ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 20.02.2026, 18:59

بریتانیا مانع استفاده ترامپ از پایگاه‌های خود برای حمله به ایران شده است


فاکس‌نیوز

بریتانیا مانع استفاده دولت ترامپ از پایگاه‌های هوایی خود برای حمله احتمالی به ایران شد؛ این تصمیم به دلیل نگرانی از نقض قوانین بین‌المللی گرفته شده است.

بر اساس گزارش روزنامه تایمز، ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای استفاده از پایگاه فیرفورد نیروی هوایی سلطنتی در انگلستان بود؛ این پایگاه میزبان ناوگان بمب‌افکن‌های سنگین آمریکا در اروپا است.


طبق گزارش روزنامه تایمز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، درباره این برنامه‌ها گفت‌وگو کرد. با این حال، مقامات بریتانیایی نگران هستند که اجازه دادن به آمریکا برای استفاده از پایگاه‌های نیروی هوایی سلطنتی برای حمله نظامی، ممکن است قوانین بین‌المللی را نقض کند.

ترامپ روز چهارشنبه در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: «اگر ایران تصمیم بگیرد توافقی نکند، ممکن است ایالات متحده مجبور شود از دیه‌گو گارسیا و فرودگاه فیرفورد استفاده کند تا حمله احتمالی یک رژیم بسیار ناپایدار و خطرناک را خنثی کند،  حمله‌ای که ممکن است علیه بریتانیا و دیگر کشورهای دوست انجام شود. ما همیشه آماده، مایل و قادر به جنگیدن برای بریتانیا هستیم، اما آنها باید در برابر بیداری‌گرایی و دیگر مشکلات پیش رو، قوی بمانند.»

ترامپ تهران را تحت فشار گذاشته است تا درباره برنامه هسته‌ای با آمریکا به توافق برسد.

یک مقام کاخ سفید به فاکس نیوز گفت: «اولین غریزه رئیس‌جمهور ترامپ همیشه دیپلماسی است و او صریحاً گفته است که رژیم ایران باید به توافق برسد. البته رئیس‌جمهور همه گزینه‌ها را در اختیار دارد و با عملیات «چکش نیمه‌شب» و «عزم مطلق» نشان داده است که حرفش را عملی می‌کند.»

لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه کارولینای جنوبی، گفت استفاده از پایگاه‌های نظامی بریتانیا علیه ایران «ضروری» است و عدم مشارکت بریتانیا «فراتر از تعجب‌آور» خواهد بود.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در نهایت، بزرگ‌ترین حامی دولتی تروریسم در جهان اکنون در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد؛ زیرا مردم ایران به میلیون‌ها نفر قیام کرده‌اند تا ستم را پایان دهند و ایالات متحده و اسرائیل ضربه‌های ویرانگری به زیرساخت‌های نظامی رژیم وارد کرده‌اند. به دوستانم در بریتانیا می‌گویم: کنار کشیدن از این موضوع شما را در سمت اشتباه تاریخ قرار می‌دهد و نمونه‌ای دیگر از زوال اتحادهایمان در سراسر اروپا است.»

ترامپ روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت که ایران حداکثر ۱۵ روز فرصت دارد تا به توافق برسد، وگرنه «برای آنها ناخوشایند خواهد بود».

طبق گزارش روزنامه تایمز، واشنگتن و لندن بر سر استفاده از پایگاه‌های هوایی اختلاف دارند. طبق توافق‌های قدیمی با آمریکا، این پایگاه‌ها فقط برای عملیات نظامی علیه کشورهای ثالث قابل استفاده هستند و باید از قبل با دولت بریتانیا هماهنگ شده باشند.

روز چهارشنبه، ترامپ حمایت خود از توافق استارمر برای واگذاری جزایر چاگوس به موریس را پس گرفت؛ این توافق به بریتانیا اجازه می‌داد کنترل دیه‌گو گارسیا و پایگاه هوایی استراتژیک آن را حفظ کند.

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: «رابطه ما با بریتانیا قوی و قدرتمند بوده و سال‌هاست که برقرار است، اما نخست‌وزیر استارمر در حال از دست دادن کنترل این جزیره مهم به دلیل ادعاهایی است که قبلاً شناخته نشده بودند. به نظر ما این ادعاها ساختگی هستند. نخست‌وزیر استارمر نباید به هیچ دلیلی کنترل دیه‌گو گارسیا را از دست بدهد و با یک اجاره ۱۰۰ ساله ضعیف وارد شود. این زمین نباید از بریتانیا گرفته شود و اگر اجازه داده شود، لکه‌ای بر دامن متحد بزرگ ما خواهد بود.»

ایالات متحده از دیه‌گو گارسیا برای عملیات بمب‌افکن‌ها در خاورمیانه و آسیا استفاده می‌کند.

منبع: کانال تلگرام ایران تایمز