ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 12.08.2025, 9:42

ترامپ کنترل پلیس واشنگتن دی‌سی را به دست گرفت!


خبرگزاری رویترز

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد که ۸۰۰ سرباز گارد ملی را به واشنگتن اعزام می‌کند و موقتاً اداره پلیس این شهر را به دست می‌گیرد، که نشان دهنده اعمال خارق‌العاده قدرت ریاست جمهوری در پایتخت کشور است.

این اقدام ترامپ که رهبران منتخب شهر را دور زد، نمادی از رویکرد او در دوره دوم ریاست جمهوری‌اش بود که نشان می‌دهد او از اختیارات اجرایی به شیوه‌هایی که در تاریخ مدرن ایالات متحده سابقه کمی دارد و در تضاد با هنجارهای سیاسی است، استفاده می‌کند.

رئیس جمهور اقدامات خود را برای “نجات” واشنگتن از موج ادعایی بی‌قانونی ضروری دانست. آمار نشان می‌دهد که جرایم خشونت‌آمیز در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است، اما از آن زمان به سرعت در حال کاهش بوده است.

ترامپ در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت: “پایتخت ما توسط باندهای خشن و جنایتکاران خونخوار تسخیر شده است.”

این دومین بار در تابستان امسال است که رئیس جمهور جمهوری‌خواه، نیروهای نظامی را به شهری با حکومت دموکراتیک اعزام می‌کند. روز دوشنبه، یک دادگاه فدرال در سانفرانسیسکو در مورد اینکه آیا ترامپ با اعزام نیروهای گارد ملی به لس‌آنجلس در ماه ژوئن بدون تأیید فرماندار کالیفرنیا، گوین نیوسام، قانون ایالات متحده را نقض کرده است یا خیر، آغاز شد.

و ترامپ اشاره کرد که شهرهای بزرگ دیگر ایالات متحده با رهبری دموکرات‌ها می‌توانند در مرحله بعدی باشند، از جمله شیکاگو، شهری که مدت‌هاست با جرایم خشونت‌آمیز دست و پنجه نرم می‌کند، اگرچه در نیمه اول سال جاری به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

ترامپ در کاخ سفید گفت: “اگر لازم باشد، همین کار را در شیکاگو انجام خواهیم داد، که یک فاجعه است.” و افزود: “امیدوارم لس‌آنجلس نظاره‌گر باشد.”

در طول مبارزات انتخاباتی ترامپ، شعارهای او در مورد قانون و نظم اغلب رنگ و بوی نژادی داشت. او وقتی در مورد جرایم شایع در مناطق شهری صحبت می‌کرد، به شهرهایی با اکثریت دموکرات مانند بالتیمور، شیکاگو و واشنگتن - که شهرهایی با جمعیت سیاه‌پوست زیاد هستند - اشاره کرد.

صدها افسر و مأمور از بیش از دوازده آژانس فدرال در روزهای اخیر در سراسر واشنگتن مستقر شده‌اند. ترامپ گفته، پم بوندی، دادستان کل، بر نیروی پلیس نظارت خواهد کرد.

ارتش ایالات متحده اعلام کرد که نیروهای گارد ملی وظایف متعددی از جمله «اداری، لجستیکی و حضور فیزیکی در حمایت از اجرای قانون» را انجام خواهند داد. بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر از این نیروها در هر زمان معین از اجرای قانون حمایت خواهند کرد.

موریل باوزر، شهردار دموکرات واشنگتن، ادعاهای ترامپ مبنی بر خشونت کنترل نشده را رد کرده و خاطرنشان کرده است که جرایم خشونت‌آمیز سال گذشته به پایین‌ترین سطح خود در بیش از سه دهه گذشته رسیده است.

جرایم خشونت‌آمیز، از جمله قتل‌ها، در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و واشنگتن را به یکی از مرگبارترین شهرهای کشور تبدیل کرد. با این حال، طبق داده‌های فدرال، جرایم خشونت‌آمیز در سال ۲۰۲۴، ۳۵ درصد کاهش یافته است و طبق گفته پلیس شهر، در هفت ماه اول سال ۲۰۲۵، ۲۶ درصد دیگر کاهش یافته است.

باوزر در یک کنفرانس خبری لحنی دیپلماتیک به خود گرفت و گفت که او و دیگر اعضای دولتش با دولت فدرال همکاری خواهند کرد، حتی با اینکه دوباره ادعای ترامپ مبنی بر جرم و جنایت گسترده را رد کرد.

در حالی که باوزر گفته این قانون به رئیس جمهور قدرت گسترده‌ای برای کنترل موقت نیروی پلیس می‌دهد، برایان شوالب، دادستان کل شهر،  اقدامات ترامپ را “غیرقانونی” خوانده و گفته است که دفتر او “تمام گزینه‌ها را در نظر می‌گیرد.”

ترامپ لفاظی‌هایش را تشدید می‌کند

طی هفته گذشته، ترامپ پیام‌های خود را تشدید و اعلام کرد که ممکن است برای سلب خودمختاری محلی شهر و تصرف کامل آن توسط فدرال تلاش کند.

ناحیه کلمبیا ـــ که کاخ سفید و گنگره آمریکا نیز در این ناحیه قرار دارد ـــ در چارچوب قانون خودمختاری داخلی فعالیت می‌کند کنگره اختیار تام در اداره امور آنجا می‌دهد، با این‌حال این قانون به ساکنان اجازه می‌دهد شهردار و شورای شهر را انتخاب کنند.

ترامپ روز دوشنبه به بخشی از این قانون استناد کرد که به رئیس جمهور اجازه می‌دهد در صورت وجود شرایط “اضطراری” به مدت ۳۰ روز کنترل نیروی پلیس را به دست بگیرد. ترامپ گفت که او در حال اعلام “وضعیت اضطراری امنیت عمومی” در شهر است.

آژانس مدیریت بحران فدرال در دولت ترامپ، بودجه امنیتی منطقه پایتخت ملی، منطقه‌ای شامل واشنگتن دی سی و بخش‌هایی از مریلند و ویرجینیا را کاهش می‌دهد. این منطقه امسال ۲۰ میلیون دلار کمتر از صندوق امنیت شهری فدرال دریافت خواهد کرد که معادل ۴۴ درصد کاهش سالانه است.

ترامپ همچنین متعهد شد که اردوگاه‌های بی‌خانمان‌ها را برچیند، بدون اینکه جزئیاتی در مورد چگونگی یا محل انتقال افراد بی‌خانمان ارائه دهد.

دولت فدرال مالک بخش بزرگی از پارک‌های واشنگتن است، بنابراین دولت ترامپ از نظر قانونی اختیار دارد تا اردوگاه‌های بی‌خانمان‌ها را در آن مناطق پاکسازی کند، همانطور که رئیس جمهور جو بایدن در دوران ریاست جمهوری خود این کار را انجام داد. اما مدافعان بی‌خانمان‌ها گفتند که دولت فدرال نمی‌تواند مردم را به دلیل نداشتن سرپناه مجبور به ترک شهر کند.

رئیس جمهور بر خلاف ایالت‌هایی که معمولاً فرمانداران قدرت فعال کردن نیروها را دارند، اختیار گسترده‌ای بر ۲۷۰۰ عضو گارد ملی واشنگتن دی سی دارد.

نیروهای گارد بارها به واشنگتن اعزام شده‌اند، از جمله در واکنش به حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و در جریان اعتراضات سال ۲۰۲۰ به دلیل خشونت پلیس.