ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 13.05.2026, 14:00

بلومبرگ: بارگیری نفت ایران از خارک متوقف شده است


خبرگزاری بلومبرگ با استناد به تصاویر ماهواره‌ای گزارش داده است که بارگیری نفت ایران از جزیره خارک، بزرگترین پایانه نفتی کشور، طی روزهای گذشته متوقف شده و مخازن نفت موجود در این جزیره نیز تقریباً به صورت کامل پر شده است.

همچنین شرکت ردیابی نفتکش‌ها، تانکر ترکرز نیز گزارش داده است که از زمان آغاز محاصره دریایی آمریکا علیه جمهوری اسلامی -طی یک ماه گذشته- صادرات نفت ایران به طور کامل متوقف شده است.

در صورت ادامه توقف صادرات و پر شدن دیگر مخازن نفتی خشکی ایران، جمهوری اسلامی مجبور به کاهش دست کم روزانه ۱.۲ میلیون بشکه تولید نفت خواهد بود و تنها به میزان مصرف داخلی نفت تولید خواهد کرد.

ایالات متحده آمریکا به خاطر عدم پای‌بندی جمهوری اسلامی به رفع انسداد تنگه هرمز در چارچوب توافق آتش‌بس، حدود یک ماه پیش محاصره دریایی جمهوری اسلامی را آغاز کرد و طبق آخرین اعلامیه فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، ناوگان دریایی این کشور تاکنون ۶۵ کشتی مرتبط با ایران را مجبور به تغییر مسیر کرده و چهار کشتی را نیز مورد هدف قرار داده و از کار انداخته است.

بلومبرگ با استناد به تصاویر ماهواره‌ای می‌گوید ۱۸ نفتکش ایران در شرق جزیره خارک لنگر انداخته و شمار دیگری از نفتکش‌ها در اطراف بندر جاسک در دریای عمان سرگردان هستند.

دقیقاً مشخص نیست جمهوری اسلامی تا کجا بتواند در مقابل بستن درب چاه‌های نفتی مقاومت کند، اما ارزیابی «مرکز داده‌های باز ایران» بر اساس آمارهای کپلر و وزارت نفت ایران حاکی است که ۷۰ درصد از کل ظرفیت تأسیسات ذخیره خشکی نفت کل ایران پر شده و روند کاهش تولید نفت آغاز شده است.

ظرفیت اسمی تأسیسات ذخایر خشکی نفت ایران حدود ۹۵ میلیون بشکه است که بیش از ۴۰ درصد آن در جزیره خارک واقع شده است.

بلومبرگ نیز می‌گوید مخازن نفتی ایران به سرعت در حال پر شدن است.

صدای آمريکا