز از دیده شدن ادوات نظامی ایرانی از سوی شهروندان جمهوری آذربایجان خبر دادند.

در عین حال هنوز دقیق روشن نیست که این رزمایش در چه ابعادی و در چه روزهایی برگزار شده است.

به گزارش وب‌سایت آذربایجانی «حقین»، سفیر ایران در باکو نیز گفته است که خبرهای مربوط به این رزمایش «به شکل اشتباه» منتشر شده‌اند. اما او نیز جزییات روشنی از این رزمایش نظامی ارائه نکرد.

عباس موسوی گفت که روابط ایران و جمهوری آذربایجان «ابدی و برپایه ارزش‌های مشترک بیشمار و برادری تهران و باکو» است.

اما جمهوری آذربایجان از جمله کشورهای همسایه ایران است که با کشور اسرائیل ارتباطات دوستانه‌ای دارد و این مساله همواره با نارضایتی جمهوری اسلامی در ایران همراه بوده است.

اسرائیل یکی از مشتری‌های مهم نفت جمهوری آذربایجان است و همزمان، آذربایجان نیز از اسرائیل تسلیحات نظامی وارد می‌کند.

علاوه بر این در جریان جنگ سال گذشته بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی»، گزارش‌هایی از حضور شبه‌نظامیان مخالف بشار اسد در حمایت از جمهوری آذربایجان در این جنگ منتشر شد.

این افراد که از سوی کشور ترکیه حمایت می‌شوند، در جنگ داخلی سوریه در برابر بشار اسد و شبه‌نظامیانی می‌جنگند که از سوی ایران حمایت می‌شوند.

علاوه بر این برخی از رسانه‌ها و گروه‌های سیاسی نیز طرفدار جدایی منطقه آذربایجان ایران و پیوستن آن به جمهوری آذربایجان هستند که از جمله مسایل بسیار حساس در روابط تهران و باکو تلقی می‌شود.

اما به رغم همه دشواری‌ها در روابط دو کشور، ایران و جمهوری آذربایجان از زمان تاسیس این کشور در سال ۱۹۹۱ تاکنون همواره روابط دوستانه‌ای داشته‌اند.