احسان رستمی، مترجم و ناشر، بابت اتهام «بغی» تفهیم اتهام شد.
نوزدهم آذر ماه، احسان رستمی پس از قریب به ۱۲۰ روز بازداشت در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران، بابت اتهام «بغی» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و پس از آن به یکی از سلولهای انفرادی زندان اوین منتقل شد.
نیروهای امنیتی در ۲۹ مردادماه همزمان با احسان رستمی، همکاران او در نشر سمندر، مرجان اردشیرزاده (مترجم)، نیما مهدیزادگان (مترجم)، حسن توزندهجانی (شاعر و ویراستار)، رامین رستمی، را نیز بازداشت و وسایل شخصی و الکترونیکی آنان را توقیف کردند. مهرماه سال جاری احسان رستمی در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد. در همین ماه نیروهای امنیتی جهانگیر رستمی (معلم و پدر احسان رستمی) و پرنیا رستمی (مترجم و خواهر احسان رستمی) را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. پرنیا رستمی پس از چند روز آزاد شد، اما نیروهای امنیتی جهانگیر رستمی را که با ضرب و شتم بازداشت شده بود برای فشار بر فرزندش در زندان نگه داشتند.
از بازداشتشدگان نشر سمندر، علاوه بر احسان رستمی، نیما مهدیزادگان، حسن توزندهجانی و رامین رستمی نیز هنوز در حبس به سر میبرند و در تمام مدت بازداشت از حقوق اولیه، از جمله حق تماس مستمر با خانواده و حق رسیدگی درمانی محروم بودهاند.
احسان رستمی در چهار ماه گذشته، علاوه بر همهی محرومیتها و فشارها، با تبعات جسمانی اعتصاب غذا و فشارهای روانی نیروهای امنیتی، از جمله تهدید و بازداشت اعضای خانواده نیز مواجه بوده است. اکنون با تفهیم اتهام «بغی» نگرانیها دربارهی جان احسان رستمی و سایر بازداشتشدگان نشر سمندر افزایش یافته است.
احسان رستمی علاوه بر فعالیت مستمر در حوزهی نشر، ترجمهی کتاب «دولت و بینالمللی شدن سرمایه» را نیز در کارنامهی خود دارد.
کانون نویسندگان ایران