ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 24.04.2026, 16:26

مرتس: در صورت دستیابی به توافق، تحریم‌های ایران را کاهش می‌دهیم


فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، گفت که اتحادیه اروپا در صورت دستیابی به یک توافق جامع، مایل است به‌تدریج تحریم‌ها علیه ایران را کاهش دهد.

مرتس در نشست اتحادیه اروپا در نیکوزیا گفت: «کاهش تحریم‌ها می‌تواند بخشی از یک روند باشد.»

او افزود: «و هیچ‌کس با این موضوع مخالفت نکرده است.»

مرتس این موضوع را «بخشی از کمکی» معرفی کرد که به گفته او «ما می‌توانیم برای پیشبرد این روند انجام دهیم و امیدواریم به یک آتش‌بس پایدار منجر شود.»

واکنش رهبران اتحادیه اروپا

این موضع‌گیری صدراعظم آلمان با واکنش رهبران اتحادیه اروپا مواجه شد.

آنتونیو کاستا، رئیس شورای اتحادیه اروپا، پس از نشست مقام‌های ارشد کشورهای عضو این اتحادیه در یک کنفرانس خبری مشترک گفت: «ما نمی‌توانیم ماهیت این حکومت و خشونت آن علیه مردمش را نادیده بگیریم. فکر می‌کنم هنوز خیلی زود است که دربارهٔ لغو هرگونه تحریم صحبت کنیم.»

اورسولا فون‌درلاین رئیس کمیسیون اروپا، نیز اظهارات مشابهی بیان کرد.

او همچنین گفت که تهران ابتدا باید تنش‌ها را کاهش دهد، تهدید هسته‌ای خود را از بین ببرد و به سرکوب مردم خود پایان دهد.

خانم فون‌درلاین با اشاره به کشتار معترضان ایرانی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دی‌ماه ۱۴۰۴، ژانویه سال جاری میلادی، افزود: «نباید فراموش کنیم که در ماه نخست امسال ۱۷ هزار جوان کشته شده‌اند».

فردریش مرتس در شرایطی درباره کاهش تحریم‌های ایران صحبت کرده که بر اساس گزارش‌ها، اتحادیه اروپا به‌دلیل افزایش قیمت انرژی ناشی از جنگ ایران، در حال تدوین برنامه‌هایی برای مقابله با «کمبود قریب‌الوقوع سوخت جت» و به حداکثر رساندن تولید پالایشگاه‌ها است.

اروپا بیش از هر سوخت حمل‌ونقل دیگری به واردات سوخت جت که حدود ۷۵ درصد آن از خاورمیانه تأمین می‌شود، وابسته است.

قیمت سوخت جت پس از مسدود شدن تنگه هرمز از شروع جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران در نهم اسفند ۱۴۰۴ به‌شدت افزایش یافته و شرکت‌های هواپیمایی اروپایی هشدار داده‌اند که اگر جنگ به‌زودی پایان نیابد، افزایش قیمت‌ها، لغو پروازها و زمین‌گیر شدن هواپیماها رخ خواهد داد.

رادیو فردا