ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 13.03.2026, 15:24

عبدالحمید: زندانیان سیاسی می‌توانند جلوی ادامۀ جنگ را بگیرند


شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز (۲۲ اسفند ۱۴۰۴) در مراسم نماز جمعه زاهدان، بدون اشاره به واقعه کشته شدن ولی فقیه و انتخاب پسر او به عنوان رهبر بعدی، ضمن اظهار تأسف از «تلفات جانی» و «خسارت‌های مالی» جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و ابراز همدردی با خانواده‌های جان‌باختگان این جنگ و حوادث دی ماه گفت: کاش مسئولان به راهکارهای صاحب‌نظران توجه می‌کردند تا جلوی «مداخلۀ بیگانگان» گرفته می‌شد.

امام‌جمعه زاهدان در بخشی از سخنان‌ خود خاطرنشان ساخت: در چند سال اخیر اختلافاتی در کشور جریان داشته است که اکثریت ملت در طول این سال‌ها خواستار تغییرات بوده‌اند. در تمام دنیا متداول و متعارف است که بر اساس نسل جدید و شرایط جدید، تغییرات ایجاد می‌کنند و قوانینی که جواب نداده‌اند را تغییر می‌‎دهند.
وی افزود: حادثۀ دی‌‎ماه که رخ داد بسیار رنج‌آور و پریشان‌کننده بود. در این حادثه شمار زیادی از مردم عزیز ایران کشته شدند و بعد از آن حادثه، جنگی علیه کشور صورت گرفت که تلفات جانی و خسارت‌های مالی این جنگ نیز بسیار زیاد است.
خطیب جمعه زاهدان گفت: در این جنگ کسانی که کشته می‌شوند مردم ایران هستند و دارایی‌هایی که از بین می‌روند یا تخریب می‌شوند نیز سرمایه‌های ملی هستند که با هزینۀ بیت‌المال ساخته شده‌اند. بنده به تمام کسانی که در حوادث دی‌ماه و همچنین در این جنگ عزیزان‌شان را از دست داده‌اند تسلیت می‌گویم. تمام کسانی که در جنگ‌ها کشته می‌شوند؛ چه در غزه و فلسطین و چه در اوکراین و هر جای دنیا، همه انسان هستند و کشته‌شدن آنها مخصوصاً کسانی که مظلومانه کشته می‌شوند، مایۀ تأسف و ناراحتی است.

مولانا عبدالحمید در ادامه تصریح کرد: بنده در گذشته هم توصیه کردم که اگر مردم و مسئولان حرف یکدیگر را بشنوند و مسائل را با گفت‌وگو و از راه‌های مسالمت‌آمیز حل‌وفصل کنند، هیچ قدرتی نمی‌تواند با ما وارد جنگ شود.

مولانا عبدالحمید در ادامه «آزادی زندانیان سیاسی و شنیدن راهکارهای آنها» را مورد تأکید قرار داد و گفت: بنده بارها گفته‌ام و الان هم تأکید می‌کنم که زندانیان سیاسی را آزاد کنید و کسانی که اعتراض دارند و یا صاحب‌نظر هستند و می‌گویند این راه درست است، آنها را زندان نکنید. با زنان و مردان و حوزویان و دانشگاهیان و تمام اقشاری که صاحب‌نظر هستند بنشینید و حرف‌هایشان را بشنوید؛ یا آنها را قانع کنید و یا قانع بشوید و به دیدگاه‌هایشان عمل کنید.
لذا توصیۀ بنده آن است که زندانیان سیاسی را آزاد کنید و با این زندانی‌ها و سایر ملت ایران صحبت کنید تا برای توقف جنگ راهکار بدهند. همین زندانیان سیاسی می‌توانند جلوی ادامۀ جنگ را بگیرند. جنگ خوب نیست، صلح خوب است؛ قرآن هم می‎فرماید «والصلح خیر»؛ صلح بهتر است.

مولانا عبدالحمید در پایان سخنانش مسائل بین ایران و کشورهای همسایه در این جنگ را مورد اشاره قرار داد و در این زمینه خاطرنشان ساخت: ایران و کشورهای همسایه با یکدیگر روابط تاریخی و منافع مشترک دارند. لذا توصیۀ بنده آن است که این کشورها رعایت حال یکدیگر را بکنند.