ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 12.02.2026, 14:28

نیروهای دولتی سوریه پایگاه التنف را از آمریکا تحویل گرفتند


غیث السید / خبرگزاری آسوشیتدپرس / ۱۲ فوریه ۲۰۲۶

وزارت دفاع سوریه روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای دولتی کنترل پایگاهی در شرق این کشور را که سال‌ها توسط نیروهای آمریکایی به عنوان بخشی از جنگ علیه گروه دولت اسلامی اداره می‌شد، به دست گرفته‌اند.

پایگاه التنف در مکانی استراتژیک، نزدیک مرزهای اردن و عراق قرار دارد. وزارت دفاع سوریه در بیانیه‌ای مختصر اعلام کرد که تحویل این پایگاه با هماهنگی ارتش آمریکا انجام شده و نیروهای سوری اکنون «در حال تأمین امنیت پایگاه و اطراف آن هستند.»

ارتش آمریکا بلافاصله به ایمیلی از آسوشیتدپرس در مورد بیانیه سوریه پاسخ نداد.

وزارت دفاع سوریه همچنین اعلام کرد که نیروهای سوری اکنون در منطقه بیابانی اطراف پادگان التنف مستقر هستند و مرزبانان نیز در روزهای آینده مستقر خواهند شد.

استقرار نیروهای سوری در التنف و مناطق اطراف آن پس از توافق ماه گذشته بین دولت و نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) تحت حمایت ایالات متحده و به رهبری کردها برای ادغام در ارتش صورت می‌گیرد.

پادگان التنف در سال‌های گذشته بارها توسط گروه‌های تحت حمایت ایران با پهپاد مورد حمله قرار گرفته بود، اما چنین حملاتی پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه در دسامبر ۲۰۲۴، زمانی که گروه‌های شورشی به سمت مقر قدرت او در دمشق پیشروی کردند، به شدت کاهش یافته است.

احمد الشرع، رئیس جمهور موقت سوریه، در حال گسترش کنترل خود بر کشور بوده است و ماه گذشته نیروهای دولتی پس از درگیری‌های مرگبار با SDF، بخش‌های وسیعی از شمال شرقی سوریه را تصرف کردند. بعداً بین دو طرف آتش‌بس برقرار شد.

پایگاه التنف نقش مهمی در مبارزه با گروه دولت اسلامی داشت که در سال ۲۰۱۴ در بخش‌های بزرگی از سوریه و عراق اعلام خلافت کرد. داعش در سال ۲۰۱۷ در عراق و دو سال بعد در سوریه شکست خورد.

طی هفته‌های گذشته، ارتش ایالات متحده انتقال هزاران زندانی داعش را از زندان‌های تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه در شمال شرقی سوریه به عراق آغاز کرده است، جایی که آنها تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه در طول سال‌ها تغییر کرده است.

پس از حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در اسرائیل، تعداد نیروهای آمریکایی به بیش از ۲۰۰۰ نفر افزایش یافت، زیرا شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در پاسخ به بمباران غزه توسط اسرائیل، نیروها و منافع آمریکایی در منطقه را هدف قرار دادند.

از آن زمان، این نیرو به حدود ۹۰۰ نفر کاهش یافته است.