ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 22.04.2026, 18:31

جایزه «آزادی نوشتن» به گلرخ ایرایی و علی اسداللهی اهدا می‌شود


انجمن قلم آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که جایزه امسال این نهاد با نام «آزادی نوشتن PEN/Barbey» به دو نویسنده ایرانی، گلرخ ابراهیمی ایرایی و علی اسداللهی، اهدا می‌شود.

این انجمن در بیانیه خود در مورد اهدای این جایزه با اشاره به عمیق شدن بحران آزادی بیان در ایران گفته است نویسندگان در ایران اکنون به شکل همزمان با «سرکوب طولانی‌مدت حکومت» و «پیامدهای فوری و تهدیدکننده» جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران روبرو هستند.

سامِر لوپز، یکی از مدیران انجمن قلم آمریکا، دربارهٔ این جایزه گفت: «ضروری است که ما همچنان توجهات را به نویسندگانی مانند گلرخ ابراهیمی ایرایی و علی اسداللهی جلب کنیم. آنها در مجموع، هم نماینده سرکوب رو به افزایش مخالفان در ایران و هم نماینده آزار و اذیت طولانی‌مدت نویسندگان و جامعه مدنی هستند که برای دهه‌ها از ویژگی‌های بارز رژیم سرکوبگر ایران بوده‌اند. این نویسندگان مظهر شجاعت و خلاقیت لازم برای بیان آشکار دیدگاه‌های خود در مواجهه با آزار و اذیت بی‌وقفه هستند.»

این جایزه قرار است در مراسم انجمن قلم آمریکا در ۲۴ اردیبهشت در موزه تاریخ طبیعی آمریکا در شهر نیویورک اهدا شود.

جایزه آزادی نوشتن هر سال به نویسندگانی که در زمان تعیین برندگانش به دلیل بیان عقاید خود هدف قرار گرفته و در زندان باشند تعلق می‌گیرد.

انجمن قلم آمریکا می‌گوید از ۵۵ نویسنده زندانی که از سال ۱۹۸۷ این جایزه را دریافت کرده‌اند، ۴۶ نفر در حال حاضر تا حدودی به دلیل توجه و فشار بین‌المللی ناشی از این جایزه آزاد شده‌اند.

رادیو فردا