ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 08.07.2025, 13:36

طرح‌های موشکی پاتریوت ترامپ برای اوکراین


مارک کاپوتو، باراک راوید / آکسیوس

تصمیم پرزیدنت ترامپ در روز دوشنبه برای ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین پس از روزها مشورت با دستیاران و دیگر رهبران جهان در مورد اینکه این تسلیحات در واقع از کجا تامین خواهند شد، اتخاذ شد.

چرا اهمیت دارد: دولت ترامپ ارسال برخی تسلیحات به اوکراین، از جمله موشک‌های رهگیر پاتریوت را متوقف کرده بود. اکنون این تسلیحات که به شدت مورد نیاز هستند، در راهند. اما ترامپ همچنین به دنبال راه‌حل‌های جایگزین است، از جمله تحت فشار قرار دادن آلمان برای ارسال سامانه پاتریوت خود.

تازه‌ترین خبرها: ترامپ در جلسه شامگاه دوشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به خبرنگاران گفت: “ما باید تسلیحات بیشتری به اوکراین بفرستیم. تسلیحات دفاعی، آنها باید از خود دفاع کنند.”

پنتاگون نیز اواخر دوشنبه شب اعلام کرد: “به دستور پرزیدنت ترامپ، وزارت دفاع تسلیحات دفاعی بیشتری به اوکراین ارسال خواهد کرد تا اوکراینی‌ها بتوانند از خود دفاع کنند در حالی که ما برای تامین صلح پایدار تلاش می‌کنیم.”

با این حال، ترامپ و تیمش تمایلی به دل‌کندن از بسیاری از موشک‌های رهگیر پاتریوت ندارند. او همچنین می‌خواهد اروپایی‌ها پول و تجهیزات بیشتری بفرستند.

تازه‌ترین خبرها: تغییر نظر ترامپ در روز جمعه و پس از گفتگوی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که هر دو طرف آن را بهترین مکالمه تلفنی خود از زمان روی کار آمدن ترامپ عنوان کردند، آشکارتر شد.

بر اساس گفته دو منبع مطلع از این تماس، ترامپ به زلنسکی گفت که می‌خواهد به پدافند هوایی اوکراین کمک کند اما تاکید کرد که ایالات متحده مجبور شده است آخرین محموله تسلیحاتی را متوقف کند تا ذخایر خود را بررسی کند.

دو منبع گفتند که ترامپ قول داد ۱۰ موشک رهگیر پاتریوت – کمتر از آنچه در محموله متوقف شده برنامه‌ریزی شده بود – را فوراً ارسال کند و برای یافتن راه‌های دیگر تامین کمک کند.

یک مقام آلمانی گفت که روز قبل، فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، با ترامپ تماس گرفته بود تا از او بخواهد موشک‌های رهگیر پاتریوت که در مسیر اوکراین متوقف شده بودند را آزاد کند.

نقطه اصطکاک: این مقام گفت که مرتس به ترامپ گفته است که آلمان آماده خرید سامانه‌های پاتریوت از ایالات متحده و ارسال آنها به اوکراین است.

به گفته سه منبع مطلع از این بحث، ترامپ به نوبه خود پیشنهاد کرد که آلمان یکی از سامانه‌های پاتریوت خود را به اوکراین بفروشد. آنها گفتند که ایالات متحده و متحدان اروپایی هزینه خرید را تقسیم خواهند کرد.

ترامپ و مرتس به توافقی نرسیدند، اما مقامات می‌گویند که بحث همچنان ادامه دارد. مقامات آلمانی معتقدند که آلمان درصد بسیار بالایی از پاتریوت‌های خود را به اوکراین داده است – حتی بیشتر از ایالات متحده به نسبت.

تصویر کلی: با کاهش ذخایر در بحبوحه جنگ‌های متعدد در حال وقوع، نگرانی فزاینده‌ای در میان کشورهای ناتو در مورد واگذاری مهمات – به ویژه رهگیرها – سریع‌تر از سرعت تولید آنها وجود دارد.

یک مشاور ترامپ به آکسیوس گفت: “گرفتن موشک پاتریوت مانند رفتن به والمارت [سوپر مارکت آمریکایی] و برداشتن ۱۰ عدد از قفسه و رفتن به خانه نیست.”

پیت هگست، وزیر دفاع، سامانه‌های موشکی پاتریوت موجود در آلمان و یونان را شناسایی کرد که ایالات متحده ترجیح می‌دهد آنها را تامین مالی و به اوکراین ارسال کند. این مشاور ترامپ گفت: “این گفتگوها ماه‌هاست که ادامه دارد.”

ایالات متحده اخیراً بزرگترین شلیک موشکی پاتریوت خود را برای دفاع از نیروهای آمریکایی در قطر در برابر حمله ایران انجام داد.

بررسی واقعیت: ترامپ فقط نگران ذخایر نیست. او به نزدیکان خود گفته است که “این جنگ من نیست”، اما اگر او شروع به ارسال تسلیحات به اوکراین کند، این جنگ او خواهد بود.

ترامپ برخی از اکراه خود در استفاده از نیروی نظامی را هنگامی که سایت‌های هسته‌ای ایران را بمباران کرد، از بین برد، با این حال، برخی از مشاوران فکر می‌کنند که او می‌تواند به همین ترتیب توجیهی برای ارسال تسلیحات کاملاً دفاعی به اوکراین پیدا کند.

نمای کلی: تفکر ترامپ تحت تاثیر تشدید خشم او از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه است، که پس از پایان مکالمه تلفنی با رئیس‌جمهور آمریکا در روز پنجشنبه، یک حمله هوایی گسترده را علیه اوکراین آغاز کرد.

در مقابل، تماس ترامپ با زلنسکی دوستانه و سازنده بود، همانطور که ملاقات آنها یک هفته قبل در نشست ناتو در لاهه نیز چنین بود.

یک منبع مطلع از این بحث‌ها گفت: “آنها [اوکراینی‌ها] باید احساس بهتری نسبت به هر زمان دیگری در طول ریاست جمهوری ترامپ داشته باشند.” “پوتین یک احمق بود.”

رمز و راز: در لاهه، ترامپ همچنین تبادل نظر قابل توجهی با میروسلاوا پتسا، خبرنگار بی‌بی‌سی و یک اوکراینی داشت، که از او درباره ارسال پاتریوت‌ها به میهنش، جایی که همسرش سرباز است، پرسید.

یک منبع که با ترامپ صحبت کرده بود، گفت: “این تاثیرگذار بود.”

اما دیگری هشدار داد که ترامپ ممکن است مشکوک شده باشد و از دیگران پرسیده باشد: “آیا این یک تله بود؟”

چه خواهد شد: زلنسکی و دستیارانش اواخر این هفته در رم با کیث کلوگ، فرستاده ترامپ، دیدار خواهند کرد. آنها امیدوارند در مورد آینده ارسال تسلیحات ایالات متحده وضوح بیشتری کسب کنند.

نتیجه نهایی: یک مشاور ترامپ گفت: “این دولت رئیس‌جمهور است. آنچه او تصمیم می‌گیرد، ما انجام می‌دهیم.” “ما منتظر او هستیم.”