ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 14.09.2026, 11:13

تعویق نشست کشورهای حوزه خلیج فارس درباره تنگه هرمز


نشست کشورهای خلیج فارس در عمان که برای روز دوشنبه برنامه‌ریزی شده بود به تعویق افتاد. بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجهٔ عمان، اواخر یکشنبه‌شب در پستی اعلام کرد نشست منطقه‌ای که قرار بود روز دوشنبه برگزار شود، «به‌منظور حفظ اجماع» به تعویق افتاده است.

با تعویق این نشست، امیدها برای دستیابی به پیشرفت دیپلماتیک در زمانی کوتاه‌ کمرنگ شد و قیمت نفت بیش از ۳ درصد بالا رفت.

مقامات ایرانی پیش‌تر گفته بودند که در این نشست با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس شرکت خواهند کرد تا توافقی با عمان درباره نحوه اداره مسیرهای کشتیرانی از تنگه هرمز ارائه دهند؛ تنگه‌ای که پیش از جنگ حدود یک‌پنجم عرضه جهانی نفت از آن عبور می‌کرد.

«خبرگزاری فارس» وابسته به سپاه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه ایران گزارش داد که نشست عمان به درخواست برخی کشورهای منطقه و بر اساس تصمیمی مشترک میان تهران و مسقط به تعویق افتاده است. اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد نشست عمان به دلیل درخواست عربستان لغو شد.