ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 29.09.2025, 18:10

نتانیاهو از قطر به خاطر نقض حاکمیت آن کشور عذرخواهی کرد


یک منبع آگاه به اکسیوس می‌گوید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز دوشنبه (۲۹ سپتامبر) با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر، تماس گرفت و از نقض حاکمیت قطر در حمله اخیر اسرائیل به دوحه عذرخواهی کرد. او همچنین از کشته شدن یک افسر امنیتی قطری ابراز تاسف کرد.

چرا این موضوع مهم است: عذرخواهی اسرائیل به خاطر این حمله، شرط کلیدی قطر برای از سرگیری میانجیگری خود با حماس بر سر توافقی برای پایان دادن به جنگ در غزه و آزادی گروگان‌های باقی مانده بود. این تماس عذرخواهی که در جریان دیدار نتانیاهو با رئیس جمهور ترامپ انجام شد، می‌تواند راه را برای چنین توافقی هموار کند.

فلش بک: اسرائیل در حمله ۹ سپتامبر در دوحه تلاش کرد رهبران حماس را از بین ببرد، اما تنها توانست مقامات سطح پایین‌تر را بکشد و در عین حال رهبران عرب را در خشم متحد کند.

نکته جالب: این حمله به طور متناقضی به ایجاد انگیزه در منطقه برای پشت سر گذاشتن یک توافق جامع برای پایان دادن به جنگ کمک کرد، توافقی که ترامپ امیدوار است در جریان سفر نتانیاهو اعلام شود.

ترامپ پیش از ورود نتانیاهو به کاخ سفید با امیر قطر تماس تلفنی برقرار کرد.

گام بعدی: قرار است ترامپ و نتانیاهو به زودی یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کنند.

باراک راوید، دیو لاولر / اکسیوس