ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 06.06.2026, 7:32

عملیات تخریب کلیسای تاریخی انجیلی مشهد «متوقف شد»


سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی خراسان رضوی از توقف عملیات تخریب کلیسای انجیلی مشهد با ورود یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، همکاری نیروی انتظامی و دستور مقام قضایی خبر داد.

حمید حلاج‌مقدم روز جمعه ۱۵ خرداد به ایرنا گفت این بنا، با وجود خروج از فهرست آثار ملی در سال‌های گذشته، همچنان در اسناد مصوب حریم بافت تاریخی و طرح تفصیلی مرکز مشهد به‌عنوان بنایی واجد ارزش تاریخی شناخته می‌شود و هرگونه اقدام عمرانی در آن نیازمند رعایت ضوابط قانونی و دریافت مجوز است.

او افزود پس از اطلاع از آغاز عملیات تخریب در ساعات اولیه بامداد، موضوع بلافاصله پیگیری و عملیات متوقف شد. به گفته او، مستندسازی بخش‌های آسیب‌دیده، ارزیابی خسارت و پیگیری حقوقی عوامل دخیل در جریان است.

پیشتر منبع خبری «جماران» گزارش داده بود که کلیسای تاریخی انجیلی مشهد بامداد ۱۴ خرداد با بولدوزر تخریب شده و از حضور شهروندان و خبرنگاران در محل جلوگیری شده است.

در این گزارش‌ها به جزییات بیشتر اعم از انگیزه، هویت افراد یا نهاد تخریب‌کننده، اشاره‌ای نشده است.

کلیسای انجیلی مشهد مربوط به دوره پهلوی اول و در خیابان جنت این شهر واقع است. این بنا در سال ۱۳۸۴ با شماره ۱۳۳۷۵ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بود.

این کلیسا با معماری خاص و سقف صلیبی‌اش، یادآور حضور مسیحیان انجیلی در این شهر از اواخر دوره قاجار بود. یکی از مهم‌ترین یادگارهای این جامعه مسیحی، تأسیس اولین بیمارستان مدرن مشهد، معروف به بیمارستان آمریکایی، است.

رادیو فردا