ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 06.10.2026, 11:55

بیانیه آمریکا و ۹ کشور دیگر در محکومیت «فعالیت‌های تروریستی» ایران


۱۰ کشور قاره آمریکا در بیانیه‌ای که روز دوشنبه، ۱۳ مهرماه، منتشر شد «اقدامات تروریستی» جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش در نیمکره غربی را محکوم کردند.

در این بیانیه به «تلاش‌های خصمانه ایران و نیروهای نیابتی‌اش از جمله نقشه‌های مرگبار، تأمین غیرقانونی پول، مداخله سیاسی و فعالیت برای نفوذ خارجی» اشاره شده است.

این بیانیه اشاره می‌کند که هدف از این گونه اقدامات «تقویت شبکه‌های تروریستی، تضعیف فرایندهای قانونی یا دولتی و ضربه زدن به امنیت منطقه‌ای» است.

ایالات متحده، آرژانتین، کانادا، کلمبیا،‌ کستاریکا، جمهوری دومینیکن، گویان، پاراگوئه،‌ پرو، و ترینیداد و توباگو امضاکنندگان این بیانیه هستند.

این بیانیه پس از آن منتشر می‌شود که آمریکا و پاراگوئه در ماه سپتامبر گذشته به طور مشترک «نشست مقابله با تروریسم فراملی» را با هدف همکاری در نیمکره غربی علیه «فعالیت تروریستی» تهران برگزار کردند.

سال گذشته اکوادور که متحد آمریکا است سپاه پاسداران، حماس و حزب‌الله را سازمان‌های تروریستی اعلام کرد و آرژانتین نیز در بهمن‌ماه ۱۴۰۴ نیروی قدس سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی قرار داد. در همان زمان در خبرها آمده بود که آمریکا مشوق هر دو اقدام بوده است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، واشینگتن همچنین دربارهٔ پیگیری چنین اقداماتی در شیلی، پرو و پاناما گفت‌وگو کرده است، هرچند مشخص نیست که این موضوع تاکنون به‌طور رسمی با همتایان این کشورها مطرح شده باشد.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند که نیروهای حزب‌الله لبنان در هر سه کشور حضور داشته‌اند و هر سه کشور نیز رئیس‌جمهور یا رئیس‌جمهور منتخب همسو با آمریکا دارند.

رادیو فردا