ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 25.04.2026, 10:01

اختلاف تهران و واشینگتن بر سر دیدار مستقیم در اسلام‌آباد


در پی ورود عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران به پاکستان، مقام‌های ایران و آمریکا روایت‌های متفاوتی درباره دیدار مستقیم دو طرف ارائه کرده‌اند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، شنبه اعلام کرد هیچ دیداری میان هیئت ایرانی و نمایندگان دولت آمریکا برنامه‌ریزی نشده است. به‌گفته بقایی، قرار است مقام‌های پاکستانی پیام‌ها را میان دو طرف منتقل کنند و هیئت ایرانی نیز نگرانی‌ها و ملاحظات خود را از طریق پاکستان ارائه خواهد کرد.

در مقابل، کرولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، به شبکه «فاکس نیوز» گفت استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، و جرد کوشنر، داماد ترامپ قرار است در جریان سفر به اسلام‌آباد به‌طور مستقیم با عباس عراقچی دیدار کنند. کاخ سفید همچنین اعلام کرد این دیدار به درخواست تهران برنامه‌ریزی شده است.

لویت اضافه کرد واشینگتن طی روزهای اخیر نشانه‌هایی از پیشرفت در مواضع ایران دیده و امیدوار است گفت‌وگوهای اوایل هفته پیش‌رو به نتایج بیشتری منجر شود. به‌گفته او، جی.دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، نیز در صورت تحقق پیشرفت قابل توجه، آماده است به پاکستان سفر کند و به مذاکرات بپیوندد.

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌گوید ایران قصد دارد پیشنهادی برای پاسخ‌گویی به مطالبات واشینگتن ارائه دهد، اما هنوز جزئیات این پیشنهاد مشخص نیست. ترامپ همچنین اعلام کرد دولت آمریکا در حال حاضر با افراد مسئول در تماس است، بدون آنکه نامی از مذاکره‌کنندگان ببرد.

افزایش تنش میان تهران و واشینگتن، بر سرنوشت دور دوم مذاکرات سایه انداخته است. تهران بر لغو محاصره دریایی اعمال‌شده علیه بنادر خود تأکید دارد و آن را نقض آتش‌بس می‌داند. در مقابل، دولت آمریکا ادامه این محاصره را به دستیابی به توافقی مطابق با خواسته‌های خود مشروط کرده و یک ناو هواپیمابر دیگر را به منطقه اعزام کرده است.

العربیه فارسی